[C++,Py]Silah Kostümü Parlatma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 42

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
Hi Turkmmo ^_^

Parlama efektleri verildi istediginiz kostüm silahını parlatın. :D
İstiyen baya bi kişi vardı onlar için paylaşıyorum.

VDOrGj.jpg

İNDİR :
İNDİR2 :

V.T:

Metin2 Özel Sunucularında Silah ve Kostüm Parlatma Sistemi (C++ & Py)

Metin2 Lobby olarak sunucu geliştiricileri için en önemli konulardan biri olan silah ve kostüm parlatma sistemlerini ele alacağız. Bu yazıda hem C++ tarafında hem de Python tarafında nasıl bu sistemin yapılandırılabileceğini adım adım inceleyeceğiz. Bu sistem, oyuncuların karakterlerini özelleştirerek PvP ve PvE deneyimini artırmalarına yardımcı olur.

Silah ve Kostüm Parlatma Nedir?
Metin2'de silah ve kostüm parlatma, oyuncuların giydikleri eşyaların özelliklerini artırmak amacıyla yapılan bir yükseltme mekanizmasıdır. Özellikle özel sunucularda bu sistemler özelleştirilerek daha dengeli ya da eğlenceli hale getirilebilir. Parlatma işlemi sırasında eşya kırılabilir veya farklı efektler tetiklenebilir. Bu mekanizmaların doğru kurulması için game core, client src ve py root bileşenleri üzerinde çalışmak gerekir.

C++ Tarafında Uygulama
Parlatma sistemi öncelikle game server tarafında tanımlanmalıdır. Bu işlem için server src dosyalarında gerekli değişiklikler yapılmalıdır. Örneğin, bir silah parlatıldığında belirli bir şansla STR, DEX veya INT gibi değerlerin artması sağlanabilir. Bunun için item_attr.cpp ve item_manager.cpp dosyalarında gerekli fonksiyonlar yazılır. Ayrıca parlatma sırasında animasyon veya efekt tetiklemek için packet sistemleri de ayarlanmalıdır.

Python Tarafında UI ve Script Yapısı
Kullanıcı arayüzü tarafında ise uiscript dosyaları kullanılır. Oyuncuların parlatma penceresini açıp eşyalarını sürükleyip bırakabilmesi için py gui sistemleri kullanılır. Bu UI, py root dizini altında tanımlanır. Python scriptleri sayesinde, kullanıcıdan gelen istekler kontrol edilir, eşya doğrulanır ve parlatma işlemi başlatılır. Eğer işlem başarılı olursa, packet ile game server'a bilgi gönderilir ve eşyanın yeni durumu güncellenir.

Olası Hatalar ve Güvenlik Önlemleri
Parlatma sistemi geliştirilirken özellikle güvenlik açıklarına dikkat edilmelidir. Oyuncuların pack üzerinden manipülasyon yapmaması için sunucu tarafında checksum kontrolleri yapılmalıdır. Ayrıca, her parlatma işleminin DB üzerinde loglanması, hile tespiti açısından önemlidir. Auth server ile game server arasında güvenli veri aktarımı sağlanmalıdır.

Sonuç
Silah ve kostüm parlatma sistemi, Metin2 özel sunucularında kullanıcıların sürem süresini uzatan ve oyuna derinlik katan önemli bir özelliktir. C++ ve Python bileşenlerinin uyumlu çalışmasıyla bu sistem güçlü ve stabil hale getirilebilir. Metin2 Lobby olarak bizler, bu tür gelişmiş sistemlerin kurulumunda size rehberlik etmeye devam edeceğiz.

Weapon and Costume Enhancement System in Metin2 Private Servers (C++ & Py)

Metin2 Lobby focuses on one of the most important topics for server developers: weapon and costume enhancement systems. In this article, we will examine step-by-step how to implement these systems on both C++ and Python sides. This system helps players enhance their character's gear and improve their PvP and PvE experience.

What is Weapon and Costume Enhancement?
In Metin2, enhancing weapons and costumes refers to upgrading the attributes of equipped items. On private servers, these systems can be customized to create more balanced or fun gameplay. During enhancement, items may break or trigger special effects. Proper implementation requires modifications to game core, client src, and py root components.

Implementation in C++
The enhancement system must first be defined on the game server side. This involves modifying server src files. For instance, after enhancing a weapon, there could be a chance to increase stats like STR, DEX, or INT. Functions within item_attr.cpp and item_manager.cpp are used for this purpose. Additionally, packet systems need to be configured to trigger animations or visual effects during enhancement.

UI and Script Structure in Python
On the user interface side, uiscript files are used. Players should be able to open an enhancement window, drag and drop items, and initiate the process. Such interfaces are defined under the py root directory. Python scripts validate items, handle requests from users, and initiate enhancement. Upon success, a packet is sent to the game server to update the item's status.

Potential Errors and Security Measures
Security vulnerabilities must be considered during development. Server-side checksum checks help prevent players from manipulating via pack modifications. Furthermore, logging every enhancement attempt in the DB is essential for detecting cheating. Secure data transmission between the auth server and game server is also critical.

Conclusion
The weapon and costume enhancement system is a key feature in Metin2 private servers that increases player engagement and adds depth to gameplay. When properly implemented with synergy between C++ and Python components, the system becomes robust and stable. As Metin2 Lobby, we continue to guide you in setting up such advanced systems.

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)