Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Metin2Lobby.com Metin2 Private Server Tanıtım Advertising Ve Geliştirme Forumudur.Metin2 pvp serverler,1-99,1-105,1-120,55-120 global serverları paylaş yada ara.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

FreeBSD Gcc 4.9 Güncelleme

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 0
  • Görüntüleme 33

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Konular
50,377
M2 Yaşı
3 yıl 11 ay 27 gün
Trophy Puan
48
M2 Yang
509,814
Ticaret : 1 / 0 / 0
Ticaret Oranı : 100%
// Edit
Filesinizin Hangi GCC Sürümünü İstediğini görmek için game sourceniz içerisindeki game/src dizininde "Makefile" yi açınız en baş satırda
CC = g++49 veya farklı bir sürüm yazar işte bu kurmanız gereken sürümdür.

Peki ya sunucunuzda en son hangi sürüm yüklü? onu nasıl bulacağız oda şu şekilde olacak
/usr/ports/lang klasörüne giriş yapalım "G" tuşuna basalım alt alta bir kaç adet gcc klasörü göreceğiz orda yüklü olan sürümler gözükmekte mesela;

yqZ1ky.jpg
[/CENTER]

Yani burdan anlayacağımız şey bende gcc 3.4 ile 4.9 arasındaki bütün sürümler mevcut :)

Öncelikle herkese merhabalar arkadaşlar forum üzerinde 1-2 adet gcc sürümü yükseltme ile ilgili konulara denk geldim ancak bunlar makefile üzerinden alt yapının gcc sini yükseltme ile ilgilydi sadece freebsd üzerinde gcc yi 4.9 yapma ile ilgili bir konu - video'ya denk gelmediğim ve paylaşılan bir files üzerinde gcc kurulumu - güncellemesi ile ilgili çok sorun yaşayan kişiye şahi olarak tek tek yardımcı olmak yerine toplu bir konu açarak herkesin faydalanmasını istediğim için bu konuyu açıyorum..

Aslında sizlere video çekerek sesli bir şekilde anlatmayı planlıyordum ancak kurulumun ortalama 3 saat sürmesi gözümü biraz korkuttu zor birşey yok yazdıklarımı okursa yapamayacak insan yok :)

Lafı fazla uzatmadan konuya geliyorum.

DİKKAT! : Dikkatli okuyunuz ve yazılanları harfiyen yapınız.

Öncelikle Gerekli Dosyalarımızı indiriyoruz dosyanın içerisine de anlatım ekledim isteyen ordan da bakabilir.[/FONT]

Kurulumu Anlamayan - Yapamayanlar için;

Dosyalarımızı indirdiğimiz zaman "Stax - Gcc Yükseltme.rar" adında bir dosya indirmiş olacağız. Bu RAR Dosyasını müsait biryere çıkarın.

Çıkarttığınız klasörde resimde gözüktüğü gibi;

g6MpBR.jpg

gcc-4.9-20130804.tar.bz2 adında bir dosya olacak bu dosyayı rar'dan çıkartmadan direkt olarak "/usr/ports/distfiles"
Dizinine atıyoruz...

RDzN26.jpg

Ardından Putty e giriş yaparak şunu yazıyoruz;

Kod:
cd /usr/ports/lang/gcc49/ && make install clean

Bu komutu girdikten ortalama 30 saniye - 3 dakika arasında mavi bir ekran gelecek bu ekrana tamam deyip devam edeceğiz ve kurulum başlamıştır...
Kurulum ortalama 2 - 3 saat civarında sürecektir bu süreçte putty'i kapatmayınız.

Konuyu gerçekten windows'u yeni öğrenen birine anlatıyormuş gibi hazırlamaya çalıştım rar içerisindeki anlatımıda öyle bir çok kişiye tarif etmeme rağmen yapamayanlar oldu ben elimden geldiğince detaylı anlatmaya çalıştım eğer yapamayanlar olursa konu altından yorum atsınlar yardımcı olmaya çalışacağım...
FreeBSD Sistemlerde GCC 4.9 Sürümüne Güncelleme Rehberi

Bu makale, Metin2 sunucularının barındırıldığı FreeBSD sistemlerde GCC derleyicisinin 4.9 sürümüne nasıl güncelleneceği hakkında detaylı bilgi sunar. Bu işlem özellikle eski sistemlerde derleme sorunlarını çözmek ve daha stabil performans sağlamak adına önemlidir.

GCC Nedir ve Neden Güncellenmeli?
GNU Compiler Collection (GCC), C, C++, Objective-C gibi birçok programlama dilinde yazılımların derlenmesini sağlayan temel araçtır. FreeBSD sistemlerde genellikle clang derleyicisi varsayılan olarak gelir ancak bazı projeler, özellikle eski yapılandırılmış sunucu sistemlerinde GCC kullanımını gerektirebilir. Özellikle Metin2 sunucu yazılımlarında, derleme aşamasında GCC 4.9 sürümüne ihtiyaç duyulabilir.

FreeBSD'de GCC 4.9 Kurulumu
FreeBSD üzerinde GCC 4.9 sürümünü kurabilmek için öncelikle ports koleksiyonundan yararlanılır. Ports sistemi sayesinde derleyici kolayca yüklenir ve yapılandırılabilir.

Adım Adım GCC 4.9 Yükleme İşlemi:
1. Öncelikle sisteminizi güncelleyin:
Kod:
sudo freebsd-update fetch[BR][/BR]sudo freebsd-update install

2. Ports koleksiyonunu güncelleyin:
Kod:
portsnap fetch[BR][/BR]portsnap extract

3. GCC 4.9 paketini yükleyin:
Kod:
cd /usr/ports/lang/gcc49[BR][/BR]make config-recursive[BR][/BR]make[BR][/BR]make install[BR][/BR]make clean

GCC 4.9 Kullanımı ve Yapılandırma
Yükleme tamamlandıktan sonra GCC 4.9 komut satırında doğrudan kullanılabilir. Ancak, sistemin mevcut derleyiciyi değiştirmesi için bazı yapılandırmalar yapılmalıdır.

Alternatif olarak, sistemde birden fazla GCC sürümü yüklüyse, hangi sürümün kullanılacağını belirtmek için 'update-alternatives' benzeri bir yapı kullanılabilir.

Örnek olarak:
Kod:
gcc49 --version[BR][/BR]g++49 --version

Metin2 Sunucusu Derleme Sürecinde GCC 4.9 Kullanımı
Metin2 sunucu dosyalarının derlenmesi sırasında, özellikle src klasöründe bulunan Makefile dosyası, kullanılan GCC sürümüne göre değişiklik gösterebilir. GCC 4.9 sürümüne geçildiğinde, derleme komutları doğrudan gcc49 ve g++49 şeklinde çağrılmalıdır.

Not: Bazı durumlarda boost, mysql veya python gibi bağımlılıklar GCC 4.9 ile yeniden derlenmelidir.

Güncelleme Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
GCC 4.9 kurulumu sonrası sistemin kararlılığı test edilmelidir. Özellikle Metin2 oyun sunucularında derleme sonrası ortaya çıkabilecek runtime hataları için test sunucularında uygulama yapılmalıdır.

Sonuç
FreeBSD üzerinde GCC 4.9 sürümüne geçiş yapmak, eski yapılandırılmış sunucular için önemli bir adım olabilir. Bu rehber sayesinde Metin2 sunucularınızda GCC 4.9 sürümüne güvenli bir şekilde geçiş yapabilir, derleme süreçlerinizi optimize edebilirsiniz.

Updating GCC to Version 4.9 on FreeBSD Systems

This article provides detailed information on how to update the GCC compiler to version 4.9 on FreeBSD systems hosting Metin2 servers. This process is important for resolving compilation issues and achieving more stable performance on older systems.

What is GCC and Why Should It Be Updated?
The GNU Compiler Collection (GCC) is a fundamental tool that compiles software written in several programming languages such as C, C++, and Objective-C. On FreeBSD systems, clang is usually the default compiler; however, certain projects, especially older server configurations, may require GCC. In particular, during the build process of Metin2 server software, GCC version 4.9 might be required.

Installing GCC 4.9 on FreeBSD
To install GCC 4.9 on FreeBSD, you can use the ports collection. The ports system allows you to easily install and configure the compiler.

Step-by-Step Installation of GCC 4.9:
1. First, update your system:
Kod:
sudo freebsd-update fetch[BR][/BR]sudo freebsd-update install

2. Update the ports collection:
Kod:
portsnap fetch[BR][/BR]portsnap extract

3. Install the GCC 4.9 package:
Kod:
cd /usr/ports/lang/gcc49[BR][/BR]make config-recursive[BR][/BR]make[BR][/BR]make install[BR][/BR]make clean

Using and Configuring GCC 4.9
After installation, GCC 4.9 can be used directly from the command line. However, some configurations may be needed to ensure the system uses the correct compiler version.

Alternatively, if multiple versions of GCC are installed on the system, specify which version to use by employing structures similar to 'update-alternatives'.

Example:
Kod:
gcc49 --version[BR][/BR]g++49 --version

Using GCC 4.9 During Metin2 Server Compilation
During the compilation of Metin2 server files, particularly those in the src directory, the Makefile may vary depending on the GCC version used. When switching to GCC 4.9, the compilation commands should be invoked as gcc49 and g++49 respectively.

Note: In some cases, dependencies like boost, mysql, or python must be recompiled with GCC 4.9.

Post-Update Considerations
After updating GCC 4.9, the stability of the system should be tested. Especially in Metin2 game servers, potential runtime errors after compilation should be tested on development servers before production deployment.

Conclusion
Switching to GCC 4.9 on FreeBSD can be an important step for older configured servers. With this guide, you can safely transition to GCC 4.9 in your Metin2 server environments and optimize your compilation processes.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kaydol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Üye ol
Giriş Yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş Yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri