MeTin2 Server Files Kurulumu Videolu..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 118

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0

Filesi Kurmadan Once Puutye Bunları Yazıyoruz.
Ondan Sonra Server Kuruluma Geçıyoruz
Belkı Bu Konu Defalarca Paylaşıldı Olabılır
Ama Hayla Bılmeyen Arkadaşlarım Var Benım
Onlar İçin Bu Konuyu Duzenledım

cd /usr
rm -rf game

cd /var/db
rm -rf mysql

ilk Once Filesimizi

cd /usr
Atıyoruz
cd /var/db atıyoruz ve kuruluma başlıyoruz.
Mysql

Serverınızde Files Kurulu Varsa İlk Olarak Onu Sılıyoruz.

İlk Olarak Bunu Yazıyoruz
cd /usr
rm -rf game
Şimdi Filesi Sildık. Ve mysql Sılıcez.

cd /var/db
rm -rf mysql

Ve Şimdi Filesimizin Kuruluma Başlıcağız.

Filesımızı Kurduk Simdi Mysql Kuracağız.

Ve Mysql Ve Files Kurulumumuz Bitti. Şimdi Servere Reboot Atıyoruz

Yukarda Belırtıgım Gibi.

ilk Once Filesimizi

cd /usr Buraya Filesımızı Atıyoruz.
Atıyoruz
cd /var/db Buraya Mysql Ve Videodakı Gibi Kurarsanız Sorunsuz Şekılde Kurulacaktır Kuramayanlar

Facebook///Eklesınler. İyi Gunler Tekstar18. Turkmmodan Saygılar
atıyoruz ve kuruluma başlıyoruz.
Mysql
MeTin2 Server Files Kurulumu Videolu Rehber

Metin2 özel sunucu (private server) dünyasına adım atmayı düşünenler için en kritik süreçlerden biri, server files kurulumudur. Bu rehver, hem yeni başlayanlar hem de tecrübeli geliştiriciler için adım adım, videolu anlatımla desteklenmiş bir kurulum süreci sunar. Tüm adımlar, Metin2Lobby.com topluluğunun deneyimleri ve önerileri doğrultusunda hazırlanmıştır.
Server Files Nedir?
Metin2 server files, oyunun sunucu tarafında çalışan tüm dosyaları içeren paketlerdir. Bu dosyalar; db, game, login, auth gibi temel bileşenleri barındırır ve oyunun çevrimiçi olarak çalışmasını sağlar. Her server file sürümü (örneğin 40k, 75k, 105k, 120k) farklı içerik ve sistemlere sahiptir.
Gerekli Ortam Hazırlıkları
Kuruluma başlamadan önce aşağıdaki yazılımların sisteminizde kurulu olması gerekir:
- VirtualBox veya VMware Workstation (önerilen: VirtualBox)
- Ubuntu 18.04 / CentOS 7 / FreeBSD 9-12 (dosya türüne göre değişir)
- WinSCP ve PuTTY (dosya transferi ve SSH bağlantısı için)
Dikkat: Bazı server file’lar sadece belirli işletim sistemlerinde çalışır. Dosyanın açıklamasını dikkatle okuyun!
Adım Adım Kurulum Süreci
1. Sanal Makine Kurulumu: VirtualBox üzerinde uygun Linux dağıtımı kurulur. Ağ ayarları “Bridge” veya “NAT” olarak düzenlenmelidir.
2. Server Files Yükleme: WinSCP ile server files, sanal makinenin /root/ dizinine yüklenir. Ardından terminal üzerinden dosya izinleri ayarlanır (chmod -R 777 *).
3. MySQL ve Bağımlılıklar: Gerekli kütüphaneler (lib32, gcc, g++, mysql-server) kurulur. MySQL veritabanı oluşturulur ve dump dosyaları içeri aktarılır.
4. Servisleri Başlatma: Sırasıyla db, auth ve game servisleri başlatılır. Hata alınırsa log dosyaları kontrol edilmelidir.
Videolu Anlatım
Detaylı görsel rehber için aşağıdaki YouTube videosunu izleyebilirsiniz:

Not: Video içeriği genel bir örnek olup, kullandığınız server file’a göre adımlar değişebilir.
Sorularınız mı var? Metin2Lobby.com forumunda ilgili bölüme konu açarak yardım alabilirsiniz.​

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)