Merhaba dostlarım ben
Sizlerle bu geliştirdiğim alt yapımı paylaşıcağım.
Normelde paylaşma taraftarı değilim fakat insanlar para için başkalarının hakkına giriyor kazıklıyor
olduğunu görüyorum ve artık bu durum canımı sıkmaya başladı karar verdim bu filesi gözden çıkardım bir oyun için para için birbirlerine saygıları yok insanların.
İnsanlar her geçen gün daha kötüye gidiyor daha fazla kazıklanmayın diye alın size altyapı sistem ekleyin oyun açın farketmediğim unuttuğum fixler olabilir belki gereksiz fixler de var olabilir öyle size kalmış artık kendiniz kontrol edersiniz.
Şu an fazla bir şey yazmadım ama iyi ki de yazmadım değmicekmiş. Sıfırdan offline shop yazmaya başladım temelini attım ama gerisini getirmedim tamamlasam en verimli performanslı servere yük bindirmeyen offline shop olabilirdi iyi ki tamamlamadım emeklerim boşa gidecekti bunu geç olmadan anladım.
Hayırlı kullanımlar dilerim herkese emeğimde gözü olanın gerisi sizde.
Kendi yaptıklarım yazdıklarım ordan burdan bulma değildir bizzat kendim yazdım:
Protolar officale güncellendi sorunlu itemler olabilir kontrol edersiniz
Yanında gezen binek ve mühürlü pet .
Şaman kükremesi offical uzaktan vurur.
Toplu statü sistemi mevcut src sini kendim yazdım pack alıntı yaptım biraz ayar çektim.
Paylaştığım item kilidi direk sorunsuz eklersiniz onda bağırmaya uyarlı değildi sanırım bir kaç ufak eksikleri olabilir onun şu an bilmiyorum.
oyuna girdi eklemiştim packa onu silersiniz log tablolarında syser verdiriyor sanırım.
Diğer:
Bazı bineklerde süre yok limiti kendiniz eklersiniz protoya.
Simya vs sorun yok diye hatırlıyorum.
Packlar toplanıp birleştirilmiştir epack32 ile sorun yaşarsanız açmakta eterpack kullanın boyut kaynaklı hata verebiliyor.
Extern vs güncellemedim. client de biraz günvelleme vardır.
Filesin çoğu toplamadır olabildiğince işe yarar şeyleri almaya çalıştım. Marty 4.7 ye kadar olan tüm işe yarayabilecek şeyleri çektim buna hani forumda 6.5 diye olan. rohan bestia vs den yararlandım.
Protoları veritabanından yönetme aktif değildi sanırım officale güncellemedim bunda.
Tüm gereksiz bileşenler kaldırılmıştır.
Simya vs ifdefli yaptığım ilk çalışmalarım var ama bunda o özellik yok aktarmadım.
Köstüm silah sorunsuz ekli
tılsımlar ekli ve takılabilir halde sadece efsunları eksik
kuşaklarda ekli item takılabilir halde ama kuşak görünmüyor ve özellik vermiyor sadece takılabilir durumda itemi başka diğer fonksiyonlar ekli değil.
Ve daha bir sürü şey.
Eksik veya sorunlu bir şey varsa söyleyin yeter düzeltip güncellemesini yaparım.
Bu files herşeyini kendim yazacağım şekilde düzenledim üstte şu eksik ekli değil vs yazdıklarım ciddi bişey değil sistem eklicekseniz hazır yapıya uyarlayın sorun yaşamazsını gerekirse bende yardımcı olurum neticede siz kazıklanmayın diye paylaşıyorum
Ufak bir not game ve db yi windows da visual studio ile build edip debug edebilirsiniz game db yi windows da açabilirsiniz freebsd ihtiyacı olmadan her şey hazır ayarlı
Game kurulum windows :
python 2.7 kurulu olsun pc de cmd den komut çalıştırılabilir hale getirin gerekirse ortam değişkenleri patch a python exe nin klasör yolunu ekleyin
rarı bir yere çıkartın cmd den içine gelin cd ile python gen.py yapın sonra share rarından shareyi srv1 içine atın ardından db conf.txt dosyasını açın içerisindeki bu satırlar bu şekilde olsun ters eğik çizgi olabiliryor " tırnak önünde onları silin
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için üye olmalısınız!
Giriş yap veya üye ol.
artık bu hesaptayım.Sizlerle bu geliştirdiğim alt yapımı paylaşıcağım.
Normelde paylaşma taraftarı değilim fakat insanlar para için başkalarının hakkına giriyor kazıklıyor
olduğunu görüyorum ve artık bu durum canımı sıkmaya başladı karar verdim bu filesi gözden çıkardım bir oyun için para için birbirlerine saygıları yok insanların.
İnsanlar her geçen gün daha kötüye gidiyor daha fazla kazıklanmayın diye alın size altyapı sistem ekleyin oyun açın farketmediğim unuttuğum fixler olabilir belki gereksiz fixler de var olabilir öyle size kalmış artık kendiniz kontrol edersiniz.
Şu an fazla bir şey yazmadım ama iyi ki de yazmadım değmicekmiş. Sıfırdan offline shop yazmaya başladım temelini attım ama gerisini getirmedim tamamlasam en verimli performanslı servere yük bindirmeyen offline shop olabilirdi iyi ki tamamlamadım emeklerim boşa gidecekti bunu geç olmadan anladım.
Hayırlı kullanımlar dilerim herkese emeğimde gözü olanın gerisi sizde.
Kendi yaptıklarım yazdıklarım ordan burdan bulma değildir bizzat kendim yazdım:
Protolar officale güncellendi sorunlu itemler olabilir kontrol edersiniz
Yanında gezen binek ve mühürlü pet .
Şaman kükremesi offical uzaktan vurur.
Toplu statü sistemi mevcut src sini kendim yazdım pack alıntı yaptım biraz ayar çektim.
Paylaştığım item kilidi direk sorunsuz eklersiniz onda bağırmaya uyarlı değildi sanırım bir kaç ufak eksikleri olabilir onun şu an bilmiyorum.
oyuna girdi eklemiştim packa onu silersiniz log tablolarında syser verdiriyor sanırım.
Diğer:
Bazı bineklerde süre yok limiti kendiniz eklersiniz protoya.
Simya vs sorun yok diye hatırlıyorum.
Packlar toplanıp birleştirilmiştir epack32 ile sorun yaşarsanız açmakta eterpack kullanın boyut kaynaklı hata verebiliyor.
Extern vs güncellemedim. client de biraz günvelleme vardır.
Filesin çoğu toplamadır olabildiğince işe yarar şeyleri almaya çalıştım. Marty 4.7 ye kadar olan tüm işe yarayabilecek şeyleri çektim buna hani forumda 6.5 diye olan. rohan bestia vs den yararlandım.
Protoları veritabanından yönetme aktif değildi sanırım officale güncellemedim bunda.
Tüm gereksiz bileşenler kaldırılmıştır.
Simya vs ifdefli yaptığım ilk çalışmalarım var ama bunda o özellik yok aktarmadım.
Köstüm silah sorunsuz ekli
tılsımlar ekli ve takılabilir halde sadece efsunları eksik
kuşaklarda ekli item takılabilir halde ama kuşak görünmüyor ve özellik vermiyor sadece takılabilir durumda itemi başka diğer fonksiyonlar ekli değil.
Ve daha bir sürü şey.
Eksik veya sorunlu bir şey varsa söyleyin yeter düzeltip güncellemesini yaparım.
Bu files herşeyini kendim yazacağım şekilde düzenledim üstte şu eksik ekli değil vs yazdıklarım ciddi bişey değil sistem eklicekseniz hazır yapıya uyarlayın sorun yaşamazsını gerekirse bende yardımcı olurum neticede siz kazıklanmayın diye paylaşıyorum
Ufak bir not game ve db yi windows da visual studio ile build edip debug edebilirsiniz game db yi windows da açabilirsiniz freebsd ihtiyacı olmadan her şey hazır ayarlı
Game kurulum windows :
python 2.7 kurulu olsun pc de cmd den komut çalıştırılabilir hale getirin gerekirse ortam değişkenleri patch a python exe nin klasör yolunu ekleyin
rarı bir yere çıkartın cmd den içine gelin cd ile python gen.py yapın sonra share rarından shareyi srv1 içine atın ardından db conf.txt dosyasını açın içerisindeki bu satırlar bu şekilde olsun ters eğik çizgi olabiliryor " tırnak önünde onları silin
Kod:
SQL_ACCOUNT = "127.0.0.1 account mt2 mt2 0" SQL_COMMON = "127.0.0.1 common mt2 mt2 0" SQL_PLAYER = "127.0.0.1 player mt2 mt2 0" SQL_HOTBACKUP = "127.0.0.1 hotbackup mt2 mt2 0" TABLE_POSTFIX = ""
Game kurulum freebsd :
sh admin_panel.sh ile çalıştırın 666 yı tuşlayın enter yapın sonra shareyi srv1 klasörünün içine çıkartın bitti
LİNK:
Kod:
if (rMember.pCharacter->GetDesc()) { TPacketGCPartyRemove p; p.header = HEADER_GC_PARTY_REMOVE; p.pid = rMember.pCharacter->GetPlayerID(); rMember.pCharacter->GetDesc()->Packet(&p, sizeof(p)); rMember.pCharacter->ChatPacket(CHAT_TYPE_INFO, LC_TEXT("<ÆÄƼ> ÆÄƼ°¡ ÇØ»ê µÇ¾ú½À´Ï´Ù.")); } else { rMember.pCharacter->SetLastAttacked(dwTime); rMember.pCharacter->StartDestroyWhenIdleEvent(); } rMember.pCharacter->SetParty(NULL); #ifdef ENABLE_PARTY_HP_FIX rMember.pCharacter->ComputePoints();//Party hp fix #endif
Kod:
LPCHARACTER ch = it->second.pCharacter; BYTE bRole = it->second.bRole; m_memberMap.erase(it); sys_log(2, "PARTY[%d] MemberCountChange %d -> %d", GetLeaderPID(), GetMemberCount(), GetMemberCount() - 1); if (bRole < PARTY_ROLE_MAX_NUM) { --m_anRoleCount[bRole]; } else { sys_err("ROLE_COUNT_QUIT_ERROR: INDEX(%d) > MAX(%d)", bRole, PARTY_ROLE_MAX_NUM); } if (ch) { ch->SetParty(NULL); ComputeRolePoint(ch, bRole, false); #ifdef ENABLE_PARTY_HP_FIX ch->ComputePoints(); #endif }
Altyapı Server Files By Cmod – Metin2 Özel Sunucu Dosyalarının Gücü
Metin2 evreninde özel sunucu (private server) geliştirenler veya yönetenler için en kritik bileşenlerden biri şüphesiz server files'lardır. Bu dosyalar, oyunun altyapısını oluşturur ve sunucunun performansını doğrudan etkiler. Bugün inceleyeceğimiz Altyapı Server Files By Cmod ise Metin2 özel sunucu sahipleri arasında giderek daha fazla tercih edilen modern ve optimize edilmiş bir altyapıdır.
Cmod Altyapısı Nedir?
Cmod olarak bilinen bu altyapı; güvenlik açıklarını gidermiş, performans odaklı ve kullanıcı deneyimini ön planda tutan bir yapıyla dikkat çeker. Özellikle 1-99, 1-105, 1-120 veya 55-120 gibi farklı seviye aralıklarına sahip global PvP sunucular için idealdir. Altyapı, orijinal Metin2 kaynak kodlarına sadık kalırken aynı zamanda topluluk taleplerine göre özelleştirilmiştir.
Temel Özellikler
Gelişmiş Anti-Cheat Sistemi: Cmod altyapısı, bot kullanımı, speed hack, teleport hack gibi hilelere karşı güçlü korumalar sunar. Bu sayede adil bir PvP ortamı sağlanır.
Yüksek Performans: MySQL optimizasyonları, veritabanı indekslemeleri ve hafızada önbellekleme (RAM caching) ile sunucu yükü minimize edilir.
Kolay Kurulum: Detaylı kurulum rehberi ve script desteği sayesinde yeni başlayanlar bile sorunsuzca sunucuyu ayağa kaldırabilir.
Modüler Yapı: İhtiyaca göre sistemler kolayca eklenebilir veya devre dışı bırakılabilir. Örneğin; PvP sistemleri, dungeon mekanikleri veya quest içerikleri ayrı modüller halindedir.
Uyarı: Lisans ve Etik Kullanım
Altyapı Server Files By Cmod genellikle açık kaynaklı veya topluluk tarafından geliştirilen bir yapıdır. Ancak ticari amaçla kullanılması durumunda lisans koşullarına dikkat edilmelidir. Ayrıca, herhangi bir altyapıyı kullanmadan önce orijinal kaynak ve katkıda bulunan geliştiricilere atıf yapılması etik bir zorunluluktur.
Neden Cmod Altyapısı Tercih Edilmeli?
Metin2 özel sunucu pazarında pek çok altyapı mevcuttur ancak Cmod; hem esnekliği hem de teknik desteğinin gücüyle öne çıkar. Özellikle Türkçe konuşan geliştiriciler arasında aktif bir topluluk desteği vardır. Ayrıca, sık sık güncellenmesi ve bug fix'lerinin hızlı dağıtılması, uzun vadeli projeler için güven verir.
Metin2Lobby.com Üzerinden Tanıtım ve Paylaşım
Eğer siz de Altyapı Server Files By Cmod ile bir sunucu açmayı düşünüyorsanız, Metin2Lobby.com üzerinden tanıtım yapabilir, geri bildirim alabilir ve oyuncu toplayabilirsiniz. Platformumuz, Metin2 özel sunucu sahipleri için en kapsamlı tanıtım ve bilgi paylaşım alanlarından biridir.
Sonuç Olarak
Altyapı Server Files By Cmod; güvenlik, performans ve esneklik açısından Metin2 özel sunucu geliştiricileri için değerli bir seçenektir. Doğru şekilde entegre edildiğinde, hem oyunculara keyifli bir deneyim sunar hem de sunucu yöneticisine kararlı ve sürdürülebilir bir altyapı sağlar. Yeni bir sunucu fikriniz varsa, bu altyapıyı mutlaka değerlendirmelisiniz.
Infrastructure Server Files By Cmod – The Power Behind Metin2 Private Server Files
For those developing or managing private servers in the Metin2 universe, one of the most critical components is undoubtedly the server files. These files form the backbone of the game and directly impact server performance. The Infrastructure Server Files By Cmod, which we will examine today, is a modern and optimized infrastructure increasingly preferred among Metin2 private server owners.
What Is the Cmod Infrastructure?
Known as Cmod, this infrastructure stands out with its security vulnerability fixes, performance-oriented approach, and user experience-focused design. It is especially ideal for global PvP servers with various level ranges such as 1-99, 1-105, 1-120, or 55-120. While staying faithful to the original Metin2 source code, it has also been customized according to community demands.
Core Features
Advanced Anti-Cheat System: The Cmod infrastructure offers robust protections against cheating methods like botting, speed hacks, and teleport hacks, ensuring a fair PvP environment.
High Performance: Through MySQL optimizations, database indexing, and RAM-based caching, server load is minimized.
Easy Installation: Thanks to detailed installation guides and script support, even beginners can set up their servers without issues.
Modular Structure: Systems can be easily added or disabled as needed. For instance, PvP mechanics, dungeon systems, and quest content are organized into separate modules.
Warning: Licensing and Ethical Use
The Infrastructure Server Files By Cmod is typically an open-source or community-developed framework. However, if used for commercial purposes, licensing terms must be carefully reviewed. Additionally, crediting original sources and contributors before using any infrastructure is an ethical requirement.
Why Choose the Cmod Infrastructure?
Although many infrastructures exist in the Metin2 private server market, Cmod distinguishes itself through flexibility and strong technical support. It enjoys an active Turkish-speaking developer community, and its frequent updates along with rapid bug fixes provide confidence for long-term projects.
Promotion and Sharing via Metin2Lobby.com
If you are considering launching a server using Infrastructure Server Files By Cmod, you can promote it on Metin2Lobby.com, receive feedback, and attract players. Our platform is one of the most comprehensive hubs for Metin2 private server promotion and information sharing.
In Conclusion
Infrastructure Server Files By Cmod is a valuable option for Metin2 private server developers in terms of security, performance, and flexibility. When properly integrated, it delivers an enjoyable experience for players while providing administrators with a stable and sustainable infrastructure. If you have a new server idea, this infrastructure is certainly worth considering.