Forumda Paylaşıldımı Görmedim Eğer Paylaşıldıysa Yoruma Linkini Atarsanız Konumu Kapatırım.
Binek-Pet-Kanat Bulamadım Ama Güzel Yakışan Binek-Pet-Kanat Bulursam Değişecektir.
İyi Kullanımlar
İyi Forumlar...
Binek-Pet-Kanat Bulamadım Ama Güzel Yakışan Binek-Pet-Kanat Bulursam Değişecektir.
İyi Kullanımlar
İyi Forumlar...
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için üye olmalısınız!
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
Metin2 İçin Kostüm Seti ~ [Yeşil] Model Tasarımı ve Uygulaması
Metin2 3D modelleme dünyasında özgün ve dikkat çekici kostümler, oyuncuların karakterlerine hayat vermenin en etkili yollarından biridir. Bu yazıda, yeşil tonlarında tasarlanmış özel bir kostüm seti üzerinden Metin2 karakter modelleme sürecinden bahsedeceğiz. Bu kostüm seti, hem görsel açıdan estetik hem de teknik olarak gr2 ve granny3d formatlarına uygun şekilde optimize edilmiştir.
Kostüm Setinin Özellikleri
Yeşil kostüm seti, Metin2 karakterlerine modern ve fantastik bir görünüm kazandırmak amacıyla tasarlanmıştır. Set, 3ds Max veya Blender gibi yazılımlarda 3D modelleme prensipleriyle oluşturulmuştur. Yeşil tonlar, doğayı ve büyücülüğü çağrıştırdığı için özellikle shaman veya ninja sınıfları için ideal bir tercihtir. Kostümün her parçası (gövde, kafa, kol, pantolon) ayrı ayrı modellenmiş ve UV mapping işlemiyle dokular eksiksiz yerleştirilmiştir.
Teknik Detaylar ve Format Uyumluğu
Bu kostüm seti, Metin2 oyun motoruna entegre edilebilmesi için GR2 formatında dışa aktarılmıştır. Granny3D formatı da desteklenmektedir. Modelin iskelet yapısı (rigging) doğru yapılandırılmıştır ve animation uyumluluğu sağlandığından, karakter hareketlerinde sorunsuz bir şekilde çalışacaktır. Ayrıca, texture ve skin dosyaları da optimize edilmiş olup, performans kaybı olmadan sunucuda kullanılabilir.
Model Edit ve Yükleme Süreci
Bu kostüm setini Metin2 sunucunuza entegre etmek için model replace işlemleri yapılmalıdır. Öncelikle mevcut karakter modeli analiz edilir ve ardından yeni kostüm setiyle değiştirilir. Bu süreçte mesh ve bone uyumu çok önemlidir. Metin2Dev veya MartySama gibi geliştirici araçları, bu süreci kolaylaştırmaktadır. Custom model kullanımında dikkat edilmesi gereken en önemli konu, modelin boyutunun ve poly sayısının yüksek olmamasıdır.
Yedek Almayı Unutmayın!
Herhangi bir model edit işlemi öncesinde, mevcut dosyalarınızın yedeğini almanız büyük önem taşır. Bu sayede oluşabilecek hatalarda sisteminizi eski haline getirebilirsiniz. EterPack veya benzeri sistemler kullanıldığında, kostüm seti daha kolay yönetilebilir hale gelir.
Sonuç
Yeşil kostüm seti, Metin2 dünyasında karakterlerinize farklı bir hava katabilecek özgün bir çalışmadır. 3D modelleme, texture, rigging ve animation gibi tüm adımlar dikkatlice tamamlanmışsa, kullanıcı deneyimi ciddi anlamda artar. Metin2Lobby.com olarak, bu tarz özgün modellerin geliştirilmesini teşvik ediyoruz.
Costume Set ~ [Green] Model Design and Implementation for Metin2
Metin2 3D modeling world, unique and eye-catching costumes are one of the most effective ways to bring characters to life. In this article, we will discuss the character modeling process in Metin2 through a custom costume set designed in green tones. This costume set has been technically optimized for gr2 and granny3d formats, ensuring both aesthetic appeal and technical compatibility.
Features of the Costume Set
The green costume set was designed to give Metin2 characters a modern and fantasy look. The set was created using 3D modeling principles in software such as 3ds Max or Blender. Green tones evoke nature and magic, making it ideal for classes like shaman or ninja. Each piece of the costume (body, head, arms, pants) was modeled separately and textures were accurately placed via UV mapping.
Technical Details and Format Compatibility
This costume set is exported in GR2 format for integration into the Metin2 game engine. Granny3D format is also supported. The skeleton structure (rigging) is correctly configured, ensuring smooth animation compatibility during character movements. Additionally, texture and skin files have been optimized for use without performance loss on the server.
Model Editing and Installation Process
To integrate this costume set into your Metin2 server, model replace procedures must be performed. First, the current character model is analyzed, then replaced with the new costume set. During this process, mesh and bone compatibility are crucial. Tools like Metin2Dev or MartySama can simplify this process. When using custom models, it is important that the model’s size and polygon count remain low.
Do Not Forget to Take Backups!
Before performing any model edit operations, always backup your existing files. This way, you can restore your system to its previous state in case of errors. When systems like EterPack are used, the costume set can be managed more easily.
Conclusion
The green costume set is an original work that can add a distinct vibe to your characters in the Metin2 universe. If all steps including 3D modeling, texturing, rigging, and animation are carefully completed, the user experience significantly improves. At Metin2Lobby.com, we encourage the development of such original models.