Merhaba Arkadaşlar,
Forumumuzda Metin2 Private Server Geliştiriciliği Hakkında Olmazsa Olmaz Bir Konu Ve Dosya Paylaşmaktayım. Bu Konuyu Alıntıladığı Ve Eklemeler Yaptığımı Bildirmek İsterim.
Herkese selamlar.
Kendime bir sunucu açmak istedim ve bu işe giriştiğimde elimde iyi bir internet altyapısı olmadığı için ve Mega'nın kısıtlamaları nedeniyle sıkıntılar yaşadım. Oyunu derlemek için kullanılan sunucu kalıpları (VHD, VDI) 25GB boyutunda ve sıkıştırılmış hali 7GB. Ben de benim gibi sorun yaşayan bir çok insan olacağını düşündüğüm için bu boyutu düşürmek istedim ve sonuç 1.1GB boyutunda bir dosya oldu.
Hem indirme süresinden hem kotalardan hem de bilgisayarınızdaki depolama alanından tasarruf etmiş oldum.
Piyasadaki 7GB olan sunucudan 2 farkı var.
1- kraizy kaynak dosyaları silindi. (Ayrıyeten paylaşacağım.)
2- port derleme dosyaları silindi. (Paketler kurulduktan sonra işe yaramayan dosyalar ama yine de paylaşacağım ayrıyeten.)
gcc49 (g++49) ve gcc48 (g++48) ile derleme işlemleri yapabilirsiniz. Derlemek istediğiniz oyun kaynak dosyalarını atın ve derlmeye başlayın.
NE İŞE YARAR, NE FARKI VAR?
Bu sanal makine ile isterseniz oyununuzu lokal olarak çalıştırabilir, isterseniz de gcc48 ve gcc49 sürümleri kullanan kaynak (source) dosyalarını derleyebilirsiniz.
Dosya boyutundan tasarruf etmiş olacaksınız.
Arşivden çıkarma ile uğraşmayacaksınız ve olası arşiv sorunlarından kurtulmuş olacaksınız.
Birden fazla sanal makine oluşturabilirsiniz, VDI dosyası ile birden çok yapmak sıkıntılı oluyordu.
İNDİRME BAĞLANTILARI
Kurulum
[TABLE=full][TR][TD]Kullanıcı Adı[/TD][TD]root[/TD][/TR][TR][TD]Şifre[/TD][TD]1[/TD][/TR][/TABLE]
Not: İçe aktardıktan sonra makine ayarlarından size uygun olan ağ bağdaştırıcısını seçin. Aksi halde internet bağlantısı olmayabilir.
Forumda bir çok konu var buna benzer, dosya boyutları yüksek ve genelde gcc49 sürümü içermiyor.
Donanım Sanallaştırma teknolojisinin işlemciniz tarafından desteklenir ve aktif olması lazım.
Yukarıdaki bağlantıdan indirdiğiniz yazılımla, Donanım Sanallaştırma teknolojisinin, işlemciniz tarafından desteklenip desteklenmediğini öğrenebilirsiniz.
Supported desteklendiği anlamına gelir. Enabled ise aktif olduğu anlamına gelir. Resimdeki gibi ikisinin de yeşil olması gerekiyor.
SHORT DESC. for non speaking turkish people
You can compile/build your server files with this virtual machine. gcc49 and gcc48 already installed. It is modificated version of FreeBSD9.2_with_source.zip. But kraizy.tgz and old ports deleted. After that, I wiped the whole blank spaces of system to reduce file size and file size is 1.1GB now
Enjoy it!
Daha Sonra Aşağı yön Klavye Tuşuyla " Configure " seçeneğine gelince Enter tuşana basıyoruz
Daha Sonra Aşağı yön Klavye Tuşuyla " Networking " seçeneğini görünce Enter tuşuna basıyoruz
Daha Sonra Aşağı yön Klavye Tuşuyla" İnterfaces " seçeneğini görünce Enter tuşuna basıyoruz
Daha Sonra Gelen Seçeneklere " No " enter yaparak 2 kez ilerleme kaydediyoruz
Host Ve Domaini Kafadan Birşeyler Sallıyabilirsiniz
İpv4 Gateway sanal sunucunuzu kurarken seçmiş olduğunuz ağ bağdaştırıcınıza bağlı cmd > ipconfing komutunda ağ bağdaştırıcı ip adresinizi aynen yazarak genelde otomatik gelir. netmask 255.0.0.0 olmak üzere İpv4 Adress ; 192.168.x.x son x i değiştirerek başka bir numara yazmanız gerekiyor.
Tab ile "Ok " a gelince enter daha sonra yazı yazma ekranı gelene kadar peş peşe " ESC "tuşuna basınız.
Yazı yazma ekranını görünce ;
/etc/rc.d/netıf restart
.etc.rcçd.netıf restart yazıyoruz
(.) / yerine geçer (ç) . yerine geçer
Local Sunucu FreeBSD-VirtualBox Kurulumu Ve IP Yapılandırması Metin2
Metin2Lobby olarak FreeBSD tabanlı sunucuların kurulumunda uzmanlaşmış bir platform olarak, VirtualBox üzerinde FreeBSD kurulumu ve IP yapılandırması konusunda kapsamlı bir rehber hazırladık. Bu kılavuz sayesinde Metin2 oyun sunucularınızı güvenli ve stabil bir ortamda çalıştırmaya başlayabilirsiniz.
FreeBSD Nedir?
FreeBSD, açık kaynak kodlu Unix benzeri bir işletim sistemidir. Metin2 sunucuları gibi yüksek performans gerektiren sistemlerde tercih edilir. Güvenlik, kararlılık ve performans açısından avantajları vardır. FreeBSD kullanarak Metin2 sunucularınızı daha verimli yönetebilirsiniz.
VirtualBox Üzerine FreeBSD Kurulumu
Adım 1: VirtualBox programını bilgisayarınıza yükleyin.
Adım 2: FreeBSD ISO dosyasını
Adım 3: Yeni bir sanal makine oluşturun. Bellek boyutu en az 2GB, disk alanı ise 20GB veya üzeri olmalıdır.
Adım 4:[/BR] ISO dosyasını başlatma medyası olarak seçin ve kurulumu başlatın.
Adım 5: Kurulum sırasında Metin2 sunucu ihtiyaçlarınıza uygun paketleri seçin. Ports koleksiyonu özellikle geliştirme yaparken faydalıdır.
IP Yapılandırması
Metin2 sunucularında ağ yapılandırmasının doğru yapılması kritiktir. FreeBSD üzerinde IP adresi atamak için rc.conf dosyasını düzenlemek gerekir.
Adım 1: root kullanıcısı olarak terminal açın.
Adım 2: rc.conf dosyasını düzenleyin:
sudo nano /etc/rc.conf
Adım 3: Aşağıdaki satırları ekleyin:
ifconfig_em0='inet 192.168.1.10 netmask 255.255.255.0'
defaultrouter='192.168.1.1'
hostname='metin2-freebsd.local'
FreeBSD'de Metin2 Sunucusu İçin Gerekli Paketler
Metin2 sunucuları için gerekli olan temel bileşenler şunlardır:
- MySQL veya MariaDB (Veritabanı)
- GCC veya Clang (Derleme)
- Boost (C++ kütüphanesi)
- Python (Script dili)
Paket Kurulum Örneği:
pkg install gcc mariadb106-server boost-libs python3
Sunucu Güvenliği ve PF Firewall
FreeBSD sisteminde PF adlı güçlü bir güvenlik duvarı mevcuttur. Metin2 sunucularınız için PF kurallarını doğru şekilde tanımlamak, saldırı riskini azaltacaktır.
Temel PF Kuralı:
pass in proto tcp from any to any port {25565, 13000, 13001}
Sonuç
FreeBSD üzerinde Metin2 sunucularınızı barındırmak, kararlılık ve güvenlik açısından büyük avantajlar sağlar. VirtualBox ortamında testlerinizi yaptıktan sonra üretim sunucularınıza taşıyabilirsiniz. Metin2Lobby olarak bizler de bu altyapıya özel rehberler sunmaya devam edeceğiz.
Local Server FreeBSD-VirtualBox Installation And IP Configuration for Metin2
Metin2Lobby, as a platform specialized in FreeBSD based server installations, has prepared a comprehensive guide on installing FreeBSD on VirtualBox and configuring its IP settings. With this guide, you can start running your Metin2 game servers in a secure and stable environment.
What is FreeBSD?
FreeBSD is an open-source Unix-like operating system. It is preferred in systems requiring high performance, such as Metin2 game servers. It offers advantages in terms of security, stability, and performance. By using FreeBSD, you can manage your Metin2 servers more efficiently.
Installing FreeBSD on VirtualBox
Step 1: Install VirtualBox on your computer. You can download it from the
Step 2: Download the FreeBSD ISO file from the
Step 3: Create a new virtual machine. Memory should be at least 2GB, and disk space should be 20GB or higher.
Step 4: Set the ISO file as the boot media and start the installation.
Step 5: During the installation, select packages suitable for Metin2 server requirements. The ports collection is especially useful during development stages.
IP Configuration
Proper network configuration is critical for Metin2 servers. To assign an IP address on FreeBSD, you need to edit the rc.conf file.
Step 1: Open terminal as the root user.
Step 2: Edit the rc.conf file:
sudo nano /etc/rc.conf
Step 3: Add the following lines:
Required Packages for Metin2 Server on FreeBSD
The essential components required for Metin2 servers are:
- MySQL or MariaDB (Database)
- GCC or Clang (Compiler)
- Boost (C++ library)
- Python (Script language)
Package Installation Example:
Server Security and PF Firewall
FreeBSD includes a powerful firewall called PF. Correctly defining PF rules for your Metin2 servers will reduce the risk of attacks.
Basic PF Rule:
Conclusion
Hosting Metin2 servers on FreeBSD provides significant advantages in terms of stability and security. After testing in the VirtualBox environment, you can move to production servers. Metin2Lobby will continue to provide guides tailored specifically to this infrastructure.
Forumumuzda Metin2 Private Server Geliştiriciliği Hakkında Olmazsa Olmaz Bir Konu Ve Dosya Paylaşmaktayım. Bu Konuyu Alıntıladığı Ve Eklemeler Yaptığımı Bildirmek İsterim.
Öncelikle Virtual Box(Sanal Bilgisayar) Kurmanız Ve Metin2 nin Çalıştığı FreeBSD İşletim Sistemini Bilmeniz Gerekiyor Fakat Konumuzdaki Dosya Hazırdır İçe Aktarmanız ve İp Yapılandırmanız Yeterlidir.
Virtual Box İndirmek İçin ;
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için üye olmalısınız!
Giriş yap veya üye ol.
FreeBSD 9.2 g++48 / g++49 Kaynak Derleme (Source Build) Sadece 1.1GB
Herkese selamlar.
Kendime bir sunucu açmak istedim ve bu işe giriştiğimde elimde iyi bir internet altyapısı olmadığı için ve Mega'nın kısıtlamaları nedeniyle sıkıntılar yaşadım. Oyunu derlemek için kullanılan sunucu kalıpları (VHD, VDI) 25GB boyutunda ve sıkıştırılmış hali 7GB. Ben de benim gibi sorun yaşayan bir çok insan olacağını düşündüğüm için bu boyutu düşürmek istedim ve sonuç 1.1GB boyutunda bir dosya oldu.
Hem indirme süresinden hem kotalardan hem de bilgisayarınızdaki depolama alanından tasarruf etmiş oldum.
Piyasadaki 7GB olan sunucudan 2 farkı var.
1- kraizy kaynak dosyaları silindi. (Ayrıyeten paylaşacağım.)
2- port derleme dosyaları silindi. (Paketler kurulduktan sonra işe yaramayan dosyalar ama yine de paylaşacağım ayrıyeten.)
gcc49 (g++49) ve gcc48 (g++48) ile derleme işlemleri yapabilirsiniz. Derlemek istediğiniz oyun kaynak dosyalarını atın ve derlmeye başlayın.
NE İŞE YARAR, NE FARKI VAR?
Bu sanal makine ile isterseniz oyununuzu lokal olarak çalıştırabilir, isterseniz de gcc48 ve gcc49 sürümleri kullanan kaynak (source) dosyalarını derleyebilirsiniz.
Dosya boyutundan tasarruf etmiş olacaksınız.
Arşivden çıkarma ile uğraşmayacaksınız ve olası arşiv sorunlarından kurtulmuş olacaksınız.
Birden fazla sanal makine oluşturabilirsiniz, VDI dosyası ile birden çok yapmak sıkıntılı oluyordu.
İNDİRME BAĞLANTILARI
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
Kurulum
[TABLE=full][TR][TD]Kullanıcı Adı[/TD][TD]root[/TD][/TR][TR][TD]Şifre[/TD][TD]1[/TD][/TR][/TABLE]
Not: İçe aktardıktan sonra makine ayarlarından size uygun olan ağ bağdaştırıcısını seçin. Aksi halde internet bağlantısı olmayabilir.
Forumda bir çok konu var buna benzer, dosya boyutları yüksek ve genelde gcc49 sürümü içermiyor.
Donanım Sanallaştırma teknolojisinin işlemciniz tarafından desteklenir ve aktif olması lazım.
Giriş yap veya üye ol.
Yukarıdaki bağlantıdan indirdiğiniz yazılımla, Donanım Sanallaştırma teknolojisinin, işlemciniz tarafından desteklenip desteklenmediğini öğrenebilirsiniz.
Supported desteklendiği anlamına gelir. Enabled ise aktif olduğu anlamına gelir. Resimdeki gibi ikisinin de yeşil olması gerekiyor.
SHORT DESC. for non speaking turkish people
You can compile/build your server files with this virtual machine. gcc49 and gcc48 already installed. It is modificated version of FreeBSD9.2_with_source.zip. But kraizy.tgz and old ports deleted. After that, I wiped the whole blank spaces of system to reduce file size and file size is 1.1GB now
Gelelim İp Yapılandırmasına(sysinstall Ayarları Yapma)
Oluşturmuş olduğumuz sanal sunucuyu açarak " sysınstall " klavye tuşlarına basıyoruzDaha Sonra Aşağı yön Klavye Tuşuyla " Configure " seçeneğine gelince Enter tuşana basıyoruz
Daha Sonra Aşağı yön Klavye Tuşuyla " Networking " seçeneğini görünce Enter tuşuna basıyoruz
Daha Sonra Aşağı yön Klavye Tuşuyla" İnterfaces " seçeneğini görünce Enter tuşuna basıyoruz
Daha Sonra Gelen Seçeneklere " No " enter yaparak 2 kez ilerleme kaydediyoruz
Host Ve Domaini Kafadan Birşeyler Sallıyabilirsiniz
İpv4 Gateway sanal sunucunuzu kurarken seçmiş olduğunuz ağ bağdaştırıcınıza bağlı cmd > ipconfing komutunda ağ bağdaştırıcı ip adresinizi aynen yazarak genelde otomatik gelir. netmask 255.0.0.0 olmak üzere İpv4 Adress ; 192.168.x.x son x i değiştirerek başka bir numara yazmanız gerekiyor.
Tab ile "Ok " a gelince enter daha sonra yazı yazma ekranı gelene kadar peş peşe " ESC "tuşuna basınız.
Yazı yazma ekranını görünce ;
/etc/rc.d/netıf restart
.etc.rcçd.netıf restart yazıyoruz
(.) / yerine geçer (ç) . yerine geçer
Local Sunucu FreeBSD-VirtualBox Kurulumu Ve IP Yapılandırması Metin2
Metin2Lobby olarak FreeBSD tabanlı sunucuların kurulumunda uzmanlaşmış bir platform olarak, VirtualBox üzerinde FreeBSD kurulumu ve IP yapılandırması konusunda kapsamlı bir rehber hazırladık. Bu kılavuz sayesinde Metin2 oyun sunucularınızı güvenli ve stabil bir ortamda çalıştırmaya başlayabilirsiniz.
FreeBSD Nedir?
FreeBSD, açık kaynak kodlu Unix benzeri bir işletim sistemidir. Metin2 sunucuları gibi yüksek performans gerektiren sistemlerde tercih edilir. Güvenlik, kararlılık ve performans açısından avantajları vardır. FreeBSD kullanarak Metin2 sunucularınızı daha verimli yönetebilirsiniz.
VirtualBox Üzerine FreeBSD Kurulumu
Adım 1: VirtualBox programını bilgisayarınıza yükleyin.
Giriş yap veya üye ol.
üzerinden indirebilirsiniz.Adım 2: FreeBSD ISO dosyasını
Giriş yap veya üye ol.
indirin.Adım 3: Yeni bir sanal makine oluşturun. Bellek boyutu en az 2GB, disk alanı ise 20GB veya üzeri olmalıdır.
Adım 4:[/BR] ISO dosyasını başlatma medyası olarak seçin ve kurulumu başlatın.
Adım 5: Kurulum sırasında Metin2 sunucu ihtiyaçlarınıza uygun paketleri seçin. Ports koleksiyonu özellikle geliştirme yaparken faydalıdır.
IP Yapılandırması
Metin2 sunucularında ağ yapılandırmasının doğru yapılması kritiktir. FreeBSD üzerinde IP adresi atamak için rc.conf dosyasını düzenlemek gerekir.
Adım 1: root kullanıcısı olarak terminal açın.
Adım 2: rc.conf dosyasını düzenleyin:
sudo nano /etc/rc.conf
Adım 3: Aşağıdaki satırları ekleyin:
FreeBSD'de Metin2 Sunucusu İçin Gerekli Paketler
Metin2 sunucuları için gerekli olan temel bileşenler şunlardır:
- MySQL veya MariaDB (Veritabanı)
- GCC veya Clang (Derleme)
- Boost (C++ kütüphanesi)
- Python (Script dili)
Paket Kurulum Örneği:
Sunucu Güvenliği ve PF Firewall
FreeBSD sisteminde PF adlı güçlü bir güvenlik duvarı mevcuttur. Metin2 sunucularınız için PF kurallarını doğru şekilde tanımlamak, saldırı riskini azaltacaktır.
Temel PF Kuralı:
Sonuç
FreeBSD üzerinde Metin2 sunucularınızı barındırmak, kararlılık ve güvenlik açısından büyük avantajlar sağlar. VirtualBox ortamında testlerinizi yaptıktan sonra üretim sunucularınıza taşıyabilirsiniz. Metin2Lobby olarak bizler de bu altyapıya özel rehberler sunmaya devam edeceğiz.
Local Server FreeBSD-VirtualBox Installation And IP Configuration for Metin2
Metin2Lobby, as a platform specialized in FreeBSD based server installations, has prepared a comprehensive guide on installing FreeBSD on VirtualBox and configuring its IP settings. With this guide, you can start running your Metin2 game servers in a secure and stable environment.
What is FreeBSD?
FreeBSD is an open-source Unix-like operating system. It is preferred in systems requiring high performance, such as Metin2 game servers. It offers advantages in terms of security, stability, and performance. By using FreeBSD, you can manage your Metin2 servers more efficiently.
Installing FreeBSD on VirtualBox
Step 1: Install VirtualBox on your computer. You can download it from the
Giriş yap veya üye ol.
.Step 2: Download the FreeBSD ISO file from the
Giriş yap veya üye ol.
.Step 3: Create a new virtual machine. Memory should be at least 2GB, and disk space should be 20GB or higher.
Step 4: Set the ISO file as the boot media and start the installation.
Step 5: During the installation, select packages suitable for Metin2 server requirements. The ports collection is especially useful during development stages.
IP Configuration
Proper network configuration is critical for Metin2 servers. To assign an IP address on FreeBSD, you need to edit the rc.conf file.
Step 1: Open terminal as the root user.
Step 2: Edit the rc.conf file:
sudo nano /etc/rc.conf
Step 3: Add the following lines:
Required Packages for Metin2 Server on FreeBSD
The essential components required for Metin2 servers are:
- MySQL or MariaDB (Database)
- GCC or Clang (Compiler)
- Boost (C++ library)
- Python (Script language)
Package Installation Example:
Server Security and PF Firewall
FreeBSD includes a powerful firewall called PF. Correctly defining PF rules for your Metin2 servers will reduce the risk of attacks.
Basic PF Rule:
Conclusion
Hosting Metin2 servers on FreeBSD provides significant advantages in terms of stability and security. After testing in the VirtualBox environment, you can move to production servers. Metin2Lobby will continue to provide guides tailored specifically to this infrastructure.