Files Kurarken Dikkat Etmeniz GEREKENLER !

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 35

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
Bu aralar bir çok arkadaşımız paylaşıyor.Bir kısmı iyi niyetinden kendilerini tanıtmak için bazıları ise kötü niyetli arkadaşlar
İşte bu kötü niyetli arkadaşların amaçlarına ulaşmamasını sağlamak için yapmanız gerekenler ;

1- Files'i yüklemeden önce tüm dosyaları taratın.Pack boyutları büyükse kendi bilgisayarınızın virüs koruma sisteminde taratın game.tar.gz ve mysql.tar.gz olan dosyaları ise ve ya ' dan taratın .

Jotti ve Virüs total'den neden taratın diyorum ?
Çünkü bu iki tarama sitesi bir çok programı kullanıyor.
Neler bunlar ?
adaware.gif
agnitum.gif
arcavir.gif
avast.gif
avg.gif
avira.gif
bitdefender.gif
clamav.gif
cpsecure.gif
drweb.gif
escan.gif
nod32.gif
fortinet.gif
fprot.gif
fsecure.gif
gdata.gif
ikarus.gif
kaspersky.gif
panda.gif
quickheal.gif
sophos.gif
trendmicro.gif
vba32.gif

2- game.tar.gz 100MB 'dan büyük ise gereksiz bir sürü log olduğunun göstergesidir. !
Bundan dolayı oyununuz sürekli olarak yavaşlar ve saldırı aldığı zaman serverin kolay çökmesine ön ayak olur.

3- Özellikle üstüne basa basa belirtmek istiyorum mysql.tar.gz yi çok iyi bir şekilde taratın !
Neden ? Çünkü genellikle virüsler mysql.tar.gz ye konuyor.

4- Filesi kurduktan sonra navicattan serverinize giriş yapın lütfen.
Açılmış olan "Database"leri teker teker kontrol edin.
Örnek veriyorum : "Jaxen2" diye bir database varsa , bu site paneli için olan bir veritabanı olabilir.
Ama ben Jaxen2 site veritabanıdır dedim diye hemen demeyin bu şey hep site için veritabanıdır.Olmayabilir.
Benden size tavsiye varsa silin kendiniz yükleyin.
Jaxen2 veri tabanı yükleme :

5- Tekrar tekrar söylüyorum indirdiğiniz dosyaların virüs total resimleri linkleri olsada tekrar taramanız güvenliğiniz açısından önemlidir . Herhangi bir problem sorunda turkmmo.com sorumlu tutulmaz.

İşte bu kadar arkadaşlar.
Umarım bu dediklerim işinize yarar.

Files Kurarken Dikkat Etmeniz GEREKENLER !

Metin2 özel sunucu geliştiricileri ve içerik üreticileri için en kritik aşamalardan biri, doğru dosya (files) yapısının kurulmasıdır. Files kurulumu sadece teknik bir işlem değil, aynı zamanda sunucunuzun istikrarı, performansı ve oyuncu deneyimi açısından da hayati öneme sahiptir. Bu rehberde, files kurarken dikkat etmeniz GEREKEN temel hususları sıralayacağız.
1. Dosya Uyumluluğunu Kontrol Edin
Öncelikle kullanacağınız files’ın hedef client sürümüyle tam uyumlu olduğundan emin olun. Örneğin, 40k client ile çalışan bir files’ı 34k client’e entegre etmeye çalışmak, oyun içi çökmelere veya karakter kayıplarına neden olabilir. Her zaman files sağlayıcınızdan hangi client sürümüyle test edildiğini sorun.
2. Root Dosyalarını Doğru Yapılandırın
Root klasöründeki locale_game.txt, service.h ve versioninfo.txt gibi dosyalar, sunucu ve client arasındaki iletişim için kritiktir. Özellikle versioninfo.txt dosyasındaki versiyon bilgisi, client’in sunucuya bağlanabilmesi için mutlaka eşleşmelidir.
3. EterPack ve Paket Bütünlüğü[/BR]Eterpack formatında sıkıştırılmış dosyalarınız varsa, sıkıştırma sırasında bozulmaya uğramadıklarından emin olun. Bozuk paketler, oyun içi texture hatalarına, eksik NPC’lere veya item kayıplarına yol açabilir. Dosyaları MD5 checksum ile doğrulamak iyi bir alışkanlıktır.
4. Locale Dosyaları ve Dil Ayarları
Türkçe sunucu açıyorsanız, locale_tr klasörünün eksiksiz ve doğru şekilde yapılandırıldığından emin olun. Yanlış dil dosyaları, menülerde garip karakterler veya eksik metinlerle sonuçlanabilir.
5. Anti-Cheat ve Güvenlik Katmanları
Günümüzdeki çoğu modern files, anti-cheat sistemleriyle birlikte gelir. Bu sistemlerin doğru yapılandırılmaması, oyuncuların yanlışlıkla banlanmasına neden olabilir. Ayrıca, güvenli olmayan files’lar sunucunuzu hack girişimlerine açık hale getirebilir.
Sonuç
Files kurulumu, Metin2 özel sunucu geliştirme sürecinin bel kemiğidir. Yukarıdaki adımları titizlikle takip etmek, hem teknik sorunları minimize eder hem de oyunculara daha keyifli bir deneyim sunar. Daha fazla rehber ve destek için Metin2Lobby.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)