Recepk v2 files hata ve çözümleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 35

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
MERHABA ARKADAŞLAR..

RECEPK V2 FİLESİN HATA VE ÇÖZÜMLERİNİ BU KONUDA Çözebiliriz.

Siz Bulduğunuz Bug Ve Sorunları Yorum Olarak Atarsanız Mod'lar Vb Yardımcı Olsun Uzman Kişiler Yardımcı Olsun Hep Beraber Çözelim

Server Filesimiz :

BEN 2 ADET SORUN BULDUM

1 _ Locale_tr İtem_proto Açılmıyor Zagre Vs Vs. Bütün Programları Denememe rağmen Açılmıyor

2_ NAVCİAT Player İtem_proto'yu Masa Üstüne Cıkartıyorum,İtem Ekliyorum Geri Navciat'a Yüklüyorum
Error Veriyor 30 40 Adet Sadece 1 Adet Sandık Ekledim Kodların'da Vb Sorun Yok.
Recepk v2 Files Hata ve Çözümleri

Metin2 özel sunucu geliştiricileri arasında popüler olan Recepk v2 files, birçok kullanıcı tarafından tercih edilen stabil bir kaynak kodudur. Ancak bu dosyalarla çalışırken karşılaşılan bazı hatalar, özellikle yeni başlayanlar için büyük engeller oluşturabilir. Bu makalede, Recepk v2 files ile ilgili en yaygın hataları ve bu hataların nasıl çözülebileceğini detaylı şekilde inceleyeceğiz.
1. Client Bağlantı Hatası (Cannot Connect to Server)
Bu hata genellikle server_ip.txt veya CONFIG dosyalarında yanlış IP adresi tanımlanmasından kaynaklanır. Çözüm: Hem client hem de server tarafında kullanılan tüm IP ayarlarının doğru olduğundan emin olun. Local testlerde 127.0.0.1 kullanılmalı, harici erişim için ise gerçek sunucu IP’si yazılmalıdır.
2. MySQL Bağlantı Sorunları
Recepk v2 dosyaları MySQL veritabanı ile entegre çalışır. Eğer auth, player veya log veritabanlarına bağlanılamıyorsa, muhtemelen db/src altındaki yapılandırma dosyalarında (örneğin: CONFIG, dbinfo.lua) yanlış şifre, kullanıcı adı veya host bilgisi yer alıyordur. Öneri: MySQL servisinin açık olduğundan ve firewall kurallarının bağlantıya izin verdiğinden emin olun.
3. Item_proto / Mob_proto Uyuşmazlıkları
Client ile server arasında item_proto veya mob_proto uyumsuzluğu varsa, oyuncular oyuna girdikten kısa bir süre sonra donabilir ya da kapanma yaşayabilir. Uyarı: Client ve server protolarının aynı sürümde olduğundan emin olun. Recepk v2 ile birlikte gelen protoları kullanmanız en güvenli yöntemdir.
4. Locale_string.txt Eksikliği veya Kodlama Hatası
Türkçe karakterler düzgün çalışmıyorsa, locale_string.txt dosyasının UTF-8 BOM formatında olmadığından şüphelenilmelidir. Çözüm: Dosyayı Notepad++ ile açıp “Encoding > Encode in UTF-8-BOM” seçeneğiyle kaydedin.
5. Core Dosyalarında Crash (Segmentation Fault)
Bu tür hatalar genellikle eksik payloader, yanlış derlenmiş libboost veya sistem kütüphaneleriyle ilgilidir. Acil Müdahale: Sunucu işletim sisteminin Recepk v2'nin derlendiği sürümle (genellikle FreeBSD 9.2/12.1 veya Ubuntu 18.04) birebir eşleştiğinden emin olun.
Sorunlarınız devam ediyorsa, detaylı yardım almak için Metin2Lobby.com forumunda “Metin2 PvP Serverler | Server Tanıtımı” bölümüne konu açabilirsiniz.

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)