Kod:
https://mega.nz/#!ZM1ECIST!XJANzFXhP0QBvudBSCxBbkXxzaM6WB8dRCF6TyFEw3Q
Server
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için üye olmalısınız!
Giriş yap veya üye ol.
source client icindedirMetin2 özel sunucu (private server) geliştiricileri ve içerik üreticileri için files paylaşımı, hem teknik hem de hukuki açıdan büyük önem taşır. Files’lar, oyunun istemci (client) dosyalarını, scriptlerini, veritabanı şemalarını ve diğer kritik bileşenlerini içerir. Bu nedenle files paylaşırken dikkat edilmesi gereken bazı temel kurallar vardır.
1. Dosya Bütünlüğü ve Sürüm Uyumu
Files paylaşırken, dosyaların tamamının mevcut olduğundan ve birbiriyle uyumlu olduğundan emin olun. Örneğin, 120 seviye bir client ile 99 seviye bir server files’ını bir araya getirmek sistem çökmelerine neden olur. Her zaman hangi sürümle test edildiğini açıkça belirtin.
2. Virüs ve Zararlı Yazılım Kontrolü
Paylaşılan files’lar mutlaka güvenilir antivirüs programlarıyla taranmalıdır. Bazı kötü niyetli kişiler, files içine RAT (Remote Access Trojan) veya keylogger gibi zararlı yazılımlar yerleştirebilir. Bu tür içerikler sadece kullanıcıları değil, forumun itibarını da zedeleyebilir.
3. Lisans ve Telif Hakkı Açıklaması
Files’ların orijinal kaynaklarını ve izin durumunu belirtmek etik ve yasal bir zorunluluktur. Özellikle Ymir’in orijinal dosyalarını kullanan modifikasyonlar için “bu içerik yalnızca eğitim amaçlıdır” gibi açıklamalar eklemek, hukuki sorunlardan kaçınmanızı sağlar.
4. Klasör Yapısı ve Kurulum Rehberi
Dosyaları paylaşırken, net bir klasör yapısı ve adım adım kurulum rehberi eklemek büyük kolaylık sağlar. Örneğin: “/usr/home/game/db” dizinine kopyalayın gibi spesifik talimatlar, yeni başlayan geliştiriciler için hayati öneme sahiptir.
5. Destek ve Güncelleme Taahhüdü
Files paylaşan kişi, paylaştığı içeriğe dair en azından başlangıç aşamasında destek sağlamalıdır. “Bu files aktif olarak güncellenmeyecektir” ya da “Destek için Metin2Lobby.com üzerinden iletişime geçebilirsiniz” gibi notlar, beklentileri netleştirir.
Sonuç Olarak: Files paylaşımı sadece bir indirme bağlantısı bırakmak değildir. Sorumluluk, şeffaflık ve teknik doğruluk esastır. Metin2Lobby.com topluluğu olarak, kaliteli ve güvenilir içerik paylaşımını teşvik ediyoruz.