Mysql Şifre unutanlar için degiştirme..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 92

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
coğu kişi indirip kuruyor ve şifreleri bulamıyor yada yanlıs oluyor size 2 türlü anlatım da mysql nasıl değiştiriceğinizi anlatıcam.

1. aşama

Mysql server ı durdurun
/usr/local/etc/rc.d/mysql-server onestop
Mysql server ı güvenli modda açalım, şifresiz
mysqld_safe --skip-grant-tables &
Komut çalıştıktan sonra 2 satır bişeler yazdı ve duruyo demi? tamam ctrl+c ile satırı aktif edelim.
Bağlanalım
mysql -u root
Sonrasında, sırasıyla
USE mysql; ( enter bas ve bekle )
UPDATE user SET password=PASSWORD("yenisifreYAZ") WHERE User='root'; ( enter bas ve bekle )
FLUSH privileges;
çıkış yapın
quit
mysql server yeniden başlatın
/usr/local/etc/rc.d/mysql-server onerestart
---- ve şifremizi istediginiz gibi degişe bilirsiniz işlem bu kadardır
NOT: ("yenisifreYAZ") da ki " " işaretin içine istediğiniz bi şifre yazın
KIRMIZI OLARAK YAZDIKLARIM YAZMANIZ GEREKEN KOD'LAR.

2. aşama ise cok basit ve kısa :)

filezilla baglanın
/var/db/mysql/mysql
( bu dizine gelin ve size verdiğim 3 dosyayı içine atıp degişin reboot atın işlem bu kadar ve sonrasında şifreniz 123456 olucaktır )

mysql için gereken dosya

link = / Link Kırık

pc de virüs prog. suanda olmadıgı için VT koyamadım ama yüklenıyor prog.
indiren biri olursa VT atarsa sevinirim konuya eklerim.
olmazsa da 12 saat içinde VT eklemiş olurum zaten.
Metin2 Sunucularında MySQL Şifresini Unutanlar İçin Şifre Değiştirme Rehberi

Metin2 sunucu yönetimi yapan geliştiriciler ve sunucu sahipleri, zaman zaman veritabanı şifresini unutabilir veya değiştirme ihtiyacı duyabilir. Özellikle Metin2 gibi MMORPG oyunlarında kullanılan MySQL veya MariaDB veritabanları, sunucu güvenliği ve veri bütünlüğü açısından kritik öneme sahiptir. Bu yazıda, Metin2lobby.com olarak size, MySQL şifrenizi unuttuysanız nasıl değiştireceğinizi adım adım anlatıyoruz.

MySQL Nedir ve Metin2 İçin Neden Önemlidir?

MySQL, açık kaynak kodlu ilişkisel veritabanı yönetim sistemidir. Metin2 sunucularında oyuncu verileri, eşyalar, sunucu ayarları, görevler, guild bilgileri gibi tüm veriler genellikle MySQL veritabanında tutulur. Sunucu geliştiricileri, Metin2 DB edit işlemleri yaparken doğrudan bu veritabanı üzerinden çalışırlar. Eğer MySQL root şifrenizi unutursanız, sunucu veritabanına erişim sağlayamazsınız ve bu da sunucunuzun çalışmamasına neden olabilir.

MySQL Şifresini Unutma Durumunda Ne Yapılır?

MySQL şifresini unuttuğunuzda paniklemek yerine aşağıdaki adımları takip ederek kolayca sıfırlayabilirsiniz. Bu işlem hem güvenlik açısından hem de sunucu sürekliliği açısından önemlidir. Aşağıdaki adımlar, Linux tabanlı sistemlerde çalıştırılmalıdır.

Adım 1: MySQL Servisini Durdurma

Öncelikle MySQL servisini durdurmanız gerekir. Aşağıdaki komutu terminalden çalıştırın:

Kod:
sudo systemctl stop mysql

Adım 2: Güvenli Modda MySQL'i Başlatma

MySQL'i root kullanıcı olarak güvenli modda başlatarak şifre atlaması yapmalısınız:

Kod:
sudo mysqld_safe --skip-grant-tables &

Adım 3: MySQL'e Giriş Yapma

Artık şifre olmadan MySQL'e giriş yapabilirsiniz:

Kod:
mysql -u root

Adım 4: Yeni Şifreyi Ayarlama

MySQL komut satırında şu komutları girerek şifrenizi güncelleyin:

Kod:
FLUSH PRIVILEGES;[BR][/BR]ALTER USER 'root'@'localhost' IDENTIFIED BY 'yeni_sifreniz';

Adım 5: MySQL Servisini Yeniden Başlatma

Yeni şifrenizi tanıttıktan sonra MySQL servisini yeniden başlatın:

Kod:
sudo systemctl start mysql

Metin2 Veritabanı Yapılandırması ve Güvenlik Önerileri

Metin2 sunucularında veritabanı güvenliği kritik öneme sahiptir. Oyuncu hesapları, envanter verileri ve sunucu ayarları bu veritabanında tutulur. Bu yüzden şifrelerin güçlü olması, düzenli yedeklerin alınması ve veritabanı optimizasyonlarının yapılması gerekir. Ayrıca Metin2 DB edit işlemlerinde dikkatli olunmalı, hatalı veri girişi sunucuda ciddi sorunlara yol açabilir.

Veritabanı Yedekleme

Sunucu verilerinizin korunması için düzenli olarak yedek almalısınız. Metin2 sunucularında kullanılan veritabanı yapıları oldukça karmaşık olabilir. Bu yüzden yedek alma işlemi otomatikleştirilmeli ve güvenli bir konuma aktarılmalıdır. mysqldump komutu ile kolayca yedek alabilirsiniz.

Sonuç

MySQL şifresini unutmak, özellikle Metin2 gibi MMO oyunlarında ciddi bir sorun teşkil edebilir. Ancak doğru adımlarla bu şifreyi hızlıca sıfırlayabilir ve sunucunuzu tekrar ayağa kaldırabilirsiniz. Bu rehber sayesinde Metin2 sunucu veritabanı yönetimi konusunda daha bilinçli hareket edebilirsiniz. Metin2lobby.com olarak, size sunduğumuz bu bilgilerin sunucu yönetimi konusunda yardımcı olacağını umuyoruz.

Guide for Changing MySQL Password When Forgotten for Metin2 Server Admins

Server administrators and developers managing Metin2 servers may sometimes forget their database password or need to change it. Especially in MMORPG games like Metin2, MySQL or MariaDB databases are critical for security and data integrity. In this article, we will guide you step by step on how to reset your MySQL password if you happen to forget it, brought to you by Metin2lobby.com.

What is MySQL and Why Is It Important for Metin2?

MySQL is an open-source relational database management system. In Metin2 servers, all data such as player information, items, server settings, quests, guild data, etc., are typically stored in a MySQL database. Developers working on Metin2 often interact directly with this database during DB edit operations. If you forget the MySQL root password, you won’t be able to access the server’s database, which could cause the server to fail to operate.

What to Do If You Forget Your MySQL Password?

Instead of panicking, follow these steps to easily reset your MySQL password. This process is important for both security and server continuity. The following steps should be executed on Linux-based systems.

Step 1: Stop the MySQL Service

First, you need to stop the MySQL service. Run the following command from the terminal:

Kod:
sudo systemctl stop mysql

Step 2: Start MySQL in Safe Mode

Start MySQL in safe mode as the root user to bypass password authentication:

Kod:
sudo mysqld_safe --skip-grant-tables &

Step 3: Log Into MySQL

You can now log into MySQL without a password:

Kod:
mysql -u root

Step 4: Set a New Password

In the MySQL command line, enter the following commands to update your password:

Kod:
FLUSH PRIVILEGES;[BR][/BR]ALTER USER 'root'@'localhost' IDENTIFIED BY 'your_new_password';

Step 5: Restart MySQL Service

After setting your new password, restart the MySQL service:

Kod:
sudo systemctl start mysql

Metin2 Database Configuration and Security Recommendations

Database security is crucial for Metin2 servers. Player accounts, inventory data, and server configurations are stored in this database. Therefore, passwords must be strong, regular backups should be taken, and database optimizations must be performed. Additionally, care must be taken during Metin2 DB edit operations; incorrect data entry can cause serious issues on the server.

Database Backup

To protect your server data, you should regularly take backups. Database structures used in Metin2 servers can be quite complex, so backup processes should be automated and saved to a secure location. You can easily take backups using the mysqldump command.

Conclusion

Forgetting your MySQL password can be a serious issue in MMO games like Metin2. However, with the correct steps, you can quickly reset the password and get your server back online. With this guide, you can become more aware and confident in managing your Metin2 server database. At Metin2lobby.com, we hope that the information provided here proves helpful in server administration.

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)