Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Metin2Lobby.com Metin2 Private Server Tanıtım Advertising Ve Geliştirme Forumudur.Metin2 pvp serverler,1-99,1-105,1-120,55-120 global serverları paylaş yada ara.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kostüm Binek vs. Süre Uzatma Sistemi (Perma + Sınırlı)

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Konular
48,291
M2 Yaşı
3 yıl 11 ay 10 gün
Trophy Puan
48
M2 Yang
488,879
Ticaret : 1 / 0 / 0
Ticaret Oranı : 100%

254608_38551b8c89d58b56f2ddc461a260882c.png
254610_167b6237b85ac38b837c6116fc55e7d7.png
254612_561144ff275d9db2df3655a4196b9790.png
254614_c2595f79cc867035376bb615e478dcc5.png
254616_0c3dcc67367a61b195306e4a051f63df.png

Kostüm Binek vs. Süre Uzatma Sistemi (Perma + Sınırlı)
Metin2 özel sunucularında oyun deneyimini zenginleştirmek ve oyuncuların karakterlerini özelleştirebilmesi için birçok sistem geliştirilmiştir. Bu sistemlerden biri de Kostüm Binek Sistemi'dir. Ancak bu sistemlerin birçoğunda süre sınırlılığı mevcuttur. Bu yazıda, Kostüm Binek sisteminin sınırlı süresi olan türleri ile kalıcı (perma) sistemler arasındaki farklara odaklanacağız. Metin2 Lobby olarak sunucu geliştirme konusunda bilgi sahibi olanlar için bu karşılaştırmalar oldukça faydalı olacaktır.

Kostüm Binek Sistemi Nedir?
Metin2 oyununda binek sistemleri, oyuncuların karakterlerini daha estetik ve güçlü hale getirmelerini sağlar. Kostüm binekler ise bu sistemde estetik açıdan özelleştirilmiş bineklerdir. Genellikle oyun içi etkinliklerden veya mağazalardan edinilebilir. Bu bineklerin bazıları sınırsız süreyle kullanılabilirken, bazıları belirli bir süreye sahiptir. Süreli binekler genellikle oyuncuların kısa vadeli tercihleri için idealdir.

Süreli (Limited) Kostüm Binekler
Süreli binekler, belirli bir zaman dilimi boyunca oyuncuya avantaj ve estetik değer katar. Bu binekler genellikle oyun içi etkinliklerin ödülleri olarak ya da mağaza üzerinden satın alınabilir. Zaman dolunca sistem otomatik olarak bineği devre dışı bırakır. Bu tür binekler, sunucu operatörleri tarafından oyuncuların aktif kalması için motive edici unsurlar olarak kullanılır. Aynı zamanda, süreli binekler sunucunun gelir modelini destekler.

Kalıcı (Perma) Kostüm Binekler
Kalıcı binekler, bir kez alındığında süresiz olarak oyuncunun kullanımına sunulan bineklerdir. Bu binekler genellikle oyun içi para ile satın alınmaz; özel etkinlikler, turnuvalar veya premium üyelikler aracılığıyla verilir. Oyuncuların sadakatini kazanmak için sunucularda popüler bir yöntemdir. Perma binekler, oyuncuların uzun vadeli hedeflerinden biridir.

Süre Uzatma Sistemi
Bazı sunucularda, sınırlı süreli bineklerin süresi bitmeden süre uzatma seçeneği sunulur. Bu sistem sayesinde oyuncu, bineğin süresini belirli miktarlarda artırabilir. Bu işlem genellikle oyun içi para veya özel jetonlarla yapılır. Süre uzatma sistemi, hem oyuncuların bineklerini koruma isteğini hem de sunucunun gelirini artırmayı hedefler.

C++ ve Python ile Geliştirilen Sistemler
Metin2 özel sunucularında bu gibi sistemler genellikle C++ tabanlı game server üzerinde geliştirilir. Oyun mantığı, veritabanı işlemleri ve kullanıcı etkileşimleri bu seviyede tanımlanır. Aynı zamanda, bazı GUI tabanlı yönetim panelleri için Python kullanılır. Py Root ve UI Script[/COORD] gibi yapılar, istemci tarafında kullanıcı dostu arayüzler oluşturmada kullanılır. Martysama gibi geliştiriciler, bu tür sistemlerin entegrasyonu konusunda önemli referanslardır.

Veritabanı ve Sunucu Kodlama
Her binek sistemi, DB Core ile entegre çalışmalıdır. Binek verileri, süre bilgileri ve kullanıcı hesaplamaları bu yapı üzerinde yönetilir. Auth ve Game sunucuları arasında veri akışı sağlanması gerekir. Game Core sayesinde, binek sistemleri doğru şekilde entegre edilir ve oyun içi hatalar en aza indirilir.

Sonuç
Kostüm binekler, Metin2 oyun deneyimini kişiselleştirme açısından büyük rol oynar. Süreli ve kalıcı bineklerin her birinin farklı avantajları vardır. Süre uzatma sistemleri ile oyuncular, bineklerini uzun süre kullanabilirken, perma binekler ise sadakat ve başarı sembolüdür. Metin2 Lobby olarak bu tür sistemlerin nasıl geliştirildiğini ve entegre edildiğini öğrenmek, geliştiriciler için büyük bir faydadır.

Costume Mount vs. Time Extension System (Perma + Limited)
In Metin2 private servers, several systems have been developed to enrich the gaming experience and allow players to customize their characters. One such system is the Costume Mount System. However, many of these systems come with time limitations. In this article, we will focus on the differences between limited-time costume mounts and permanent (perma) systems. Metin2 Lobby users interested in server development will find these comparisons quite useful.

What Is the Costume Mount System?
Mount systems in Metin2 enhance the aesthetic appeal and strength of player characters. Costume mounts are specially designed mounts for visual customization. These mounts are usually obtainable through in-game events or from the shop. While some of these mounts can be used indefinitely, others have a limited duration. Time-limited mounts are often preferred by players for short-term use.

Limited-Time Costume Mounts
Limited-time mounts provide advantages and aesthetic value for a specific period. They are typically rewarded through in-game events or available for purchase in the shop. Once the time expires, the system automatically disables the mount. Such mounts are used by server operators as motivational tools to keep players active. Additionally, limited mounts support the server's revenue model.

Permanent (Perma) Costume Mounts
Permanent mounts are granted to players once and can be used indefinitely. These mounts are generally not purchased with in-game currency but are awarded through special events, tournaments, or premium memberships. They serve to reward player loyalty and are a popular method among server operators. Perma mounts are a long-term goal for players.

Time Extension System
Some servers offer a time extension option before a limited mount's duration ends. This allows players to increase the mount's usage time by specific amounts, usually through in-game currency or special tokens. The time extension system aims to let players retain their mounts longer while also increasing server revenue.

Systems Developed with C++ and Python
Such systems in Metin2 private servers are often built on C++-based game servers. Game logic, database operations, and user interactions are defined at this level. Meanwhile, certain GUI-based admin panels are created using Python. Structures like Py Root and UI Script are used to create user-friendly interfaces on the client side. Developers like Martysama are key references in integrating such systems.

Database and Server Coding
Every mount system must integrate with the DB Core. Mount data, duration information, and user calculations are managed within this structure. Data flow between Auth and Game servers must be established. With the help of Game Core, mount systems are properly integrated, minimizing in-game errors.

Conclusion
Costume mounts play a significant role in personalizing the Metin2 gameplay experience. Both limited and permanent mounts have distinct advantages. With time extension systems, players can extend the usability of their mounts, while perma mounts symbolize loyalty and achievement. Learning how such systems are developed and integrated on Metin2 Lobby provides great value for developers.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kaydol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Üye ol
Giriş Yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş Yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri