Vanilla core 71480 kaynak dosyaları ile birlikte.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 37

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
merhaba arkadaşlar,

Vanilla core game dosyalarını hepimiz duymuşuzdur.

meşhur olduğu zamanlar 2089, 2089m ve 34k core dosyaları ile karşılaştırılırdı, hatta içerisinde backdoor açık olduğu ve sourcesinin olmadığı için kullanılmaması gerektiği söylenirdi.

vanilla core projesi 28 temmuz gününde "vanilla" destek vermeyeceğini belirtip projeyi durdurduğunu açıkladı.

gerekli açıklama:

RHeD7y.png

çevirisi:

Bence bir fark var. Gameforge aslında bu sefer daha büyük bir şey yaptı, açıkça karşı çıkıyor ve metin2 ile ilgili yasadışı eylemlere katılanları takip etmeye çalışıyorlar.
Ben en çok burada bulundum, böyle bir şey görmedim.
Evet, bazen bir sunucu çöktü, ancak bu aslında bir aldatmaca olurdu.
Bu sefer gerçekten peşinde harekete geçtiler.
Bu yüzden benim hobim olduğu için paylaşmak istediğim bir projeyle ellerimin kirlenmesini istemiyorum.
Bunu yapmıyorum. Yine de bu projeye devam etmek isteyen varsa, bunu yapabilir, umrumda değil, ama bunun aslında umursayan Gameforge olduğunu unutmayın.
Ve neden ve ne olduğu hakkında bazı spekülasyonlar yapıldığı için: HAYIR Gameforge'dan hiçbir mesaj alamadım.
Bu şekilde tutmak istiyorum, projeyi durdurmamın nedeni bu.
Bu olaydan önce bazı insanların RC versiyonları aldığını kesinlikle biliyorum.
Yani paylaşırlarsa, en son sürümü alırsınız. Ama bu onlara bağlı, ben değil.

Bir moderatör muhtemelen bu konuyu kapatmalıdır. Açık tutmak için hiçbir sebep yok.

"google çeviri" ile çevirilmiştir.
mainline, novaline ve martysama populer kaynak dosyaları varken neden vanilla kullanılmadığını bilmiyorum. Vanillaya projesi için teşekkür ederim. Arşivimde durmasından çok geliştirilip daha iyi yerlere gelmesi onu mutlu edebileceğini düşünüyorum.

konuyu uzatmadan source dosyaları ve hangi yapıda olduğunu nasıl build edebileceğimizi anlatıyım

dosyalar 71480 sürümü olup unofficial yani resmi olmayan sürümdür.

clang güncellemesi içermektedir.

build işlemi klasik olan gmake dep , gmake clean ve gmake olarak yapılıyor.

kaynak dosyalar :

virus total :

alt yapı filesimi nasıl vanilla core olarak değiştirebilirim : (anlatım için Koray'a teşekkür ederim.)

Eğer beğendiyseniz beğenmeyi unutmayın, bir ricam var eğer dosyaları kullanarak bir alt yapı oluşturabilirseniz kanıt atarmısınız ?
Vanilla Core 71480 Kaynak Dosyaları ile Metin2 Geliştirme Rehberi

Metin2 özel sunucu geliştirme dünyasında Vanilla Core 71480 sürümü, özellikle C++ sistem tabanlı sunucular için temel altyapıyı oluşturan önemli bir yapıdır. Bu çekirdek sürüm, Metin2 server src dosyaları arasında en çok tercih edilenlerden biridir. Özellikle game core ve db core gibi temel bileşenlerin stabil çalıştığı bu sürüm, geliştiricilerin source edit işlemleri yapabilmesi için ideal bir ortam sunar.

Vanilla Core 71480 Nedir?
Vanilla Core, Metin2 oyununun orijinal sunucu yapısını temsil eder. 71480 sürümü ise bu yapının belirli bir versiyonudur ve genellikle client src ile uyumlu çalışacak şekilde optimize edilmiştir. Bu sürümde auth ve game sunucuları ayrı ayrı yapılandırılmıştır. Metin2 compile işlemleri bu yapı üzerinde kolayca yapılabilir. Ayrıca game server programming için gerekli tüm kaynaklar bu sürümde mevcuttur.

Kaynak Kodlar ve Yapıları
Vanilla Core 71480 sürümünde bulunan kaynak kodlar, C++ kaynak kod formatında düzenlenmiştir. Geliştiriciler bu dosyalar üzerinde C++ script düzenlemeleri yaparak kendi sistemlerini entegre edebilirler. Core yapısı, db (veritabanı) ve game sunucuları arasında veri alışverişini sağlar. Bu yapı sayesinde Metin2 development süreci daha verimli ilerler.

Özel Sunucu Geliştirme İçin Neden 71480 Kullanılır?
Metin2 özel sunucu geliştiricileri, Vanilla Core 71480 sürümünü tercih etmelerinin birkaç sebebi vardır:
- Stabil ve test edilmiş bir yapıdır.
- Metin2 pvp sistem geliştirmek için uygundur.
- Martysama ve diğer geliştiriciler tarafından yapılan sistemlerle uyumludur.
- Source edit işlemleri kolaylıkla yapılabilir.

Python Entegrasyonu ve Py GUI Kullanımı
Vanilla Core 71480, sadece C++ değil aynı zamanda Python system entegrasyonuna da uygundur. Geliştiriciler Py GUI ve UIScript kullanarak arayüz sistemlerini kolayca geliştirebilirler. Py Root dizini altında bulunan dosyalar, istemci tarafında çalışan Python komutlarını içerir. Bu sayede hem game hem de auth tarafında Python destekli sistemler kurulabilir.

Paketleme ve Dağıtım[/COORD]
Geliştirilen sistemlerin dağıtılması için pack yapıları oluşturulmalıdır. Vanilla Core 71480 ile birlikte gelen dosyalar, Metin2 pvp game source formatında kolayca paketlenebilir. Bu sayede kullanıcılar için kurulum süreci kolaylaştırılır. Paketleme işlemi sırasında client src ve server src uyumu dikkatlice kontrol edilmelidir.

Sonuç
Vanilla Core 71480, Metin2 özel sunucu geliştiricileri için güçlü bir altyapı sunar. C++ ve Python tabanlı sistemlerin entegrasyonuna izin veren bu yapı, Metin2 development sürecini hızlandırır. Geliştiriciler, bu core sürümü üzerinden pvp sistem, game, auth, db gibi bileşenleri optimize edebilirler. Metin2dev topluluğu içinde Vanilla Core 71480, hâlâ en popüler tercihlerden biridir.

Guide to Developing with Vanilla Core 71480 Source Files

In the world of Metin2 private server development, the Vanilla Core 71480 version is one of the most preferred structures for C++ based servers. This core version, part of the Metin2 server src files, provides a stable environment for developers to perform source edit operations. It includes essential components like game core and db core, making it ideal for custom server development.

What is Vanilla Core 71480?
Vanilla Core represents the original server structure of the Metin2 game. Version 71480 is a specific build optimized especially to work with client src. In this version, auth and game servers are configured separately, allowing easier Metin2 compile processes. All necessary resources for game server programming are available in this build.

Source Code and Structure
The source codes in Vanilla Core 71480 are organized in C++ source code format. Developers can integrate their own systems by modifying these files through C++ script editing. The core structure manages data exchange between db (database) and game servers, enabling more efficient Metin2 development.

Why Choose Version 71480 for Private Server Development?
There are several reasons why Metin2 private server developers prefer Vanilla Core 71480:
- It has a stable and tested structure.
- It supports developing Metin2 pvp systems.
- Compatible with systems developed by Martysama and other developers.
- Source edit operations are easily performed.

Python Integration and Py GUI Usage
Vanilla Core 71480 supports not only C++ but also Python system integration. Developers can enhance UI systems using Py GUI and UIScript. Files under the Py Root directory contain Python commands that run on the client side, allowing Python-based systems to be set up on both game and auth sides.

Packaging and Distribution
To distribute developed systems, pack structures must be created. With Vanilla Core 71480, files can be easily packaged into Metin2 pvp game source formats, simplifying the installation process for users. During packaging, compatibility between client src and server src must be carefully checked.

Conclusion
Vanilla Core 71480 offers a strong infrastructure for Metin2 private server developers. Supporting integration of both C++ and Python based systems, this structure accelerates the Metin2 development process. Developers can optimize components such as pvp system, game, auth, and db using this core version. Within the Metin2dev community, Vanilla Core 71480 remains one of the most popular choices.

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)