Files Kurarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 57

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
Merhaba arkadaşlar ;

Bu aralar bir çok arkadaşımız paylaşıyor.Bir kısmı iyi niyetinden kendilerini tanıtmak için bazıları ise kötü niyetli arkadaşlar :(
İşte bu kötü niyetli arkadaşların amaçlarına ulaşmamasını sağlamak için yapmanız gerekenler ;

1-

2- Files'i yüklemeden önce tüm dosyaları taratın.Pack boyutları büyükse kendi bilgisayarınızın virüs koruma sisteminde taratın game.tar.gz ve mysql.tar.gz olan dosyaları ise ve ya ' dan taratın .

Jotti ve Virüs total'den neden taratın diyorum ?
Çünkü bu iki tarama sitesi bir çok programı kullanıyor.
Neler bunlar ?
adaware.gif
agnitum.gif
arcavir.gif
avast.gif
avg.gif
avira.gif
bitdefender.gif
clamav.gif
cpsecure.gif
drweb.gif
escan.gif
nod32.gif
fortinet.gif
fprot.gif
fsecure.gif
gdata.gif
ikarus.gif
kaspersky.gif
panda.gif
quickheal.gif
sophos.gif
trendmicro.gif
vba32.gif

3- game.tar.gz 100MB 'dan büyük ise gereksiz bir sürü log olduğunun göstergesidir. !
Bundan dolayı oyununuz sürekli olarak yavaşlar ve saldırı aldığı zaman serverin kolay çökmesine ön ayak olur.

4- Özellikle üstüne basa basa belirtmek istiyorum mysql.tar.gz yi çok iyi bir şekilde taratın !
Neden ? Çünkü genellikle virüsler mysql.tar.gz ye konuyor.

5- Filesi kurduktan sonra navicattan serverinize giriş yapın lütfen.
Açılmış olan "Database"leri teker teker kontrol edin.
Örnek veriyorum : "Jaxen2" diye bir database varsa , bu site paneli için olan bir veritabanı olabilir.
Ama ben Jaxen2 site veritabanıdır dedim diye hemen demeyin bu şey hep site için veritabanıdır.Olmayabilir.
Benden size tavsiye varsa silin kendiniz yükleyin.
Jaxen2 veri tabanı yükleme :

<iframe allowfullscreen="" scrolling="no" style="background:url( ) 50% 50% / cover" src="
" loading="eager"></iframe>

İşte bu kadar arkadaşlar.
Umarım bu dediklerim işinize yarar.

Files Kurarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Metin2 özel sunucu geliştiricileri ve içerik üreticileri için en kritik adımlardan biri, doğru ve güvenli şekilde files (dosyalar) kurmaktır. Files kurulumu sadece teknik bir süreç değil, aynı zamanda sunucunuzun istikrarı, performansı ve oyuncu deneyimi açısından da hayati öneme sahiptir. Bu rehberde, files kurarken dikkat etmeniz gereken temel hususları detaylı şekilde ele alacağız.
1. Dosya Kaynağı Güvenilirliği
İlk ve en önemli adım, kullandığınız files’ın kaynağıdır. İnternet üzerinde paylaşılan birçok files paketi, kötü amaçlı yazılım (trojan, keylogger, backdoor) içerebilir. Bu nedenle, her zaman güvenilir kaynaklardan (Metin2Lobby.com gibi topluluk platformları veya tanınmış geliştiriciler) dosya edinin. Bilinmeyen sitelerden indirilen files’lar sunucunuzu ve kullanıcılarınızı riske atabilir.
2. Client ve Server Uyumu[/BR][/BR]Files kurarken client (oyuncu tarafı) ile server (sunucu tarafı) sürümlerinin birebir uyumlu olduğundan emin olun. Örneğin, 40k client’e sahipseniz, server tarafında da 40k protokol desteği olan binary ve db dosyaları kullanmalısınız. Aksi takdirde oyuncular oyuna giremez, bağlantı sorunları yaşar veya oyun aniden kapanır.
3. Locale_info.py ve Gameforge Bağımlılıkları
Özellikle Türkçe sunucular için locale_game.txt, locale_interface.txt ve locale_list.txt dosyalarının doğru yapılandırılması şarttır. Ayrıca, bazı files’lar Gameforge launcher’a bağımlı olabilir; bu tür dosyaları stand-alone (bağımsız) hale getirmek için gerekli patch’leri uygulamayı unutmayın.
4. Root Yetkisi ve Dosya İzinleri
Linux tabanlı sistemlerde files kurulumu yaparken, yanlışlıkla tüm dosyalara 777 izni vermeyin. Bu, güvenlik açığı yaratır. Gerekli dosyalar için minimum yetkiyi verin (örneğin: game ve db klasörleri için 755). Ayrıca, root hesabıyla doğrudan işlem yapmak yerine, ayrı bir kullanıcı hesabı oluşturup işlemlerinizi oradan yürütmeniz önerilir.
5. Yedek Almayı Asla Atlamayın
Yeni bir files kurmadan önce mevcut yapılandırmanızın tam yedeğini alın. Böylece herhangi bir hata durumunda eski halinize kolayca dönebilirsiniz. Yedek alma işlemi, sadece dosyaları kopyalamakla kalmaz; MySQL veritabanınızın da dump’ını almayı içerir.
Sonuç
Files kurulumu, Metin2 sunucusu geliştirme sürecinin temel taşlarından biridir. Yukarıda belirtilen kontrolleri titizlikle yaparak, hem teknik sorunları minimize edebilir hem de oyuncularınıza daha stabil ve güvenli bir ortam sunabilirsiniz. Daha fazla rehber ve güncel files paylaşımı için Metin2Lobby.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)