Herkese Merhaba
Şimdi Işınlanıyorsunuz ve O Esnada CTRL + G veya CTRL + H yada SendChatPacket Çalıştıran Bir Eylem Yapıyorsunuz Oyundan Atıyor.
Varsayalım Ki CTRL + H Tıkladım ve SendChatPacket'i Şu Şekilde Tetikledim.
Şimdi Işınlanıyorsunuz ve O Esnada CTRL + G veya CTRL + H yada SendChatPacket Çalıştıran Bir Eylem Yapıyorsunuz Oyundan Atıyor.
Varsayalım Ki CTRL + H Tıkladım ve SendChatPacket'i Şu Şekilde Tetikledim.
Ben Bu Şekilde Çözdüm ve Sanırım ClientCommand ymir Tarafından Tamamlanmamış/Yarım Bırakılmış Gibi Hissediyorum... :ranger:
Ayrıca Bir Kaç Yol Daha Denedim Onlarda Fixledi Fakat Bunun Daha İyi Olacağını Kararını Verdim ve Saygılarınıza Sundum. :ban:
Önce
Sonra
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için üye olmalısınız!
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için üye olmalısınız!
Giriş yap veya üye ol.
'nın Vermiş Olduğu Çözüm (Desteği İçin Teşekkür Ederim)Metin2 C++ Işınlanme Esnasında SendChatPacket Kullanıldığında Oyundan Atma Sorunu ve Fix Yöntemi
Metin2 özel sunucularında geliştirme yaparken karşılaşılan yaygın sorunlardan birisi, karakterin ışınlanma sırasında SendChatPacket fonksiyonunun kullanılması durumunda oyuncunun oyun içinden atılmasıdır. Bu durum genellikle C++ tabanlı game server üzerinde meydana gelir ve özellikle bazı özel sistemlerde, örneğin kullanıcıya bilgi mesajı gönderme veya belirli olaylar sırasında chat üzerinden bildirim yapma işlemleri sırasında ortaya çıkar.
Sorun Nedir?
Oyuncu bir haritadan diğerine geçerken (ışınlanma esnasında), sunucu tarafında karakterin disconnect[/BR] ve tekrar connect[/BR] işlemleri yapılır. Bu süreçte sunucu, karakterin konumunu güncellemekte ve tüm paketleri doğru sırayla işlemeye çalışmaktadır. Eğer bu süreçte SendChatPacket gibi bir fonksiyon çağrılırsa, istemci ile sunucu arasında senkronizasyon bozulabilir. Bu da oyuncunun sunucudan atılmasına neden olur.
Neden Bu Sorun Meydana Gelir?
Işınlanma işlemi sırasında, karakterin mevcut session geçici olarak kapanır ve yeniden başlatılır. Bu durumda SendChatPacket çağrısı yapıldığında, istemci henüz yeni oturuma hazırlanmadığı için paketi doğru şekilde işleyemez. Bu eksik senkronizasyon, sunucunun istemcinin bağlantısını kapatmasına sebep olur.
Fix Yöntemi
Bu sorunu çözmek için, SendChatPacket çağrısının yapılmasından önce ışınlanma işleminin tamamlanmasını beklemek gerekir. Bunun için iki farklı yöntem uygulanabilir:
1. Delay Kullanımı: Paket gönderimini bir miktar geciktirerek, ışınlanma işleminin tamamlanmasını sağlayabiliriz. Örneğin, boost::asio veya timer tabanlı bir gecikme sistemi kurulabilir. Bu sayede paket gönderilmeden önce karakterin yeni haritada güvenli bir şekilde durması sağlanır.
2. Işınlanma Durumunu Kontrol Etme: Sunucu tarafında, karakterin ışınlanma durumunu kontrol eden bir bayrak (bool) kullanılabilir. Eğer karakter ışınlanma sürecindeyse, SendChatPacket fonksiyonu devreye girmeyecek şekilde kodlanabilir. Örneğin:
Kod:
if (!character.IsTeleporting()) {[BR][/BR] SendChatPacket(...);[BR][/BR]}
Özel Sistem Entegrasyonları
Bu fix, özellikle PvP sistemlerinde, kullanıcıya belirli eylemler sonucu bilgi vermek amacıyla geliştirilen sistemlerde büyük önem taşır. Martysama[/BR] gibi gelişmiş source edit projelerinde, bu tarz küçük ama kritik hataların düzeltilmesi, kullanıcı deneyimini ciddi anlamda artırır.
Sonuç
Metin2 özel sunucularında C++ ile geliştirme yapan geliştiriciler için bu tür küçük ama önemli hata çözümleri, stabilite ve kullanıcı memnuniyeti açısından büyük rol oynar. Işınlanma esnasında chat paketlerinin doğru şekilde yönetilmesi, sistemin daha sağlam ve kullanıcı dostu hale gelmesini sağlar. Bu fix ile oyun atma sorunu başarıyla engellenebilir.
Metin2 C++ Fix for Kick Issue When Using SendChatPacket During Teleport
One of the common issues encountered while developing on Metin2 private servers occurs when players get kicked from the game during character teleportation if the SendChatPacket function is called. This typically happens on C++-based game servers and often appears during special operations such as sending notification messages to the player via chat upon certain events.
What is the Problem?
While a player is teleporting between maps, the server temporarily closes and reinitializes the character's session. During this process, the server updates the character's location and processes all packets accordingly. If SendChatPacket is called during this phase, synchronization between the client and server may break, causing the player to be disconnected from the server.
Why Does This Happen?
During teleportation, the character's current session is temporarily closed and reinitialized. If SendChatPacket is invoked during this process, the client might not be ready to receive and handle the packet properly, leading to a desynchronization that causes the server to close the connection.
Fix Method
To resolve this issue, we must wait for the teleportation to complete before calling SendChatPacket. Two main approaches can be applied:
1. Use Delay: By delaying the packet transmission slightly, we allow the teleportation process to finish. For example, a delay system based on boost::asio or timer can ensure the character safely enters the new map before sending any packets.
2. Check Teleport Status: A flag (bool) can be used server-side to track whether the character is currently teleporting. If so, SendChatPacket will not execute. Example:
Kod:
if (!character.IsTeleporting()) {[BR][/BR] SendChatPacket(...);[BR][/BR]}
Integration with Special Systems
This fix is especially important in PvP systems where notifications are sent to users after specific actions. In advanced projects like Martysama[/BR] or other custom source edit implementations, resolving small but critical bugs significantly improves user experience.
Conclusion
For developers working with C++ on Metin2 private servers, fixes like this play a crucial role in enhancing stability and user satisfaction. Properly managing chat packets during teleportation ensures the system becomes more robust and user-friendly. With this fix, the kick issue during teleportation can be successfully resolved.