Merhabalar ben Suit,
Aşağıdaki konuda bahsi geçen set kostüm sistemini elden geçirdim ve revize edip sizlere sunmak istedim.
Kullanabilmek için nlohmann Json kütüphanesine ihtiyacınız var
Aşağıdaki konuda bahsi geçen set kostüm sistemini elden geçirdim ve revize edip sizlere sunmak istedim.
Kullanabilmek için nlohmann Json kütüphanesine ihtiyacınız var
Peki Github projesinde olan hangi dosyayı nereye aktarmam gerekiyor?
1: Alt resimde gördüğünüz include/nlohman adlı klasör içeriğini
2: Alt resimdeki gibi(açık kaynak dosyalarınızın Extern klasörünün Include klasörünün içine nlohmann klasörü oluşturup) aktarıyorsunuz.
Buradan gerekli JSON aracının kaynak dosyasında kullanmak istediği kapsamları indirin.
İndirmek için tıklayın(Bu link bir Github projesi içerisindedir.) :
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için üye olmalısınız!
Giriş yap veya üye ol.
Buradan açık kaynak dosyalarınızda kullanacağınız sisteme ait dosyayı indirin.
İndirmek için tıklayın:
Giriş yap veya üye ol.
Virüs Total bilgisine ulaşmak için tıklayın :
Giriş yap veya üye ol.
Kostüm Set Sistemi Renewal for Json
Metin2 özel sunucularında geliştirme yapan geliştiriciler için hayati öneme sahip sistemlerden birisi olan Kostüm Set Sistemi, oyuncuların farklı görsel efektlerle karakterlerini özelleştirmelerini sağlar. Bu sistem, özellikle PvP odaklı sunucularda estetik ve fonksiyonel açıdan büyük bir rol oynar. Bu yazıda, Json formatında yapılandırılan Kostüm Set Sistemi Renewal adlı gelişmiş C++ tabanlı sistemi inceleyeceğiz.
Sistem Nedir?
Kostüm Set Sistemi Renewal, Metin2 özel sunucularında karaktere özel kostüm setlerinin yönetimini sağlayan, Json dosya yapısı üzerinden yapılandırılabilen, esnek ve kullanıcı dostu bir sistemdir. Bu sistem sayesinde sunucu sahipleri kolayca kostüm setlerini tanımlayıp, karakterlerin bu setleri giymesini sağlayabilirler. Sistem, hem C++ kodlama hem de Json yapılandırması üzerinden çalışır.
Json Formatı ve Yapılandırma
Sistem, Json formatı sayesinde dinamik ve düzenlenebilir bir yapıya sahiptir. Kostüm setlerinin her biri Json dosyasında ayrı bir obje olarak tanımlanır. Her bir kostüm seti, ID, isim, görsel efektler, bonuslar gibi parametreleri içerir. Örneğin:
{
'costume_set_id': 1,
'name': 'Gölge Pelerini',
'visual_effect': 'effect_shadow',
'bonuses': {
'attack_power': 5,
'defense': 3
}
}
Bu yapı sayesinde sistem, hızlı ve esnek bir şekilde genişletilebilir.
C++ ile Entegrasyon
Sistem, Metin2 server src dosyalarına entegre edilecek şekilde tasarlanmıştır. Json okuma işlemleri C++ tarafında yazılmış özel parser modülü tarafından yapılır. Bu parser, Json dosyasındaki tüm kostüm verilerini alır ve sunucu belleğine yükler. Böylece oyuncu kostüm giydiğinde sistem anlık olarak bonusları uygular.
Önemli Notlar
Sunucuya entegrasyon sırasında dikkat edilmesi gereken bazı önemli detaylar vardır:
- Json dosyalarının doğru konumda olduğundan emin olun.
- C++ kodunda Json kütüphaneleri doğru şekilde yüklü olmalıdır.
- Costume ID çakışmaları olmaması için veritabanında kontrol yapılmalıdır.
Faydaları
Bu sistem sayesinde:
- Oyuncular karakterlerini özelleştirme imkanına sahip olur.
- PvP sunucularında görsel farklılıklar artar.
- Sunucu sahipleri kolayca yeni kostüm setleri ekleyebilir.
- Bonus sistemleriyle birlikte güçlü bir gameplay mekaniği oluşturulabilir.
Kostüm Set Sistemi Renewal, Metin2 özel sunucu geliştiricileri için güçlü ve esnek bir araçtır. Json formatı sayesinde dinamik yapıya sahip olan bu sistem, C++ ile entegre bir şekilde çalışarak sunuculara yeni boyut kazandırır.
Costume Set System Renewal for Json
The Costume Set System is one of the most vital systems for developers working on Metin2 private servers. This system allows players to customize their characters with different visual effects. It plays a significant role both aesthetically and functionally, especially in PvP-oriented servers. In this article, we will examine the advanced C++ based system called Costume Set System Renewal, which is configurable via Json format.
What is the System?
The Costume Set System Renewal is a flexible and user-friendly system that enables custom costume set management in Metin2 private servers. Thanks to this system, server owners can easily define costume sets and allow characters to wear them. The system works through both C++ coding and Json configuration.
Json Format and Configuration
Thanks to its Json format, the system has a dynamic and editable structure. Each costume set is defined as a separate object in the Json file. Each costume set includes parameters such as ID, name, visual effects, and bonuses. For example:
{
'costume_set_id': 1,
'name': 'Shadow Cloak',
'visual_effect': 'effect_shadow',
'bonuses': {
'attack_power': 5,
'defense': 3
}
}
Thanks to this structure, the system can be expanded quickly and flexibly.
Integration with C++
The system is designed to be integrated into Metin2 server src files. Json reading operations are performed by a special parser module written in C++. This parser takes all costume data from the Json file and loads it into the server memory. Thus, when a player wears a costume, the system applies the bonuses instantly.
Important Notes
There are some important details to consider during integration:
- Ensure Json files are located correctly.
- Json libraries must be properly installed in C++ code.
- Check the database to avoid costume ID conflicts.
Benefits
Thanks to this system:
- Players have the ability to customize their characters.
- Visual differences increase in PvP servers.
- Server owners can easily add new costume sets.
- Strong gameplay mechanics can be created with bonus systems.
The Costume Set System Renewal is a powerful and flexible tool for Metin2 private server developers. With its dynamic structure provided by Json format, this system works seamlessly with C++ to bring new dimensions to servers.