Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Metin2Lobby.com Metin2 Private Server Tanıtım Advertising Ve Geliştirme Forumudur.Metin2 pvp serverler,1-99,1-105,1-120,55-120 global serverları paylaş yada ara.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Metin ve Karakterlerin Canını Gösterme Sistemi (Target Decimal HP System) Görüntü Hatası Fix

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Konular
48,269
M2 Yaşı
3 yıl 11 ay 10 gün
Trophy Puan
48
M2 Yang
488,659
Ticaret : 1 / 0 / 0
Ticaret Oranı : 100%
Selamlar arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi bir görüntü hatasının fixidir paylaşılan astra filesten söktüm soru cevaptaki bir arkadaşın sorunuda buydu ondan sonra gelip bunu arayan çok oldu tek tek atmak yerine konu hazırlayayım dedim farklı kişilerde farklı şekilde ekli olduğu için en iyisi sistemin full fix halini paylaşmak olur diye sistemide içine koydum bu görüntü hatasını fixlemek isteyen arkadaşlar bu sistemi tekrardan kurarsa sorun fixlenir ha derseniz ben baştan eklemek istemiyorum ozaman sadece char.cppdeki satırları değiştirirseniz hatanız giderilmiş olur

Fixlenmeden Önce
54951_844cc13f5bac652f13803e7900e17a4b.png

Fixlendikten Sonra

54952_4a18452d002b0720fcec36bdb670954c.png

Normalde bar 2 milyon üstünde kırmızı olmuyordu bu fixle üstüne çıksanızda artık gözükür

İyi Forumlar
Metin2 Karakter Can Değeri Sistemi Hatalarının Giderilmesi
Metin2 özel sunucularında geliştirilen Target Decimal HP System, oyuncuların hedeflediği karakterlerin can değerlerini ondalıklı olarak göstermesini sağlar. Bu sayede PvP maçlarında daha hassas takip mümkün olur. Ancak bazı durumlarda bu sistem doğru çalışmayabilir ve hata verebilir. Bu yazıda, Target Decimal HP System ile ilgili yaygın görüntü hatalarını nasıl düzelteceğimizi adım adım anlatacağız.

Sistem Nedir?
Target Decimal HP System, genellikle C++ tabanlı Metin2 sunucularında geliştirilen bir özelliktir. Bu sistem, oyuncuların hedeflediği karakterlerin can değerini onlu formatta göstererek, daha detaylı takip imkanı sunar. Özellikle PvP sistemlerinde büyük avantaj sağlar.

Hata Türleri ve Nedenleri
Bu sistemde karşılaşılan yaygın hatalar şunlardır:
- Can değeri negatif gözüküyor
- Ondalık gösterim çalışmıyor
- Hedeflenen karakterin can çubuğu görünmüyor

Fix Adımları
1. Client Tarafı Kontrolü:
uiscript klasöründe bulunan targetdialog.py dosyasında, can değerinin gösterildiği alanın doğru formatta olup olmadığını kontrol edin. %d yerine %.1f gibi ondalık format kullanılmalıdır.

2. Game Sunucusu Kodları:
game/src/char/char.cpp veya benzeri dosyalarda, GetHP() fonksiyonunun dönen değerlerin ondalıklı desteklediğinden emin olun. Eğer int olarak tanımlıysa, float ya da double tipine dönüştürün.

3. Paket Gönderimi:
Client ile server arasında gönderilen paketlerde can değeri kısmı ondalıklı desteklemiyorsa, bu değerler doğru aktarılmaz. packets.py veya packet.h dosyalarında ilgili alanların float olarak tanımlandığından emin olun.

4. Python GUI Uyumluğu:
Python GUI kullanıyorsanız, py root kısmında can değerlerini işlerken ondalık desteği olup olmadığını kontrol edin. PyGUI üzerindeki Label nesnesi doğru formatta ayarlanmalıdır.

Önemli Notlar
Sunucu tarafında yapılan değişikliklerin derlenmesi gerekir. Compile işlemi sırasında hata alınıyorsa, veri tipleri uyumsuzdur. Martysama veya diğer Metin2Dev kaynaklarından örnek kodları karşılaştırarak hatayı giderebilirsiniz.

Bu fix süreci, Metin2 özel sunucu geliştiricileri için oldukça önemli bir konudur. Game Core ve DB Core uyumları sağlandığında, sistem sorunsuz çalışacaktır. Metin2Lobby olarak bu gibi sistemsel hataların çözümünü sunucu sahiplerine yardımcı olmak için sürekli içerikler hazırlamaktayız.

Fixing Target Decimal HP System Display Errors in Metin2
The Target Decimal HP System implemented in Metin2 private servers allows displaying the health values of targeted characters in decimal format. This enables more precise tracking during PvP matches. However, sometimes this system may not function properly and cause errors. In this article, we will explain step-by-step how to fix common display errors related to the Target Decimal HP System.

What Is The System?
Target Decimal HP System is a feature usually developed for C++-based Metin2 servers. It displays character HP values in decimal format, allowing more detailed monitoring. Especially useful in PvP systems, providing significant advantages.

Common Error Types and Causes
Common issues encountered with this system include:
- Negative HP values displayed
- Decimal format not working
- Target HP bar not showing

Fix Steps
1. Client-Side Check:
In the targetdialog.py file located under the uiscript folder, verify that the format used for displaying HP uses decimal notation. Replace %d with %.1f or similar decimal formats.

2. Game Server Code Adjustments:
In files such as game/src/char/char.cpp, ensure the GetHP() function returns values in decimal format. If defined as int, change it to float or double.

3. Packet Transmission:
If the packets sent between client and server do not support decimal values, they won’t be transmitted correctly. Ensure the relevant fields in packets.py or packet.h are defined as float.

4. Python GUI Compatibility:
If using Python GUI, check whether decimal support is enabled when processing HP values in the py root. The Label object in PyGUI must be formatted correctly.

Important Notes
Changes made on the server-side need to be compiled. If you encounter errors during the compile process, the data types may be incompatible. Compare your code with samples from sources like Martysama or other Metin2Dev resources to resolve the issue.

This fix process is crucial for Metin2 private server developers. Once Game Core and DB Core compatibility are ensured, the system will operate smoothly. At Metin2Lobby, we continuously prepare content to assist server owners with such systematic fixes.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kaydol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Üye ol
Giriş Yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş Yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri