Merhaba arkadalar yabancılardan yeni satın olmuş olduğum sistemi sizlerle paylaşmak istiyorum.
(Biliyorsunuz ki kendi oyunumdaki sistemleri yabancılardan almaktayım para çok olduğu için.)
Oyun açıkken nasıl reset atılır çok kısa yoldan size anlatacağım. Yani rebut nasıl atılır öğreteceğim.
Anlatım
cedere /usere/gayme
sehe klose nokta sehe yazıo entırlıyoruz.
Sonra
rebut yazıp enterliyoruz
Bu şekilde sörvirimiza rebut atmıs oluyoruz.
Not: Bu sistem ce artı artı, payton, ve lua ile kodlanmıştır.
Ce artı artı'yı C++ 5 yaşında öğrendim.
Lua'yı 7 yaşında öğrendim.
Paythonu 8 yaşında öğrendim.
(Biliyorsunuz ki kendi oyunumdaki sistemleri yabancılardan almaktayım para çok olduğu için.)
Oyun açıkken nasıl reset atılır çok kısa yoldan size anlatacağım. Yani rebut nasıl atılır öğreteceğim.
Anlatım
cedere /usere/gayme
sehe klose nokta sehe yazıo entırlıyoruz.
Sonra
rebut yazıp enterliyoruz
Bu şekilde sörvirimiza rebut atmıs oluyoruz.
Not: Bu sistem ce artı artı, payton, ve lua ile kodlanmıştır.
Ce artı artı'yı C++ 5 yaşında öğrendim.
Lua'yı 7 yaşında öğrendim.
Paythonu 8 yaşında öğrendim.
Metin2 Reboot Sistemi Nedir?
Metin2 özel sunucularında, oyuncuların karakterlerini sıfırlamalarına olanak tanıyan 'Reboot' sistemleri oldukça popülerdir. Bu sistem sayesinde oyuncular yüksek seviye ve eşyalar elde ettikten sonra karakterlerini baştan başlatıp bonuslar kazanabilirler. C++ ve Python/Lua dilleriyle yazılmış reboot sistemleri, farklı yapılandırmalara sahiptir ve Metin2 sunucularında yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu makalede, Can BARAN FARKIYLA çalışan ve TÜRKÇE DESTEKLİ reboot sistemlerinden bahsedeceğiz.
C++ Tabanlı Reboot Sistemleri
Metin2'nin sunucu tarafında çalışan sistemlerinin çoğu C++ ile yazılmaktadır. Reboot sistemi de bu yapıya entegre edilerek geliştirilir. Game Core üzerinde çalıştırılan bu sistem, karakterin seviyesine, envanterine veya bonuslarına göre otomatik olarak yeniden başlatma işlemi yapar. Bu işlemler genellikle game/src klasöründe tanımlanan komutlarla yapılır. Source edit işlemleri ile özelleştirilebilir ve oyuna özgü bonuslar eklenebilir.
Python ve Lua ile Reboot Sistemi
Python ve Lua dilleri ise genellikle istemci tarafında (client/src) çalışan sistemlerde tercih edilir. Py Root klasörlerinde yer alan bu sistemler, kullanıcı arayüzü (Py GUI) üzerinden etkileşimli reboot menüleri sunabilir. UIScript yardımıyla bu menü özelleştirilip, Türkçe dil desteği kolayca entegre edilebilir. Ayrıca Martysama gibi script yapıları ile bu sistem daha da geliştirilebilir.
Can BARAN Farkı Nedir?
Can BARAN farkı, reboot işlemi sırasında karakterin can ve baran değerlerine göre bonus kazanç sağlanmasıdır. Yani sadece seviye ya da eşya değil, bu özel parametreler de dikkate alınarak ekstra kazançlar verilebilir. Bu özellik, game server programming kısmında özel olarak ayarlanabilir ve oyunculara farklı deneyim sunabilir. DB Core üzerinde tutulan karakter bilgileri sayesinde bu değerler güvenli bir şekilde okunur ve işlenir.
Neden Türkçe Desteği Önemlidir?
Metin2 özel sunucuları genellikle belirli coğrafyalara hitap etmektedir. Özellikle Türkçe konuşulan ortamlarda, kullanıcıların daha rahat iletişim kurabilmesi için Türkçe arayüz ve sistem desteği büyük önem taşır. Metin2Dev ve benzeri platformlarda geliştirilen sistemlerde bu destek doğrudan sağlanmalıdır. Pack dosyalarına eklenen dil dosyalarıyla reboot menüsü ve bildirimleri Türkçe hale getirilebilir.
Geliştirme ve Entegrasyon
Reboot sisteminin C++ ve Python/Lua tabanlı geliştirilmesi, Auth ve Game sunucularında farklı seviyelerde değişiklikler gerektirir. Compile işlemi sonrası test edilerek sistemin stabil çalışması sağlanmalıdır. Channel bazında da aktif edilebilecek bu sistem, PvP sunucularda ekstra rekabet avantajı sunabilir. Core yapılar üzerinde yapılan bu değişiklikler, Metin2 Lobby gibi platformlarda paylaşılabilir ve topluluk tarafından geliştirilebilir.
What is the Metin2 Reboot System?
In Metin2 private servers, 'Reboot' systems allow players to reset their characters. This way, after achieving high levels and items, players can restart their character from scratch and earn bonuses. Reboot systems written in C++ and Python/Lua have different configurations and are widely used on Metin2 servers. In this article, we will talk about reboot systems that work with Can BARAN Difference and support Turkish Language.
C++ Based Reboot Systems
Most of the systems running on the server side of Metin2 are written in C++. The reboot system is also developed integrated into this structure. Running on the Game Core, this system automatically restarts the character based on its level, inventory, or bonuses. These operations are usually defined in the game/src folder. With source edit operations, it can be customized and unique bonuses can be added to the game.
Reboot System with Python and Lua
Python and Lua languages are preferred in client-side (client/src) systems. These systems located in Py Root folders can provide interactive reboot menus via user interface (Py GUI). With UIScript, these menus can be customized and easily integrated with Turkish language support. Additionally, structures like Martysama scripts can further enhance these systems.
What is the Can BARAN Difference?
The Can BARAN difference provides extra gains during the reboot process based on the character's Can and Baran values. So, not only level or items but also these special parameters are considered for additional rewards. This feature can be set specifically in the game server programming part and offer different experiences to players. Thanks to the character information stored in the DB Core, these values are read and processed securely.
Why is Turkish Support Important?
Metin2 private servers generally target specific regions. Especially in Turkish-speaking environments, Turkish interface and system support are very important so users can communicate more comfortably. On platforms like Metin2Dev, this support must be directly provided in developed systems. With language files added to pack files, reboot menus and notifications can be turned into Turkish.
Development and Integration
Developing reboot systems based on C++ and Python/Lua requires changes at different levels on Auth and Game servers. After the compile process, the system should be tested to ensure stable operation. This system, which can be activated per channel, can offer extra competitive advantages on PvP servers. Changes made on core structures can be shared and developed by the community on platforms like Metin2 Lobby.