Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Metin2Lobby.com Metin2 Private Server Tanıtım Advertising Ve Geliştirme Forumudur.Metin2 pvp serverler,1-99,1-105,1-120,55-120 global serverları paylaş yada ara.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

.gr2 to .fbx düzgün bir şekilde.

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Konular
48,291
M2 Yaşı
3 yıl 11 ay 10 gün
Trophy Puan
48
M2 Yang
488,879
Ticaret : 1 / 0 / 0
Ticaret Oranı : 100%
piyasda paylaşılan convertlerde şöyle hatalar var.

1-mavi çelik giyince siyah çelik gözüküyor.
2-specualr yanı +7 den sonra zırhın kömür olamsında çıkıp parlamaya dönmesi bu parlama olmuyor
normal kömür renginde oluyor.

bu denediğim program da bu hatalar yok.

Nasıl denedim.

ilk başta neosisle .fbx çevirdim.
sonra granny texture değitşriciyle texture yolarını düzelttim.
sorna 3d max 2018 import ettim
sorna 3d max 2018 le export ettim .gr2 ye nroaml metin2 gibi görüntü verdi

şurda takıldım
saçıda convert ediyorum ama texture yolunu değiştiremiyorum.
diyleim saça dokunmadım zırh convert edicne hair saçı algılamıyor

.gr2 Formatını .fbx Formatına Dönüştürmek: Metin2 Geliştiriciler İçin Detaylı Rehber

Metin2 özel sunucu geliştirme sürecinde, özellikle model ve animasyon işlemleri oldukça önemli bir yere sahiptir. Bu bağlamda, [.gr2] uzantılı dosyalar, Martysama veya diğer Metin2 client yapılarında kullanılan 3D model formatıdır. Ancak, bu format doğrudan modern 3D yazılımlarda veya bazı geliştirme ortamlarında desteklenmez. Bu nedenle [.gr2] dosyalarını [.fbx] formatına dönüştürmek, model düzenleme, animasyon testi veya farklı platformlara entegrasyon gibi işlemlerde büyük kolaylık sağlar.

Neden .gr2'den .fbx'e Dönüştürülür?
[.gr2] formatı, Metin2'nin kendi sistemine özel bir yapıdır. Ancak [.fbx] formatı, 3ds Max, Maya, Blender ve Unity gibi pek çok 3D program tarafından desteklenen evrensel bir formattır. Bu sayede [.gr2] dosyaları üzerinde değişiklik yapabilmek veya animasyonlarını dışa aktarabilmek için [.fbx] formatına dönüşüm tercih edilir. Özellikle C++ source edit veya py root üzerinde çalışan geliştiriciler, model entegrasyonu sırasında bu dönüşümleri yapabilirler.

Gerekli Araçlar
[.gr2] dosyalarını [.fbx]'e dönüştürmek için bazı özel araçlara ihtiyaç vardır. Bunlardan bazıları:
- Metin2 Tools (örneğin Martysama Tools)
- [.gr2] Converter Scriptleri (Python tabanlı)
- Blender eklentileri (Granny 2 import eklentisi gibi)

Adım Adım .gr2'den .fbx'e Dönüştürme İşlemi
1. Gerekli Araçların Kurulumu
Öncelikle, [.gr2] dosyalarınızı açıp dışa aktarma işlemini yapabileceğiniz bir ortam kurmalısınız. Blender için 'Granny 2 Importer' adlı eklentiyi indirip yükleyin. Alternatif olarak, Python tabanlı dönüştürücüler de kullanılabilir. Bu tür sistemler genellikle py gui arayüzleriyle gelir ve uiscript benzeri yapılarla entegre edilebilir.

2. .gr2 Dosyasının Açılması
Blender gibi 3D programlarda [.gr2] dosyanızı açtıktan sonra, modelin doğru yüklendiğini kontrol edin. Eğer animasyon varsa, bunun da doğru çalıştığını gözlemleyin. Bazı durumlarda [.gr2] dosyalarında doku yolları eksik olabilir; bu durumda doku dosyalarını manuel olarak eşleştirmeniz gerekir.

3. .fbx Olarak Dışa Aktarma
Modelinizi ve animasyonunuzu düzenledikten sonra, 'Export' > 'FBX' seçeneği ile [.fbx] formatında dışa aktarın. Export sırasında 'Include Animations', 'Include Materials' gibi seçenekleri aktif etmeniz önerilir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler
- [.gr2] formatı, Metin2'nin özel bind sistemlerini içerdiği için bazı animasyonlar [.fbx]'e dönüştürüldüğünde bozulabilir.
- Doku yolları, [.fbx] dosyası başka bir ortama taşındığında çalışmaz hale gelebilir. Bu yüzden doku dosyalarını dışa aktarma sırasında gömülü yapmanız önerilir.

Sonuç
[.gr2] formatından [.fbx] formatına dönüşüm, Metin2 özel sunucularında model ve animasyon geliştirmeleri yaparken oldukça faydalıdır. Özellikle game core veya db core üzerinde çalışan geliştiriciler, bu tür format dönüşümlerini otomatikleştirecek C++ system veya Python system geliştirebilirler. Bu işlem, hem zaman kazandırır hem de daha esnek bir geliştirme ortamı sağlar.

Converting .gr2 to .fbx Properly: Detailed Guide for Metin2 Developers

In the process of developing Metin2 private servers, especially for model and animation operations, significant importance is given. In this context, [.gr2] files are the 3D model format used in Martysama or other Metin2 client builds. However, this format is not directly supported by modern 3D software or certain development environments. Therefore, converting [.gr2] files to [.fbx] format offers great convenience for tasks such as model editing, animation testing, or integration into different platforms.

Why Convert from .gr2 to .fbx?
The [.gr2] format is specific to Metin2's own system. However, the [.fbx] format is a universal format supported by many 3D programs like 3ds Max, Maya, Blender, and Unity. This allows developers to modify [.gr2] files or export their animations more easily. Particularly developers working on C++ source edit or py root can perform these conversions during model integration.

Required Tools
To convert [.gr2] files to [.fbx], you need specific tools. Some of these include:
- Metin2 Tools (such as Martysama Tools)
- [.gr2] Converter Scripts (Python-based)
- Blender plugins (like Granny 2 Importer)

Step-by-Step Conversion Process from .gr2 to .fbx
1. Installing Required Tools
First, set up an environment where you can open and export [.gr2] files. For example, download and install the 'Granny 2 Importer' plugin for Blender. Alternatively, Python-based converters can be used. Such systems often come with py gui interfaces and can be integrated with structures similar to uiscript.

2. Opening the .gr2 File
After opening your [.gr2] file in a 3D program like Blender, check whether the model has loaded correctly. If there are animations, verify that they play correctly as well. Sometimes, texture paths in [.gr2] files may be missing, requiring manual matching of texture files.

3. Exporting as .fbx
Once you have edited your model and animation, choose 'Export' > 'FBX' to export in [.fbx] format. It is recommended to enable options such as 'Include Animations' and 'Include Materials' during export.

Points to Consider
- Since [.gr2] format includes Metin2's custom bind systems, some animations might get corrupted when converted to [.fbx].
- Texture paths may not work when the [.fbx] file is moved to another environment. Therefore, embedding textures during export is recommended.

Conclusion
Converting from [.gr2] to [.fbx] is highly beneficial when developing models and animations in Metin2 private servers. Especially developers working on game core or db core can create automated C++ system or Python system for such format conversions. This process saves time and provides a more flexible development environment.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kaydol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Üye ol
Giriş Yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş Yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri