LoadMonsterAreaİnfo Client Crash [FİX]

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 66

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
Baslıkta belirttigim hata için forumda bir sürü paylasım yapılmıs kimisi syserr tutmaması için blogu kapatmıs kimisi Map dosyalarına MonsterAreaInfo olusturup çözmeye calısmış bu sekilde yapanlarda syserr atmamasına ragmen client crash vermeye devam ediyor kendi serverimde denedigim de bu sonuca vardım
benim çözümüm ise su oldu ve bunu yapınca kesin sonuç aldım oyunculardan gelen crash yedim oyun attı vb sikayetler kesildi çözümü altta paste linkine atıyorum

GameLib/MapOutdoorLoad.cpp

LoadMonsterAreaInfo Client Crash [FİX]
Metin2 özel sunucularında karşılaşılan yaygın sorunlardan birisi olan LoadMonsterAreaInfo nedeniyle istemcinin çökmesi, geliştiriciler için büyük bir engel teşkil eder. Bu hata genellikle sunucu tarafında veritabanı veya yapılandırma dosyası ile istemci arasında tutarsızlık olduğunda ortaya çıkar. Bu yazıda, bu hatayı nasıl tespit edeceğinizi ve kalıcı olarak nasıl düzelteceğinizi adım adım açıklayacağız.

LoadMonsterAreaInfo Hatasının Kaynağı Nedir?
Bu hata, istemcinin monster_info.txt veya mob_proto.sql gibi dosyalardaki verileri doğru şekilde çözemediği zaman meydana gelir. Özellikle sunucu tarafında yeni eklenen canavarlar ya da harita verileri istemcide eksik veya farklı tanımlanmışsa, bu durumda LoadMonsterAreaInfo çağrısı sırasında çökme yaşanabilir. Bu tür hatalar genellikle PvP sunucularında, özel sistemlerde veya modifikasyon yapılmış istemcilerde daha sık görülür.

Hatanın Belirtileri Nelerdir?
Oyun esnasında istemci aniden kapanmaya başlar ve hata loglarında şu satır yer alabilir:
LoadMonsterAreaInfo failed
Bu hata mesajı, genellikle oyun başlatıldığında ya da belirli bir haritada gezinirken görülebilir. Oyuncular oyunu başlatamaz ya da belirli bölgelere girdiklerinde oyun kapanır.

LoadMonsterAreaInfo Hatası İçin Kalıcı Çözüm
Adım 1: Monster Verilerini Kontrol Et
Sunucu tarafındaki mob_proto.sql dosyası ile istemci tarafındaki monster_info.txt dosyasının senkronize olduğundan emin olun. Bu iki dosya arasında eksik veya farklı ID değerleri varsa, LoadMonsterAreaInfo hatası oluşabilir. Özellikle özel NPC'ler veya yeni eklenen canavarlar için bu senkronizasyon çok önemlidir.

Adım 2: Map Info Dosyalarını Kontrol Et
map_info.xml veya mapindex.xml gibi dosyalarda eksik veya hatalı tanımlar olup olmadığını kontrol edin. Her harita, doğru monster spawn noktalarına sahip olmalıdır. Eksik tanımlar LoadMonsterAreaInfo çağrısında hata oluşturabilir.

Adım 3: Client Source Kodlarını İncele
C++ tabanlı client source kodlarında, LoadMonsterAreaInfo fonksiyonunun nasıl çalıştığını inceleyin. Hata noktası genellikle CInstanceBase::SetVirtualID veya benzeri fonksiyonlarda olur. Burada kontrol eksikliği varsa, geçersiz ID'ler için exception handling yapılmadığı takdirde çökme meydana gelir.

Adım 4: Python GUI Araçları ile Doğrulama
Python GUI tabanlı araçlar kullanarak monster_info.txt dosyasını doğrulayabilirsiniz. PyRoot klasöründe bulunan betiklerle monster ID'lerinin doğru tanımlandığından emin olabilirsiniz. Bu sayede insan hatasını en aza indirebilirsiniz.

Adım 5: Compile ve Test
Tüm düzenlemeleri yaptıktan sonra hem server hem de client tarafını yeniden derleyin. Oyunu başlatıp belirli haritalarda test yaparak hatanın çözülüp çözülmediğini kontrol edin. Özellikle LoadMonsterAreaInfo ile ilgili logları izlemek faydalı olacaktır.

Sonuç
LoadMonsterAreaInfo hatası, Metin2 özel sunucularında karşılaşılan ciddi bir geliştirme sorunudur. Ancak doğru analiz ve dikkatli adımlarla kolayca çözülebilir. Sunucu tarafı ile istemci tarafı arasındaki veri tutarlılığı sağlanarak bu tür çökmeler önlenebilir. Geliştiricilerin bu tür sorunlara karşı dikkatli olması ve düzenli test yapması büyük önem taşır.

LoadMonsterAreaInfo Client Crash [FIX]
One of the common issues encountered in Metin2 private servers is the client crash caused by LoadMonsterAreaInfo. This error typically occurs due to inconsistencies between the database or configuration files on the server side and the client. In this article, we will explain step-by-step how to detect and permanently fix this error.

What Causes the LoadMonsterAreaInfo Error?
This error arises when the client fails to correctly interpret data from files such as monster_info.txt or mob_proto.sql. Especially if newly added monsters or map data are missing or differently defined on the client side, the LoadMonsterAreaInfo call may trigger a crash. Such errors are more frequent in PvP servers, custom systems, or modified clients.

What Are the Symptoms of the Error?
The game may suddenly close during gameplay, and the following line might appear in the error logs:
LoadMonsterAreaInfo failed
This message often appears upon launching the game or while entering specific maps. Players may be unable to start the game or experience crashes when entering certain areas.

Permanent Solution for LoadMonsterAreaInfo Error
Step 1: Check Monster Data
Ensure that the mob_proto.sql file on the server matches the monster_info.txt file on the client. Mismatched or missing ID values between these two files can cause the LoadMonsterAreaInfo error. This synchronization is especially important for custom NPCs or newly added monsters.

Step 2: Verify Map Info Files
Check map_info.xml or mapindex.xml for missing or incorrect definitions. Each map must have correct monster spawn points; otherwise, the LoadMonsterAreaInfo call may result in an error.

Step 3: Examine Client Source Code
In C++ based client source code, examine how the LoadMonsterAreaInfo function works. The error often occurs within functions like CInstanceBase::SetVirtualID. If checks are missing here and no exception handling is done for invalid IDs, a crash may occur.

Step 4: Validate with Python GUI Tools
You can use Python GUI tools to validate the monster_info.txt file. Scripts located in the PyRoot folder can help ensure monster IDs are correctly defined, minimizing human error.

Step 5: Compile and Test
After making all adjustments, recompile both the server and client sides. Launch the game and perform tests across various maps to confirm whether the issue has been resolved. Monitoring logs related to LoadMonsterAreaInfo will be helpful.

Conclusion
The LoadMonsterAreaInfo error is a serious development issue in Metin2 private servers. However, with proper analysis and careful steps, it can be easily fixed. Ensuring data consistency between the server and client sides can prevent such crashes. It is crucial for developers to remain vigilant against such issues and conduct regular testing.

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)