Kostüm Ekranındaki Slot Sayısını Arttırma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 54

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
Tabikide kostüm slotlarını nasıl yükseltirim konusudur. Herkes merak eder ama kimse paylaşmaz. Hayırlı olsun şimdiden.
Kod:
import uiScriptLocale import item import app COSTUME_START_INDEX = item.COSTUME_SLOT_START window = {     "name" : "CostumeWindow",     "x" : SCREEN_WIDTH - 175 - 140,     "y" : SCREEN_HEIGHT - 37 - 565,     "style" : ("movable", "float",),     "width" : 140,     "height" : (180 + 47), #Boardı aşağıdan yukarıya doğru büyütmeye yarar     "children" :     (         {             "name" : "board",             "type" : "board",             "style" : ("attach",),             "x" : 0,             "y" : 0,             "width" : 140,             "height" : (180 + 47),#Boardı aşağıdan yukarıya doğru büyütmeye yarar                        "children" :             (                 ## Title                 {                     "name" : "TitleBar",                     "type" : "titlebar",                     "style" : ("attach",),                     "x" : 6,                     "y" : 6,                     "width" : 130,                     "color" : "yellow",                     "children" :                     (                         { "name":"TitleName", "type":"text", "x":60, "y":3, "text":uiScriptLocale.COSTUME_WINDOW_TITLE, "text_horizontal_align":"center" },                     ),                 },                 ## Equipment Slot                 {                     "name" : "Costume_Base",                     "type" : "image",                     "x" : 13,                     "y" : 38,                                        "image" : "d:/ymir work/ui/new_costume_bg.jpg",    #şu meşhur kostüm slotu resmi                                  "children" :                     (                         {                             "name" : "CostumeSlot",                             "type" : "slot",                             "x" : 3,                             "y" : 3,                             "width" : 127,                             "height" : 145 + 47, #kostüm slotunun yine yukarıdan aşağıya büyüklüğünü simgeler                             "slot" : (                                         {"index":COSTUME_START_INDEX+0, "x":61, "y":45, "width":32, "height":64}, # Kostüm Zırh heralde                                         {"index":COSTUME_START_INDEX+1, "x":61, "y": 8, "width":32, "height":32}, # Buda kostüm saç olması gerekiyor                                         {"index":COSTUME_START_INDEX+2, "x":5, "y":126, "width":32, "height":32}, # Ben yanında gezen binek eklemiştim buraya oturuyor                                     ),                         },                     ),                 },             ),         },     ), }

Şimdi herşeyi en baştan anlatıyorum. Herşeyin ne işe yaradığını yukarda anlattım resim üstündede anlatıcam.

new_costume_bg.jpg

kostüm zırh ve kostüm saç harici herşeyi gametype.h taki sıraya göre ayarlamanız gerekiyor (ve enum costumesteki sıraya yoksa oturmaz hiçbiri hata alırsınız)

yukardaki satırları direk kendi costume window.py nizle değişin sorun yaşamazsınız. Hadi byes.

Burdan çok eski başlığını çaldığım için 'a for veriyorum.
'yı sevdiğimi söylememe gerek yok zaten diye düşünmekteyim.

0425_180520.jpg

aşağı yukarı oturursa x-y lerden ayar çekersiniz.
Metin2'de Kostüm Ekranındaki Slot Sayısını Arttırma Rehberi

Metin2 özel sunucularında oyuncuların daha fazla kostüm parçası giymesini sağlamak istiyorsanız, kostüm ekranındaki slot sayısını arttırmak gerekir. Bu işlem genellikle C++ tabanlı sunucu tarafı düzenlemeleriyle yapılır. Bu makalede, nasıl yapılacağını adım adım anlatacağız.

1. Sunucu Tarafında Slot Ayarları
Sunucu kaynak kodlarında genellikle 'game' modülünde bulunan kostüm sistemine ait tanımlamalar mevcuttur. Bu dosyalarda kostüm slot sayısı belirlenmiştir. Örneğin:

#define MAX_COSTUME_SLOTS 5

Bu değeri 7 veya daha yüksek bir değere çekmek, oyuncuların daha fazla kostüm giymesini sağlar. Ancak bu değişikliği yapmadan önce, client tarafında da buna uygun ayarlamalar yapılması gerekir.

2. Client Tarafında Ayarlar
Client tarafında uiscript dosyalarında kostüm penceresinin tanımı yapılır. 'wnd_costume.py' gibi dosyalarda slot sayısı tanımlanmıştır. Burada da aynı değeri güncellemek gerekir. Örneğin:

self.costumeSlot = [*] for i in range(5):

burayı 7 olarak değiştirmek gerekebilir.

3. Database Ayarları
Sunucu tarafında DB bağlantısı yapan sistemlerde, kostüm slot verileri genellikle oyuncu veritabanında tutulur. Yeni slotları desteklemek için DB şemasında gerekli alanların eklenmesi gerekebilir.

4. Güvenlik ve Performans
Yeni slotlar eklendikçe performans testleri yapmanız önemlidir. Her slot eklenmesi, hem sunucu hem de client tarafında küçük ama önemli veri akışını artırabilir. Ayrıca, bu sistemle alakalı güvenlik açıklarını önlemek için oyun içi veri kontrolü süreçlerini gözden geçirmek gerekir.

5. Test Süreci
Değişiklikler yapıldıktan sonra, hem auth hem de game sunucularının yeniden derlenip başlatılması gerekir. Test aşamasında, oyuncuların yeni slotlara kostüm takıp alabildiği kontrol edilmelidir.

Bu rehber sayesinde, Metin2 özel sunucunuzda kostüm sistemini genişletebilir ve oyuncularınızın daha fazla kostüm giyme özgürlüğüne sahip olmasını sağlayabilirsiniz.

How to Increase Costume Slot Count in Metin2

If you want players in your Metin2 private server to wear more costume parts, increasing the number of slots in the costume window becomes necessary. This process typically involves C++-based server-side modifications. In this article, we will explain how to do it step by step.

1. Server-Side Slot Configuration
In the server source code, costume-related definitions are usually located within the 'game' module. The number of costume slots is determined here. For example:

#define MAX_COSTUME_SLOTS 5

Increasing this value to 7 or higher allows players to equip more costumes. However, before making this change, corresponding adjustments must also be made on the client side.

2. Client-Side Configurations
On the client side, costume window definitions are found in uiscript files. Files like 'wnd_costume.py' define the number of slots. For example:

self.costumeSlot = [*] for i in range(5):

This may need to be changed to 7.

3. Database Adjustments
In server systems connected to DB, costume slot data is usually stored in player databases. Adding new slots may require adding appropriate fields in the database schema.

4. Security and Performance
With each added slot, performance testing becomes important. Increasing the number of slots can slightly increase data flow on both server and client sides. Also, review in-game data validation processes to prevent potential security issues related to this system.

5. Testing Phase
After changes are made, both auth and game servers must be recompiled and restarted. During testing, ensure that players can equip and remove costumes from the new slots.

Using this guide, you can expand the costume system on your Metin2 private server and allow players greater freedom to wear multiple costumes.​

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)

Geri
Üst Alt