Bende Sizler Gibi Önceden Kendi Swmi Acmak Bilisimlere Her ay para vermemeyi Düsüüyodum
Ve Arastıra Arastıra Cöümü Buldum Kendi Sunucumu acmaya karar verdım Bunun İcin Gerekli Programlar
Vmware Work Station 8 Öteki Sürümler Farketmez Ben 8 i kullanıyom yenı surumu 9 da cıkmıs ama bakmadım
İndirme Linki
Lisans Sifresi 4A61V-8K281-HZJA9-L3CNH-9CR75 En Son Böleydı Suankı Halini Bilmiyorum
Metin2 Kurulumu Yapacaksan
FreeBSD 7.2 Sürümü
Link
Ordan amd54-dvd1.iso ya tıkla yuklemeye baslar
Kurulumu basıt next next de hep
Sanal Makına Olusturmaya geldı
-Create new virtual machinese tıkla
-cıkan kutucuga typical ı secıp next diyoz
-Bir Sonraki Kutucukta İso Dosyasının Yerını Göster var Eyer Dvd Ye yazdıysanız ınstaller disc i secioz next dıoz
-Bir Sonraki Kutucukta İsletım Sistemini Seccez FreeBSD kurcaksak other e basıp Alta Verison var FreeBSD secıoz
-Bir sonra Sonra Finis E Basıyoz Makınamız hazır Sag Tarafta Kutucukta FreeBSD die Yazar Sag Tıklayıp Power on Dioz Makına Acılıyo
Gelelim Kurulama ;
Resimdeki Gibi Doldur
Ve Sonra Çıkıyoruz Ve Roota Yetki Vermeyi Anlatacağım.
Şu Komutları Giriyoruz:
PHP- Kodu:
cd /etc/ssh
ee sshd_config
>Enterliyoruz .
Sonra
PermitRootLogin değişkeninin değerini yes yaparak onu kaydedip çıkıyoruz... Basındakı # yıde Silioz
Sıkıs İse 1 kere esc 2 kere enter
Sıra Metin2 Kurulumunda
Önce Bu Dosyayı İndirin
ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/ports/ports/ports.tar.gz
Ardından dosya ındıkten sonra Sw nızın Filezillasına baglanın Ve Usr Klosörüne atın
İlk Önce bunu yazın<
cd /usr
Daha Sonra
tar zxvf ports.tar.gz
Bunun yüklenmesi biraz zaman alır Sonra
rm ports.tar.gz
Daha Sonra
cd /usr/ports/databases/mysql50-server/
Mysqlu Yükleyelim.
make install WITH_XCHARSET=all clean
Ve Bunu Yazalım
/usr/local/bin/mysql_install_db
Mysql İzinlerini Açalım
chown -R mysql /var/db/mysql/
chgrp -R mysql /var/db/mysql/
Şifre Oluşturmak için düzenleme yapcaz
ee /etc/rc.conf
En alta satıra iniyoruz.
mysql_enable=YES No Sa yes Yapıp Cıkıyoz
Yazdiktan sonra esc basin 1 kere sonra 2 kere enter basın.
Şimdide Standart Şifre Rootu Değiştirmek
/usr/local/bin/mysqld_safe user=mysql &
/usr/local/bin/mysqladmin -u root password YENİ ŞİFRE Şifreyi oluşturup reboot atıyoruz.
mysql -p
Belirlediğimiz şifre
GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO root@'%
IDENTIFIED BY navicat sifresi yaz WITH GRANT OPTION;
GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO root@% IDENTIFIED BY ŞIFREN;
GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO mt2'@localhost IDENTIFIED BY mt2!@#;
flush privileges;
quit
/usr/local/etc/rc.d/mysql-server restart
Başarıyla mysql kuruldu putty kapatıp tekrar açınız.
/usr/local/etc/rc.d/mysql-server restart Artık Hersey Hazır Sıra Geldi Server
Herhangı Filesi Sectıkten sonra diyelim files adi game
game.tar.gz Adlı Dosyayı Filezillaya baglanıp usr Klosorune atıyoz
Sonra
cd/usr
rm -rf game
tar zxvf game.tar.gz
Mysqull krulumu
mysql.tar.gz Adlı Dosyayı Filezillaya baglanıp var/db ye atın
cd /var/db
rm -rf mysql
tar zxvf msql.tar.gz
ve. reboot
Oyunu Açmak İçin ;
cd /usr/game
sh baslat.sh
Ve Oyunun Zevkini Cıkar
Not:Arkadaslar Kurdumuz oyun Bilisimlerin Kurdugu Oyunların aynısıdır
Oyunun acık olması ıcın vmware programının acık kalması lazım vmware gırın ve kurduz servere tıklayın power on diyin
Bİlisimlere para vermeye gerek yok
Emege saygı icin sitemize arada sırada sitemize ziyaret edın üye olun sizde bildiklerınızı paylasınnn
Kendı Kurdum Sunucudan Foto Atım dedım 3 ADet Sunucu
ARKADASLAR OKADAR URASTIM Bİ TEŞEKKÜRÜ ÇOK GÖRMEYİN
FOTOĞRAFLARI ATMAK BİLE BÜYÜK BİR SABIR GEREKTİRİYO +++REPP
Bilisim Kurma FreeBSD 7.2 + Metin2 Server Kurma (VPS)
FreeBSD Nedir?
FreeBSD, Unix tabanlı açık kaynak bir işletim sistemidir. Güvenilirliği, kararlılığı ve yüksek performansı ile sunucu ortamlarında tercih edilir. Özellikle oyun sunucuları, veritabanı sunucuları ve ağ altyapıları için idealdir. Bu kılavuzda, FreeBSD 7.2 üzerine nasıl Metin2 sunucusu kurulacağını adım adım anlatacağız.
Metin2 Sunucu Kurulumu için Hazırlık[/BR]Öncelikle bir VPS üzerinde FreeBSD 7.2 yüklü olmalıdır. Sistem güncellemesi yapılmış, SSH erişimi aktif ve root kullanıcıya erişiminiz olmalıdır. Ayrıca Metin2 sunucu dosyaları, client, source ve database dosyalarınız hazır olmalıdır.
Gerekli Paketlerin Kurulumu
FreeBSD 7.2 üzerinde Metin2 sunucusunu çalıştırmak için öncelikle gerekli geliştirici araçları, derleme ortamı ve veritabanı sistemi kurulmalıdır. Aşağıdaki komutlar ile gerekli paketleri yükleyin:
MySQL Veritabanı Ayarları
Metin2 sunucusu genellikle MySQL veritabanı kullanır. MySQL servisini başlatın ve root şifresini belirleyin:
Sunucu Dosyalarının Yükleme
Metin2 source kodlarını sunucuya yükleyin. Genellikle /home dizini altına çıkarılır. Örnek:
Source Kodların Derlenmesi
Derleme işlemi için Makefile ayarlarını yapmanız gerekir. Gerekli kütüphaneler doğru şekilde tanımlanmalı ve make komutu çalıştırılmalıdır.
Sunucu Yapılandırması
config files ve common files dizinleri doğru şekilde ayarlanmalıdır. Auth, DB, Map ve Game server'lar için ayrı yapılandırmalar yapılır. FreeBSD üzerinde jail kullanarak her bir servisi izole etmek güvenliği artırabilir.
Güvenlik Ayarları
FreeBSD 'pf' (Packet Filter) ile güçlü bir güvenlik duvarı sağlar. Portlara erişim kontrolleri, IP filtrelemeleri gibi ayarlar yapılarak sunucu güvenliği artırılır.
Sunucuyu Başlatma
Tüm yapılandırma tamamlandığında, sırasıyla Auth, DB ve Game sunucuları başlatılır. Hatalar kontrol edilir ve sistem test edilir.
Sonuç
FreeBSD 7.2 üzerine Metin2 sunucusu kurmak teknik bilgi gerektirir ancak doğru adımlarla oldukça kararlı ve hızlı çalışan bir sistem elde edilebilir. Bu kılavuz, FreeBSD ve Metin2 ile ilgili bilgilerinizi artırmak için temel bir rehber niteliğindedir.
Setting Up FreeBSD 7.2 + Metin2 Server Installation (VPS)
What is FreeBSD?
FreeBSD is an open-source Unix-based operating system. It is preferred in server environments due to its reliability, stability, and high performance. Especially suitable for game servers, database servers, and network infrastructures. In this guide, we will explain step by step how to set up a Metin2 server on FreeBSD 7.2.
Preparation for Metin2 Server SetupFirstly, FreeBSD 7.2 must be installed on a VPS. The system update should be completed, SSH access must be active, and you should have access to the root user. Also, your Metin2 server files, client, source codes, and database files must be ready.
Installing Required Packages
To run a Metin2 server on FreeBSD 7.2, you first need to install necessary developer tools, build environment, and database system. Install the required packages with the following commands:
MySQL Database Settings
Metin2 servers typically use MySQL database. Start the MySQL service and set the root password:
Uploading Server Files
Upload your Metin2 source codes to the server. Usually extracted under the /home directory. Example:
Compiling Source Codes
For compilation, you need to configure the Makefile settings. Required libraries must be properly defined and the make command executed.
Server Configuration
The config files and common files directories must be configured correctly. Separate configurations are made for Auth, DB, Map, and Game servers. Isolating each service using jail on FreeBSD can enhance security.
Security Settings
FreeBSD provides a powerful firewall with 'pf' (Packet Filter). Security can be increased by configuring access controls to ports and IP filtering.
Starting the Server
Once all configuration is complete, Auth, DB, and Game servers are started in order. Errors are checked and the system tested.
Conclusion
Installing a Metin2 server on FreeBSD 7.2 requires technical knowledge, but with correct steps, a stable and fast-running system can be achieved. This guide serves as a basic reference to enhance your knowledge about FreeBSD and Metin2.
Ve Arastıra Arastıra Cöümü Buldum Kendi Sunucumu acmaya karar verdım Bunun İcin Gerekli Programlar
Vmware Work Station 8 Öteki Sürümler Farketmez Ben 8 i kullanıyom yenı surumu 9 da cıkmıs ama bakmadım
İndirme Linki
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için üye olmalısınız!
Giriş yap veya üye ol.
Lisans Sifresi 4A61V-8K281-HZJA9-L3CNH-9CR75 En Son Böleydı Suankı Halini Bilmiyorum
Metin2 Kurulumu Yapacaksan
FreeBSD 7.2 Sürümü
Link
Giriş yap veya üye ol.
Ordan amd54-dvd1.iso ya tıkla yuklemeye baslar
Kurulumu basıt next next de hep
Sanal Makına Olusturmaya geldı
-Create new virtual machinese tıkla
-cıkan kutucuga typical ı secıp next diyoz
-Bir Sonraki Kutucukta İso Dosyasının Yerını Göster var Eyer Dvd Ye yazdıysanız ınstaller disc i secioz next dıoz
-Bir Sonraki Kutucukta İsletım Sistemini Seccez FreeBSD kurcaksak other e basıp Alta Verison var FreeBSD secıoz
-Bir sonra Sonra Finis E Basıyoz Makınamız hazır Sag Tarafta Kutucukta FreeBSD die Yazar Sag Tıklayıp Power on Dioz Makına Acılıyo
Gelelim Kurulama ;
Resimdeki Gibi Doldur
Ve Sonra Çıkıyoruz Ve Roota Yetki Vermeyi Anlatacağım.
Şu Komutları Giriyoruz:
PHP- Kodu:
cd /etc/ssh
ee sshd_config
>Enterliyoruz .
Sonra
PermitRootLogin değişkeninin değerini yes yaparak onu kaydedip çıkıyoruz... Basındakı # yıde Silioz
Sıkıs İse 1 kere esc 2 kere enter
Sıra Metin2 Kurulumunda
Önce Bu Dosyayı İndirin
ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/ports/ports/ports.tar.gz
Ardından dosya ındıkten sonra Sw nızın Filezillasına baglanın Ve Usr Klosörüne atın
İlk Önce bunu yazın<
cd /usr
Daha Sonra
tar zxvf ports.tar.gz
Bunun yüklenmesi biraz zaman alır Sonra
rm ports.tar.gz
Daha Sonra
cd /usr/ports/databases/mysql50-server/
Mysqlu Yükleyelim.
make install WITH_XCHARSET=all clean
Ve Bunu Yazalım
/usr/local/bin/mysql_install_db
Mysql İzinlerini Açalım
chown -R mysql /var/db/mysql/
chgrp -R mysql /var/db/mysql/
Şifre Oluşturmak için düzenleme yapcaz
ee /etc/rc.conf
En alta satıra iniyoruz.
mysql_enable=YES No Sa yes Yapıp Cıkıyoz
Yazdiktan sonra esc basin 1 kere sonra 2 kere enter basın.
Şimdide Standart Şifre Rootu Değiştirmek
/usr/local/bin/mysqld_safe user=mysql &
/usr/local/bin/mysqladmin -u root password YENİ ŞİFRE Şifreyi oluşturup reboot atıyoruz.
mysql -p
Belirlediğimiz şifre
GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO root@'%
IDENTIFIED BY navicat sifresi yaz WITH GRANT OPTION;
GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO root@% IDENTIFIED BY ŞIFREN;
GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO mt2'@localhost IDENTIFIED BY mt2!@#;
flush privileges;
quit
/usr/local/etc/rc.d/mysql-server restart
Başarıyla mysql kuruldu putty kapatıp tekrar açınız.
/usr/local/etc/rc.d/mysql-server restart Artık Hersey Hazır Sıra Geldi Server
Giriş yap veya üye ol.
Yüklemeye Herhangı Filesi Sectıkten sonra diyelim files adi game
game.tar.gz Adlı Dosyayı Filezillaya baglanıp usr Klosorune atıyoz
Sonra
cd/usr
rm -rf game
tar zxvf game.tar.gz
Mysqull krulumu
mysql.tar.gz Adlı Dosyayı Filezillaya baglanıp var/db ye atın
cd /var/db
rm -rf mysql
tar zxvf msql.tar.gz
ve. reboot
Oyunu Açmak İçin ;
cd /usr/game
sh baslat.sh
Ve Oyunun Zevkini Cıkar
Not:Arkadaslar Kurdumuz oyun Bilisimlerin Kurdugu Oyunların aynısıdır
Oyunun acık olması ıcın vmware programının acık kalması lazım vmware gırın ve kurduz servere tıklayın power on diyin
Bİlisimlere para vermeye gerek yok
Emege saygı icin sitemize arada sırada sitemize ziyaret edın üye olun sizde bildiklerınızı paylasınnn
Kendı Kurdum Sunucudan Foto Atım dedım 3 ADet Sunucu
ARKADASLAR OKADAR URASTIM Bİ TEŞEKKÜRÜ ÇOK GÖRMEYİN
FOTOĞRAFLARI ATMAK BİLE BÜYÜK BİR SABIR GEREKTİRİYO +++REPP
Bilisim Kurma FreeBSD 7.2 + Metin2 Server Kurma (VPS)
FreeBSD Nedir?
FreeBSD, Unix tabanlı açık kaynak bir işletim sistemidir. Güvenilirliği, kararlılığı ve yüksek performansı ile sunucu ortamlarında tercih edilir. Özellikle oyun sunucuları, veritabanı sunucuları ve ağ altyapıları için idealdir. Bu kılavuzda, FreeBSD 7.2 üzerine nasıl Metin2 sunucusu kurulacağını adım adım anlatacağız.
Metin2 Sunucu Kurulumu için Hazırlık[/BR]Öncelikle bir VPS üzerinde FreeBSD 7.2 yüklü olmalıdır. Sistem güncellemesi yapılmış, SSH erişimi aktif ve root kullanıcıya erişiminiz olmalıdır. Ayrıca Metin2 sunucu dosyaları, client, source ve database dosyalarınız hazır olmalıdır.
Gerekli Paketlerin Kurulumu
FreeBSD 7.2 üzerinde Metin2 sunucusunu çalıştırmak için öncelikle gerekli geliştirici araçları, derleme ortamı ve veritabanı sistemi kurulmalıdır. Aşağıdaki komutlar ile gerekli paketleri yükleyin:
Kod:
[B]pkg_add -r gcc47[/B][BR][/BR][B]pkg_add -r mysql55-server[/B][BR][/BR][B]pkg_add -r boost-jam[/B][BR][/BR][B]pkg_add -r make[/B]
MySQL Veritabanı Ayarları
Metin2 sunucusu genellikle MySQL veritabanı kullanır. MySQL servisini başlatın ve root şifresini belirleyin:
Kod:
[B]/usr/local/etc/rc.d/mysql-server start[/B][BR][/BR][B]mysql_secure_installation[/B]
Sunucu Dosyalarının Yükleme
Metin2 source kodlarını sunucuya yükleyin. Genellikle /home dizini altına çıkarılır. Örnek:
Kod:
[B]cd /home[/B][BR][/BR][B]tar -xzf metin2_src.tar.gz[/B]
Source Kodların Derlenmesi
Derleme işlemi için Makefile ayarlarını yapmanız gerekir. Gerekli kütüphaneler doğru şekilde tanımlanmalı ve make komutu çalıştırılmalıdır.
Kod:
[B]cd /home/metin2_src/game/src[/B][BR][/BR][B]make clean && make[/B]
Sunucu Yapılandırması
config files ve common files dizinleri doğru şekilde ayarlanmalıdır. Auth, DB, Map ve Game server'lar için ayrı yapılandırmalar yapılır. FreeBSD üzerinde jail kullanarak her bir servisi izole etmek güvenliği artırabilir.
Güvenlik Ayarları
FreeBSD 'pf' (Packet Filter) ile güçlü bir güvenlik duvarı sağlar. Portlara erişim kontrolleri, IP filtrelemeleri gibi ayarlar yapılarak sunucu güvenliği artırılır.
Sunucuyu Başlatma
Tüm yapılandırma tamamlandığında, sırasıyla Auth, DB ve Game sunucuları başlatılır. Hatalar kontrol edilir ve sistem test edilir.
Sonuç
FreeBSD 7.2 üzerine Metin2 sunucusu kurmak teknik bilgi gerektirir ancak doğru adımlarla oldukça kararlı ve hızlı çalışan bir sistem elde edilebilir. Bu kılavuz, FreeBSD ve Metin2 ile ilgili bilgilerinizi artırmak için temel bir rehber niteliğindedir.
Setting Up FreeBSD 7.2 + Metin2 Server Installation (VPS)
What is FreeBSD?
FreeBSD is an open-source Unix-based operating system. It is preferred in server environments due to its reliability, stability, and high performance. Especially suitable for game servers, database servers, and network infrastructures. In this guide, we will explain step by step how to set up a Metin2 server on FreeBSD 7.2.
Preparation for Metin2 Server SetupFirstly, FreeBSD 7.2 must be installed on a VPS. The system update should be completed, SSH access must be active, and you should have access to the root user. Also, your Metin2 server files, client, source codes, and database files must be ready.
Installing Required Packages
To run a Metin2 server on FreeBSD 7.2, you first need to install necessary developer tools, build environment, and database system. Install the required packages with the following commands:
Kod:
[B]pkg_add -r gcc47[/B][BR][/BR][B]pkg_add -r mysql55-server[/B][BR][/BR][B]pkg_add -r boost-jam[/B][BR][/BR][B]pkg_add -r make[/B]
MySQL Database Settings
Metin2 servers typically use MySQL database. Start the MySQL service and set the root password:
Kod:
[B]/usr/local/etc/rc.d/mysql-server start[/B][BR][/BR][B]mysql_secure_installation[/B]
Uploading Server Files
Upload your Metin2 source codes to the server. Usually extracted under the /home directory. Example:
Kod:
[B]cd /home[/B][BR][/BR][B]tar -xzf metin2_src.tar.gz[/B]
Compiling Source Codes
For compilation, you need to configure the Makefile settings. Required libraries must be properly defined and the make command executed.
Kod:
[B]cd /home/metin2_src/game/src[/B][BR][/BR][B]make clean && make[/B]
Server Configuration
The config files and common files directories must be configured correctly. Separate configurations are made for Auth, DB, Map, and Game servers. Isolating each service using jail on FreeBSD can enhance security.
Security Settings
FreeBSD provides a powerful firewall with 'pf' (Packet Filter). Security can be increased by configuring access controls to ports and IP filtering.
Starting the Server
Once all configuration is complete, Auth, DB, and Game servers are started in order. Errors are checked and the system tested.
Conclusion
Installing a Metin2 server on FreeBSD 7.2 requires technical knowledge, but with correct steps, a stable and fast-running system can be achieved. This guide serves as a basic reference to enhance your knowledge about FreeBSD and Metin2.