IP BAN ATMAK NEDIR ? :
Ip ban atınca arkadaslar oyuncu diyelm yeni bir çar açtı diyelm sizin sw yi cökerticek hep çar açıyor gibi nedenler ile çar açıyor siz ip ban attktan sonra YINE ÇAR AÇAR AMA GIREMEZ
İnşallah yorum ve Teşekkür gelir.
Programsız dedysek o kadarda programsız deil ama sizde olan programlar
Hadi anlatıma geçiyorum.
İlk olarak navicat *gt; player *gt; player e girip Ctrl + F ile üyenin adını arıyoruz sonra sağa doğru çekiyoruz orda ıp yazıyordur.
Programsız dedm ama putty kullanıcaz işt e
İyi Okuyun Cok Kolay Zaten.
Putty i açiyoruz
BAN ATMAK ICIN..
Kod:
iptables -A INPUT -s 85.159.10.48 -j DROP
85.159.10.48 örnek ipdir oraya dikkat orda yalnıs yapablrsiniz.
BANI KALDIRMAK ICIN..
Kod:
iptables -X INPUT -s 85.159.10.48 -j DROP
Yapıcaz.
İyi Forumlar.
TEKRAR SOYLUYORUM ORDAKI IP ORNEKTIR.
Ip ban atınca arkadaslar oyuncu diyelm yeni bir çar açtı diyelm sizin sw yi cökerticek hep çar açıyor gibi nedenler ile çar açıyor siz ip ban attktan sonra YINE ÇAR AÇAR AMA GIREMEZ
İnşallah yorum ve Teşekkür gelir.
Programsız dedysek o kadarda programsız deil ama sizde olan programlar
Hadi anlatıma geçiyorum.
İlk olarak navicat *gt; player *gt; player e girip Ctrl + F ile üyenin adını arıyoruz sonra sağa doğru çekiyoruz orda ıp yazıyordur.
Programsız dedm ama putty kullanıcaz işt e
İyi Okuyun Cok Kolay Zaten.
Putty i açiyoruz
BAN ATMAK ICIN..
Kod:
iptables -A INPUT -s 85.159.10.48 -j DROP
85.159.10.48 örnek ipdir oraya dikkat orda yalnıs yapablrsiniz.
BANI KALDIRMAK ICIN..
Kod:
iptables -X INPUT -s 85.159.10.48 -j DROP
Yapıcaz.
İyi Forumlar.
TEKRAR SOYLUYORUM ORDAKI IP ORNEKTIR.
FreeBSD IP Ban Nasıl Atılır? Metin2 Sunucular İçin Güvenlik Ayarları
FreeBSD, Metin2 sunucular gibi yüksek performans gerektiren oyun sunucularında sıkça tercih edilen bir işletim sistemidir. Bu sistemlerde güvenliği sağlamak adına IP ban işlemleri oldukça önemli bir rol oynar. Özellikle Metin2 FreeBSD tabanlı sunucularda, saldırgan erişimleri engellemek veya belirli IP adreslerinin erişimini sınırlamak için IP ban işlemleri manuel ya da otomatik olarak uygulanabilir. Bu yazıda, FreeBSD üzerinde IP ban nasıl atılır detaylı şekilde ele alınacaktır.
IP Ban Nedir ve Neden Kullanılır?
IP ban, belirli bir IP adresinin veya IP aralığının sunucuya erişmesini engelleyen bir güvenlik önlemidir. Özellikle Metin2 gibi MMO oyun sunucularında, bot saldırıları, spam istekleri ya da kötü niyetli kullanıcılar tarafından yapılan erişimler bu yöntemle engellenebilir. FreeBSD, bu tür işlemler için PF (Packet Filter) adlı güçlü bir güvenlik duvarı sunar. PF, FreeBSD sistemlerde IP ban işlemleri için en yaygın ve güvenilir yöntemdir.
FreeBSD Üzerinde PF ile IP Ban Atma
PF, FreeBSD’nin varsayılan güvenlik duvarı yazılımıdır. Öncelikle PF yapılandırması yapılmış olmalıdır. Genellikle /etc/pf.conf dosyası üzerinden yönetilir. Aşağıda örnek bir IP ban işlemi için adım adım talimatlar verilmiştir:
Adım 1: PF Yapılandırması
/etc/pf.conf dosyasını açın ve aşağıdaki gibi bir kural ekleyin:
block in quick from 192.168.1.100 to any
Bu satır, 192.168.1.100 IP adresinden gelen tüm trafiği engeller.
Adım 2: PF Servisini Etkinleştirin
Sisteminizde PF servisinin aktif olduğundan emin olun. Aşağıdaki komutu kullanarak PF’yi başlatın:
service pf start
Ayrıca, PF’nin sistem açılışında otomatik olarak başlaması için aşağıdaki komutu çalıştırın:
sysrc pf_enable='YES'
Adım 3: PF Kurallarını Yükleme
Yeni kuralların uygulanabilmesi için aşağıdaki komutu kullanın:
pfctl -f /etc/pf.conf
Bu komut, pf.conf dosyasındaki tüm kuralları yükler ve aktif hale getirir.
Toplu IP Engelleme (IP Aralığı)
Eğer tek bir IP değil, bir aralık veya CIDR bloğu engellemek istiyorsanız, aşağıdaki örneği kullanabilirsiniz:
block in quick from 192.168.0.0/16 to any
Bu örnek, 192.168.0.0/16 IP aralığındaki tüm IP adreslerini engeller.
PF ile Geçici IP Ban (Time-based Block)
Geçici ban işlemleri için PF doğrudan destek sağlamaz ancak bu işlem için shell scriptler ya da cron görevleriyle entegre bir çözüm geliştirilebilir. Örneğin, belirli bir IP’yi 1 saat boyunca engellemek için bir script yazılabilir ve daha sonra kural silinebilir.
Diğer Alternatifler
Alternatif olarak, FreeBSD üzerinde IPFW adlı başka bir güvenlik duvarı yazılımı da kullanılabilir. Ancak PF genellikle daha kolay ve güçlüdür. IPFW ile ban atmak için şu komut kullanılabilir:
ipfw add deny ip from 192.168.1.100 to any
Sonuç
FreeBSD üzerinde IP ban atmak, Metin2 gibi oyun sunucularında güvenliği artırmak için kritik öneme sahiptir. PF kullanarak kolayca IP bazlı engelleme işlemleri yapılabilir. Sistem yöneticileri, özellikle saldırgan IP adreslerini zamanla tespit ederek otomatik ban kuralları oluşturabilir. Bu sayede sunucu güvenliği sürekli korunabilir.
How to Set IP Ban on FreeBSD? Security Settings for Metin2 Servers
FreeBSD is an operating system frequently preferred in high-performance game servers like Metin2. On such systems, IP banning is an essential security measure to protect against unauthorized access. Especially on Metin2 FreeBSD based servers, blocking malicious traffic or restricting access from specific IP addresses can be performed manually or automatically. In this article, we will cover how to set IP bans on FreeBSD in detail.
What is IP Ban and Why is it Used?
An IP ban prevents a specific IP address or range from accessing the server. On MMO game servers like Metin2, bot attacks, spam requests, or malicious user activities can be blocked using this method. FreeBSD offers a powerful firewall called PF (Packet Filter) which is commonly used for such operations. PF is the most common and reliable method for IP banning on FreeBSD systems.
Setting IP Ban on FreeBSD with PF
PF is the default firewall software on FreeBSD. First, ensure that your PF configuration is properly set up. Usually managed via the /etc/pf.conf file. Below are step-by-step instructions for performing an IP ban operation:
Step 1: PF Configuration
Open the /etc/pf.conf file and add a rule similar to the following:
block in quick from 192.168.1.100 to any
This line blocks all traffic coming from the IP address 192.168.1.100.
Step 2: Enable PF Service
Ensure that the PF service is active on your system. Use the following command to start PF:
service pf start
Additionally, to make PF start automatically at boot, run the following command:
sysrc pf_enable='YES'
Step 3: Load PF Rules
To apply new rules, use the following command:
pfctl -f /etc/pf.conf
This command loads and activates all rules defined in the pf.conf file.
Blocking Multiple IPs (IP Range)
If you want to block not just one IP but an entire range or CIDR block, you can use the following example:
block in quick from 192.168.0.0/16 to any
This example blocks all IP addresses within the 192.168.0.0/16 range.
Temporary IP Ban with PF (Time-based Block)
PF does not natively support temporary bans, but you can create scripts or cron jobs to achieve this functionality. For instance, you can write a script to block an IP for a certain period and then remove the rule automatically.
Other Alternatives
Alternatively, another firewall software called IPFW can also be used on FreeBSD. However, PF is generally easier and more powerful. To ban an IP with IPFW, you can use the following command:
ipfw add deny ip from 192.168.1.100 to any
Conclusion
Setting IP bans on FreeBSD is critical for enhancing security on game servers like Metin2. With PF, IP-based blocking operations can be easily implemented. System administrators can detect malicious IPs over time and create automatic ban rules, ensuring continuous protection of the server.