- Konular
- 50,377
- M2 Yaşı
- 3 yıl 11 ay 27 gün
- Trophy Puan
- 48
- M2 Yang
- 509,814
Merhaba Arkadaşlar;
Bugün sizlere, Yıllardır 2013'den itibaren tüm forumlarda olan lakin herkesin bir yerde takılmasını sağlayan benim tabirimle "lanet olası" Sabit ip server kurulumunun daha geliştirilmiş bir halinden bahsedeceğim.
KISA BİLGİ; Arkadaşlar Benim Makinelerimde Ciddi Bir Ram ve SSD Kapasitesi Bulunduğu İçin Bu Kadar Rahat Çalışabildim, Sizler Size Uygun Ne Performans Gerekiyorsa O Kadarlık Bir LAB Kurunuz![/FONT]
Benim Performansıma Göre; Max.Active; 50.000 Aktif Anlık Oyuncuyu Destekleyecek Bir Servere Kadar Kurulum Sağlanabilmekte..
Bilgilendirme; Bu Konu ! 08.04.2017 15:10 Tarihinde "teatone - Turkmmo Users" Tarafından Açılmıştır!
İlk öncelikle yapılan hatalardan bahsetmek istiyorum.
VMWARE PARTNERİ OLARAK, BU ÜRÜNLERİ ÜCRETLİ ALMANIZ GEREKTİĞİNİ BİLDİĞİM İÇİN, KENDİ İNSİYATİFİMİ KULLANARAK, SİZLERE SINIRSIZ OLMASADA BELİRLİ CPU VE CORE KULLANIMI SUNACAK SÜRESİ OLMAYAN LİSANSLAR YAZDIM, BUNLAR TURKMMO HALKINA BENİM HEDİYEMDİR.
EMEĞE SAYGIYI KORUMANIZ TEVEKKÜMÜMDÜR.
ÜCRETSİZ LİSANS ANAHTARINIZ: JC61A-DVK5J-48808-K8170-9F050
NOT: VMWare Esxi Server Kurulumu İçin Bu Kaynağı İzleyiniz;
NOT2: FreeBSD 10.2 + Mysql Game Login Kurulumu İçin Bu Kaynağı İzleyiniz;
NOT3: Kurulan Sunucunuzu Dışarıya Stabil Şekilde Açmak, Oyuncuların girmesini sağlamak için,
SATILIK FİZİKSEL SUNUCULAR;
Asus RS120-E4 Server - Fiziksel Sunucu
fftp://ftp.tekwind.co.jp/pub/asustw/server/RS120-E4(PA4)/Manual/e2973_rs120-e4_pa4.pdf
Detaylı yonga ve çip setleri yukarıdaki kılavuzda dır!
Özellikleri
İşlemci: Çift Çekirdekli Intel Xeon İşlemci 3000 Serisi
Yonga Seti: (Intel 3000 MCH), (Intel ICH7R), (Intel 6702 PXH-V)
Bellek: 4 GB RAM DDR2 533/667 ECC / ECC Olmayan Arabelleksiz DIMM'ler, maksimum 8GB'a kadar bu sunucu yükselebilir.
Genişleme: (1 PCI-E x 8), (1 PCI-X 64 bit / 133 MHz PCI-X)
Yerleşik Çip: 2 Broadcom® BCM5721 PCI-E GbE LAN
Boyutlar: 600mm (L) 444mm (W) 43.6mm (H)
RAF TİPİ SUNUCUDUR
İÇERİSİNDE HDD DİSK YOKTUR! ALANLAR DİSK TAKIP KULLANACAK.
BASİT BİR METIN2 SERVERİ KURMAK - HOSTİNG SUNUCUSU OLARAK KULLANMAK İÇİN İDEALDİR -- FİZİKSEL GERÇEK SUNUCUDUR - KİRALIK DEĞİLDİR !
Sanallaştırma, FreeBSD Kurulumu, ve oyunu dışarıya sunucudan açmak NVA ile gerçek bir IP almasını sağlamak, "ÜCRETLİDİR!" isteyene yapılır..
NOT: Paket olarak hangisini alırsanız alın, sanallaştırma ve BSD işletim sistemi kurulacaktır. Kesinlikle
DİPNOT: "Sunucuyu alanlar, konu hakkında engin tecrübeli kişiler olsun, ne yakar, ne yapar gibi saçma sorulara tamamen kapalıyım.
Fiyat: 570 TRY - STOK 5
---------------------------------------------------
IBM - Tower X225 Xeon Quad Core - FİZİKSEL OYUN SUNUCUSU
ftp://ftp.software.ibm.com/systems/support/system_x_pdf/x225spec.pdf
2x Intel Xeon X5450 3.0Ghz CPU
2GB DDR2 ECC RAM
160GB HDD
1GB Port Socket
1 adet PSU
RAF TİPİ SUNUCUDUR
BASİT BİR METIN 2 SERVERİ KURMAK - HOSTİNG SUNUCUSU OLARAK KULLANMAK İÇİN İDEALDİR -- FİZİKSEL GERÇEK SUNUCUDUR - KİRALIK DEĞİLDİR !
Sanallaştırma, FreeBSD Kurulumu, ve oyunu dışarıya sunucudan açmak NVA ile gerçek bir IP almasını sağlamak, "ÜCRETLİDİR!" isteyene yapılır..
NOT: Paket olarak hangisini alırsanız alın, sanallaştırma ve BSD işletim sistemi kurulacaktır. Kesinlikle Files önerisi ve default files asla kurulmayacaktır! Sunucular boş olarak sanallaştırılmış teslim edilir, ya da isteğe göre formatlanmış.
DİPNOT: "Sunucuyu alanlar, konu hakkında engin tecrübeli kişiler olsun, ne yakar, ne yapar gibi saçma sorulara tamamen kapalıyım.
Fiyat: 670 TRY - STOK 16
--------------------------------------------------------------
HP Proliant DL380 G5 - FİZİKSEL OYUN SUNUCUSU
<a href="
8GB DDR2 ECC RAM
Hp Smart Array P400 Raid Controller
iLo Port Socket
1 adet PSU
RAF TİPİ SUNUCUDUR
BASİT BİR METIN2 SERVERİ KURMAK - HOSTİNG SUNUCUSU OLARAK KULLANMAK İÇİN İDEALDİR -- FİZİKSEL GERÇEK SUNUCUDUR - KİRALIK DEĞİLDİR !
NOT: Paket olarak hangisini alırsanız alın, sanallaştırma ve BSD işletim sistemi kurulacaktır. Kesinlikle Files önerisi ve default files asla kurulmayacaktır! Sunucular boş olarak sanallaştırılmış teslim edilir, ya da isteğe göre formatlanmış.
Makine oyun sağlayıcı konusunda ideal yeterli düzeydedir!!
Fiyat: 800 TL - STOK 14
HP PNT - DL120 GN 5 - Fiziksel Sunucu
<a href="
Özellikleri
Cihazda HDD YOK ! - DİSK YUVALARI VAR.
Specifications
Chassis: 1U Rackmount
Processor: Up to 1, Intel Xeon 7400, 5200, 3300, 3200, 3100, 3000, Pentium, or Celeron series processors
Core Count: Dual-Core, Quad-Core
Maximum Cache: 8MB
Maximum Clock Speed: 2.66GHz
Memory
DIMM Slots: 4
Maximum Capacity: 8GB
Memory Type: DDR2 PC2-4200 ECC
Maximum Memory Speed: 533 MHz
Storage
Hard Drive Options: Up to 2, 3.5" SATA
Maximum Internal Storage: 4TB standard
Maximum Throughput: 1.5Gb/s
Network Controller: Embedded NC105i Gigabit Server Adapter
Expansion Slots: Two total slots. 1 full-length PCIe x8, 1 half-length, low-profile PCIe x4
Power Supply: Single power supply
RAF TİPİ SUNUCUDUR
BASİT BİR METIN2 SERVERİ KURMAK - HOSTİNG SUNUCUSU OLARAK KULLANMAK İÇİN İYİDİR -- FİZİKSEL GERÇEK SUNUCUDUR - KİRALIK DEĞİLDİR !
Fiyat: 500 TRY - STOK 21
Gerçek fiziksel sunucu satın alarak bu işlemleri yapmanız durumunda, ömür boyu aktif tutabileceğiniz bir oyun sunucunuz olacaktır.
Bunları Kurduğunuzu Varsayarak Kuruluma Geçiş Sağlıyorum..
Kısa Örneklere Geçelim.
Aşağıdaki Sistemde, FreeBSD Çalıştıran Ana Server; VMWare ESXI Hypervisor Unlimited 6.5 UA Licensinde Version'dur, Bağlantı resmi, VMWare 6 nın yeni geliştirmiş olduğu Web Client Oturumudur.
Lab.İşletim Sunucusu Özellikleri;
VMWare Yeni Giriş Arayüzü ile Karşılaşıyoruz.
Arayüz Interface Görünümü;
Artık Sanal Makinelerimizi Yönetmek için, Vmware Vshpere Client Programına ihtiyaç kalmadan, Hostun sadece Web Clientinden, Makinelerimizi Tıpkı Programın içindeymiş gibi yönetebilmekteyiz.
ve Tıpkı Esxi clientindeymiş, Gibi Yeni VM (Virtual Machine) Oluşturabilmekteyiz, Buda Telefondan dahi Sunucumuzu yönetmeye kolaylık sağlamaktadır.
Buraya kadar Ana Server İşletim Sistemimizi Tanımış Olduk, Peki Birde FreeBSD İnceleyelim..
Web Client Üzerinden yine , Server Kontrol Konsolumuzu Çalıştırıp, Putty bile ihtiyaç kalmadan, Sunucumuzu TR Karakter Sorunu UTF-8 */UA Olmadan Yönetebilmekteyiz.
Kontrol Panelimize Geçelim;
Kontrol Panelimizin Ufak ama Büyük İşlevlerinden 2 Tanesini Tanıtmak İstiyorum;
1. Özelliğimiz Task Managere Paneli İndirmekte ve Her an ne yaptığını incelememizi sağlamakta..
2. Özelliğimiz ise En Güzel, Fantezi sevenler için, Full Screen CP Haline gelmektedir
Peki Buraya kadar, Tamam.
FreeBSD VM Sunucumuza Geçelim;
Oyun Sunucumuzu Başlatalım;
Bakalım Gerçekten Çalışıyor mu ?
Oyuna giriş yapalım;
Karakter Ekranından Sonraki Aşama; (ADMIN EKRANIDIR!)
ve Mutlu Son;
Oyuncularınızın Bağlanabilmesi İçin, INP ADSL IP Kullanmamanız Gerekmektedir!!
Oyuncuların Bağlanabilmesi İçin DVP IP Sahibi Olmanız Gerekmekte, Yada Googleden Araştırıp 4 / 8 Arası DVP IP HOST Satın Alabilirsiniz
Yıllık Ödemeyle VPS Server Kurabilirsiniz, Tabii ki kuracağınız serverin performansı sizi ilgilendirmektedir, IP ile Alakası Olmayacaktır, Gidipte Dandik Bir PC Kurarsanız, Performans Olarak Max: 3 Oyuncu Görürsünüz
Hadi Ben deyim 5 siz deyin 10
Sonra Patates Kesersiniz Server Uptime'de..
Serverin Yalan Üzerine Kurulduğunu Düşünmenizi İstemediğim İçin, Şu Görselide Bırakayım.
NOT: Bir Portun Web Sitesinde Aktif Olarak Görülebilmesi İçin, FreeBSD Üzerinde bu portu tetikleyen bir servisin aktif olması gerekmektedir! Aynı şekilde bu portun NAT üzerinden (Modem) Aktif edilmiş olması ve FreebSD Firewall'ında Rules Bacağı verilmiş olması gerekir!
Örn: Bkz:
Server IP sı Putty Giriş Yapıp Yapmadığını Kontrol Etmeniz İçin, Aşağıdadır.
SERVER IP ADDRESS: 212.154.6.120 PORT:22
ALT YAPI: VE SUNUCULAR; GALAXYFORGE 4D GMBH A.S AITTIR.
Umarım Açıklayıcı Olmuşumdur.
KONUNUN DEVAMI MESAJ OLARAK ATTIM ! KONUYA SIĞMADIĞI İÇİN..
Keyifli Forumlar..
VMware ESXi Server ve FreeBSD Kurulumu
Giriş
Metin2 gibi MMORPG oyun sunucularının barındırılması için güçlü ve güvenilir sistemler gereklidir. Özellikle FreeBSD tabanlı sistemler, Metin2 FreeBSD, Metin2 BSD gibi nişlerde sıkça tercih edilmektedir. Bu makalede VMware ESXi üzerinde FreeBSD kurulumunu adım adım ele alacağız. ESXi, enterprise seviyesinde sanallaştırma çözümüdür ve FreeBSD gibi sistemlerle uyumlu çalışarak Metin2 FreeBSD kurulum süreçlerini kolaylaştırır.
VMware ESXi Nedir?
VMware ESXi, fiziksel sunucuları sanal makineler haline getirerek kaynakları paylaşmaya yarayan bir hypervisor platformudur. Bu sayede birden fazla işletim sistemi aynı donanım üzerinde çalışabilir. ESXi sayesinde Metin2 FreeBSD sistemler daha stabil ve yönetilebilir hale gelir. Sanallaştırma sayesinde backup, snapshot ve resource management gibi işlemler kolayca yapılır.
FreeBSD Nedir?
FreeBSD, Unix türevi açık kaynak bir işletim sistemidir. Güvenliği, kararlılığı ve performansıyla dikkat çeker. Özellikle Metin2 FreeBSD sunucularında tercih edilir çünkü stabil ve optimize edilmiş bir yapı sunar. FreeBSD, Metin2 FreeBSD konfigurasyon, Metin2 FreeBSD src, Metin2 FreeBSD port gibi alanlarda esneklik sağlar.
VMware ESXi Kurulumu
İlk olarak VMware ESXi ISO dosyasını indirmeniz gerekir. Resmi VMware sitesinden indirebilirsiniz. Daha sonra bir USB belleğe yazdırarak BIOS üzerinden ESXi kurulumunu başlatın. Kurulum sırasında disk bölümleme, ağ ayarları gibi temel konfigürasyonları yapmanız gerekir. Ağ ayarlarını doğru yapmak, ileride FreeBSD sunucuya erişiminizi kolaylaştırır.
FreeBSD Kurulumu İçin Gerekli Hazırlıklar
ESXi üzerine FreeBSD kurmadan önce ISO dosyasını hazırlamalısınız. FreeBSD resmi sitesinden uygun sürümü indirin. ESXi web arayüzüne giriş yaptıktan sonra yeni bir sanal makine oluşturun. Donanım ayarlarında RAM, CPU ve disk boyutlarını Metin2 FreeBSD sistem gereksinimlerine göre belirleyin. Önerilen: 4GB RAM, 2 CPU çekirdek, 50GB disk alanı.
FreeBSD Sanal Makinede Kurulum Adımları
Sanal makineyi başlatın ve FreeBSD ISO dosyasını bağlayın. Kurulum ekranında dil, saat dilimi, disk bölümü gibi ayarları yapın. FreeBSD, Metin2 FreeBSD kurulumunda root şifresi ve kullanıcı oluşturma gibi adımlar içerir. Bu kullanıcılar ileride Metin2 FreeBSD shell veya Metin2 FreeBSD bash üzerinden işlemler yaparken kullanılacaktır.
FreeBSD İlk Yapılandırma[/BR][/BR]
Kurulum tamamlandıktan sonra SSH ile erişim sağlamak için FreeBSD üzerinde ssh servisini etkinleştirin. FreeBSD network ayarlarını kontrol edin. DHCP veya statik IP ataması yapabilirsiniz. FreeBSD firewall (pf) ayarları da güvenliği artırmak için önemlidir. Metin2 FreeBSD güvenlik konularında pf firewall kullanmak avantaj sağlar.
Metin2 FreeBSD Port ve Pkg Kullanımı[/BR][/BR]
FreeBSD üzerinde Metin2 FreeBSD port install işlemleri için ports koleksiyonunu güncelleyin. Alternatif olarak pkg sistemini kullanabilirsiniz. Metin2 FreeBSD pkg komutu ile gerekli kütüphaneleri, derleyici (gcc/clang), python, mysql/mariadb gibi bağımlılıkları yükleyin. Bu adımlar Metin2 FreeBSD compile süreci için gereklidir.
FreeBSD Sistem Performans ve Güvenlik Ayarları[/BR][/BR]
FreeBSD kernel yapılandırması, jail kullanımı gibi gelişmiş konular Metin2 FreeBSD sistem optimizasyonu için önemlidir. Jail sistemi, Metin2 FreeBSD jail gibi izole ortamlar oluşturarak güvenliği artırır. Ayrıca Metin2 FreeBSD boost, Metin2 FreeBSD mysql gibi servisler için sistem seviyesinde ayarlamalar yapılmalıdır.
Sonuç[/BR][/BR]
VMware ESXi üzerinde FreeBSD kurulumu, Metin2 FreeBSD sistem yönetimi için güçlü bir altyapı sağlar. ESXi sayesinde sistem yönetimi kolaylaşır, FreeBSD ise güvenli ve stabil bir sunucu ortamı sunar. Metin2 FreeBSD konfigurasyon süreçleri bu altyapı sayesinde daha verimli hale gelir.
VMware ESXi Server and FreeBSD Installation
Introduction
Reliable and robust systems are essential for hosting MMORPG game servers like Metin2. Particularly, FreeBSD-based systems are frequently preferred in niches such as Metin2 FreeBSD, Metin2 BSD. In this article, we will detail how to install FreeBSD on VMware ESXi step by step. ESXi is an enterprise-level virtualization solution that works well with systems like FreeBSD, simplifying processes such as Metin2 FreeBSD installations.
What is VMware ESXi?
VMware ESXi is a hypervisor platform that turns physical servers into virtual machines, allowing multiple operating systems to run simultaneously on the same hardware. This makes Metin2 FreeBSD servers more stable and manageable. Virtualization enables easy backup, snapshots, and resource management.
What is FreeBSD?
FreeBSD is an open-source Unix-like operating system known for its security, stability, and performance. It is often chosen for Metin2 FreeBSD servers due to its reliable and optimized structure. FreeBSD provides flexibility in areas such as Metin2 FreeBSD configuration, source code handling, and port installations.
Installing VMware ESXi
Firstly, you need to download the VMware ESXi ISO file from the official VMware website. Then flash it onto a USB drive and boot from it via BIOS to start the ESXi installation. During the process, configure basic settings like disk partitioning and network configurations. Proper network configuration ensures easier access to your FreeBSD server later.
Preparations for Installing FreeBSD[/BR][/BR]
Before installing FreeBSD on ESXi, prepare the ISO file. Download the appropriate version from the FreeBSD site. Through the ESXi web interface, create a new virtual machine. Configure hardware settings like RAM, CPU, and disk space according to Metin2 FreeBSD requirements. Recommended: 4GB RAM, 2 CPU cores, 50GB disk space.
Installing FreeBSD on the Virtual Machine[/BR][/BR]
Start the virtual machine and attach the FreeBSD ISO file. During installation, set language, timezone, disk partitioning, etc. The FreeBSD installation includes steps like setting a root password and creating users, which will be used later for shell operations on the Metin2 FreeBSD server.
Initial FreeBSD Configuration[/BR][/BR]
After installation, enable the SSH service to allow remote access. Check network settings in FreeBSD and assign either DHCP or static IP addresses. Configuring the pf firewall in FreeBSD enhances security, especially important in Metin2 FreeBSD setups.
Using FreeBSD Ports and Packages[/BR][/BR]
To install dependencies required for Metin2 FreeBSD compilation, update the ports collection or use the pkg package manager. Install necessary libraries, compilers (gcc/clang), Python, MySQL/MariaDB, etc., using pkg commands. These steps are essential for compiling Metin2 on FreeBSD.
FreeBSD System Performance and Security Settings[/BR][/BR]
Configuring the FreeBSD kernel and using jails are advanced topics crucial for optimizing Metin2 FreeBSD systems. Jails provide isolated environments, enhancing security. System-level configurations for services like MySQL or Boost are also necessary for optimal performance.
Conclusion[/BR][/BR]
Installing FreeBSD on VMware ESXi provides a strong infrastructure for managing Metin2 FreeBSD systems. ESXi simplifies system administration while FreeBSD offers a secure and stable server environment. Configuration processes for Metin2 FreeBSD benefit significantly from this setup.
Bugün sizlere, Yıllardır 2013'den itibaren tüm forumlarda olan lakin herkesin bir yerde takılmasını sağlayan benim tabirimle "lanet olası" Sabit ip server kurulumunun daha geliştirilmiş bir halinden bahsedeceğim.
KISA BİLGİ; Arkadaşlar Benim Makinelerimde Ciddi Bir Ram ve SSD Kapasitesi Bulunduğu İçin Bu Kadar Rahat Çalışabildim, Sizler Size Uygun Ne Performans Gerekiyorsa O Kadarlık Bir LAB Kurunuz![/FONT]
Benim Performansıma Göre; Max.Active; 50.000 Aktif Anlık Oyuncuyu Destekleyecek Bir Servere Kadar Kurulum Sağlanabilmekte..
Bilgilendirme; Bu Konu ! 08.04.2017 15:10 Tarihinde "teatone - Turkmmo Users" Tarafından Açılmıştır!
İlk öncelikle yapılan hatalardan bahsetmek istiyorum.
- <li data-xf-list-type="ul">Lab Makineyi, (PC) Komple FreeBSD İşletim Sistemine Çevirmemelisiniz! <li data-xf-list-type="ul">Bilişimlerden Alınan IP ler Özel (IP HOST) Olmaları nedeniyle, Geliştirmeye açık DVP IP'dir Bu nedenle Bütün Packlerde, Sorunsuz bu IP Yazdığınızda Oyuncuların Sizin Serverinize Girmesi Başarılıdır., Lakin, Sabit IP server kurup, (Duckdns, No ip , Sabit ip ) ile Oyuncuların bağlanmasını talep ederseniz, belki rüyanızda görme şansınız vardır, Çünkü Modemlerin IP Host ile alakası yoktur, Bu sizin servis sağlayıcınız ile arasındaki INP ADSL Sebebiyle Geliştirilmeye kapalıdır. <li data-xf-list-type="ul">Aşağıdaki Örnekte, Sanal bir ortamda Gerçek bilişim sistemiyle bir sabit ip server kurulumu yaptım hatta aslında sabit ip değil, ESXI Server üzerinde sanallaştırılmış bir freebsd sunucusudur, ve Dışarıya kadar açıktır. Lakin 2 numarada anlattığım sorunu yaşıyorum. ESXI Serverın kurulu olduğu pc den oyuna admin olarak başarılıca giriş yapılmakta fakat, Dışarıdan birisi ancak karakter seçme ekranına kadar gelebilmekte, Daha sonra karakteri seçince Login Interface'ye atmaktadır. Bunun nedeni Az önce Belirtmiş olduğum Gibi Sistem Python Service Sizin Bağlandığınız IP nın Lokasyonatik Interface sini inceliyor ve DVP IP ise sizi oyun dünyasına game server'e aktarıyor, Fakat Sıradan bir modem IP si ise yani INP ADSL ise Erişim izni vermiyor ve Login İnterface ye aktarıyor. Bunu yapan ise Metin2 Klasöründe bulunan Stabilize edilmiş, dll Dosyalarından kaynaklanmaktadır, Çok uzun uraşlar sonucunda @Pasha37; Kardeşimiz gibi elite düzey insanların emekleriyle bu dosyalar incelenip INP ADSL Sistemine uygun hale getirilirse, Sabit ip serverlere Artık MC Siz exe aramaya gerek kalmayacak ve hangı filesin hangi packıne ıp yazarsanız yazın başarıyla girecektir oyuncular.
İşte tamda bu nedenle MC Setlerindeki dll dosyaları atıldığında Oyuna giriş yapmaktadır oyuncular.
VMWARE PARTNERİ OLARAK, BU ÜRÜNLERİ ÜCRETLİ ALMANIZ GEREKTİĞİNİ BİLDİĞİM İÇİN, KENDİ İNSİYATİFİMİ KULLANARAK, SİZLERE SINIRSIZ OLMASADA BELİRLİ CPU VE CORE KULLANIMI SUNACAK SÜRESİ OLMAYAN LİSANSLAR YAZDIM, BUNLAR TURKMMO HALKINA BENİM HEDİYEMDİR.
EMEĞE SAYGIYI KORUMANIZ TEVEKKÜMÜMDÜR.
ÜCRETSİZ LİSANS ANAHTARINIZ: JC61A-DVK5J-48808-K8170-9F050
NOT: VMWare Esxi Server Kurulumu İçin Bu Kaynağı İzleyiniz;
NOT2: FreeBSD 10.2 + Mysql Game Login Kurulumu İçin Bu Kaynağı İzleyiniz;
NOT3: Kurulan Sunucunuzu Dışarıya Stabil Şekilde Açmak, Oyuncuların girmesini sağlamak için,
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için üye olmalısınız!
Giriş yap veya üye ol.
arkadaşın, konusuna bakınız;
Giriş yap veya üye ol.
SATILIK FİZİKSEL SUNUCULAR;
Asus RS120-E4 Server - Fiziksel Sunucu
fftp://ftp.tekwind.co.jp/pub/asustw/server/RS120-E4(PA4)/Manual/e2973_rs120-e4_pa4.pdf
Özellikleri
İşlemci: Çift Çekirdekli Intel Xeon İşlemci 3000 Serisi
Yonga Seti: (Intel 3000 MCH), (Intel ICH7R), (Intel 6702 PXH-V)
Bellek: 4 GB RAM DDR2 533/667 ECC / ECC Olmayan Arabelleksiz DIMM'ler, maksimum 8GB'a kadar bu sunucu yükselebilir.
Genişleme: (1 PCI-E x 8), (1 PCI-X 64 bit / 133 MHz PCI-X)
Yerleşik Çip: 2 Broadcom® BCM5721 PCI-E GbE LAN
Boyutlar: 600mm (L) 444mm (W) 43.6mm (H)
RAF TİPİ SUNUCUDUR
NOT: Paket olarak hangisini alırsanız alın, sanallaştırma ve BSD işletim sistemi kurulacaktır. Kesinlikle
Giriş yap veya üye ol.
önerisi ve default files asla kurulmayacaktır! Sunucular boş olarak sanallaştırılmış teslim edilir, ya da isteğe göre formatlanmış.DİPNOT: "Sunucuyu alanlar, konu hakkında engin tecrübeli kişiler olsun, ne yakar, ne yapar gibi saçma sorulara tamamen kapalıyım.
Fiyat: 570 TRY - STOK 5
---------------------------------------------------
IBM - Tower X225 Xeon Quad Core - FİZİKSEL OYUN SUNUCUSU
ftp://ftp.software.ibm.com/systems/support/system_x_pdf/x225spec.pdf
2GB DDR2 ECC RAM
160GB HDD
1GB Port Socket
1 adet PSU
RAF TİPİ SUNUCUDUR
BASİT BİR METIN 2 SERVERİ KURMAK - HOSTİNG SUNUCUSU OLARAK KULLANMAK İÇİN İDEALDİR -- FİZİKSEL GERÇEK SUNUCUDUR - KİRALIK DEĞİLDİR !
Fiyat: 670 TRY - STOK 16
--------------------------------------------------------------
HP Proliant DL380 G5 - FİZİKSEL OYUN SUNUCUSU
<a href="
Giriş yap veya üye ol.
" class="link link--external" target="_blank" rel="nofollow ugc noopener" data-proxy-href="/proxy.php?link=https%3A%2F%2Fimages10.newegg.com%2FUser-Manual%2FUser_Manual_59-105-247.pdf%3Ffbclid%3DIwAR3NO2s4qyi22IYYA6Mbsi4HrYbF3atIqmy7N64-cR_yXkG7kPQYUL_yPyM&hash=cd82a25ed29993f3fb915225619c9b5d">
Giriş yap veya üye ol.
</a> 2x Intel Xeon X5450 3.0Ghz CPU
8GB DDR2 ECC RAM
Hp Smart Array P400 Raid Controller
iLo Port Socket
1 adet PSU
RAF TİPİ SUNUCUDUR
Makine oyun sağlayıcı konusunda ideal yeterli düzeydedir!!
Fiyat: 800 TL - STOK 14
HP PNT - DL120 GN 5 - Fiziksel Sunucu
<a href="
Giriş yap veya üye ol.
" class="link link--external" target="_blank" rel="nofollow ugc noopener" data-proxy-href="/proxy.php?link=https%3A%2F%2Fimages10.newegg.com%2FUploadFilesForNewegg%2Fitemintelligence%2FHP%2F13014_div1400368868568.pdf&hash=38ed307eeab780679d04858c559866b5">
Giriş yap veya üye ol.
</a> Detaylı yonga ve çip setleri yukarıdaki kılavuzda dır!
Özellikleri
Cihazda HDD YOK ! - DİSK YUVALARI VAR.
Specifications
Chassis: 1U Rackmount
Processor: Up to 1, Intel Xeon 7400, 5200, 3300, 3200, 3100, 3000, Pentium, or Celeron series processors
Core Count: Dual-Core, Quad-Core
Maximum Cache: 8MB
Maximum Clock Speed: 2.66GHz
Memory
DIMM Slots: 4
Maximum Capacity: 8GB
Memory Type: DDR2 PC2-4200 ECC
Maximum Memory Speed: 533 MHz
Storage
Hard Drive Options: Up to 2, 3.5" SATA
Maximum Internal Storage: 4TB standard
Maximum Throughput: 1.5Gb/s
Network Controller: Embedded NC105i Gigabit Server Adapter
Expansion Slots: Two total slots. 1 full-length PCIe x8, 1 half-length, low-profile PCIe x4
Power Supply: Single power supply
RAF TİPİ SUNUCUDUR
BASİT BİR METIN2 SERVERİ KURMAK - HOSTİNG SUNUCUSU OLARAK KULLANMAK İÇİN İYİDİR -- FİZİKSEL GERÇEK SUNUCUDUR - KİRALIK DEĞİLDİR !
Fiyat: 500 TRY - STOK 21
Gerçek fiziksel sunucu satın alarak bu işlemleri yapmanız durumunda, ömür boyu aktif tutabileceğiniz bir oyun sunucunuz olacaktır.
Bunları Kurduğunuzu Varsayarak Kuruluma Geçiş Sağlıyorum..
Kısa Örneklere Geçelim.
Aşağıdaki Sistemde, FreeBSD Çalıştıran Ana Server; VMWare ESXI Hypervisor Unlimited 6.5 UA Licensinde Version'dur, Bağlantı resmi, VMWare 6 nın yeni geliştirmiş olduğu Web Client Oturumudur.
Lab.İşletim Sunucusu Özellikleri;
VMWare Yeni Giriş Arayüzü ile Karşılaşıyoruz.
Arayüz Interface Görünümü;
Artık Sanal Makinelerimizi Yönetmek için, Vmware Vshpere Client Programına ihtiyaç kalmadan, Hostun sadece Web Clientinden, Makinelerimizi Tıpkı Programın içindeymiş gibi yönetebilmekteyiz.
ve Tıpkı Esxi clientindeymiş, Gibi Yeni VM (Virtual Machine) Oluşturabilmekteyiz, Buda Telefondan dahi Sunucumuzu yönetmeye kolaylık sağlamaktadır.
Buraya kadar Ana Server İşletim Sistemimizi Tanımış Olduk, Peki Birde FreeBSD İnceleyelim..
Web Client Üzerinden yine , Server Kontrol Konsolumuzu Çalıştırıp, Putty bile ihtiyaç kalmadan, Sunucumuzu TR Karakter Sorunu UTF-8 */UA Olmadan Yönetebilmekteyiz.
Kontrol Panelimize Geçelim;
Kontrol Panelimizin Ufak ama Büyük İşlevlerinden 2 Tanesini Tanıtmak İstiyorum;
1. Özelliğimiz Task Managere Paneli İndirmekte ve Her an ne yaptığını incelememizi sağlamakta..
2. Özelliğimiz ise En Güzel, Fantezi sevenler için, Full Screen CP Haline gelmektedir
Peki Buraya kadar, Tamam.
FreeBSD VM Sunucumuza Geçelim;
Oyun Sunucumuzu Başlatalım;
Bakalım Gerçekten Çalışıyor mu ?
Oyuna giriş yapalım;
Karakter Ekranından Sonraki Aşama; (ADMIN EKRANIDIR!)
ve Mutlu Son;
Oyuncularınızın Bağlanabilmesi İçin, INP ADSL IP Kullanmamanız Gerekmektedir!!
Oyuncuların Bağlanabilmesi İçin DVP IP Sahibi Olmanız Gerekmekte, Yada Googleden Araştırıp 4 / 8 Arası DVP IP HOST Satın Alabilirsiniz
Serverin Yalan Üzerine Kurulduğunu Düşünmenizi İstemediğim İçin, Şu Görselide Bırakayım.
NOT: Bir Portun Web Sitesinde Aktif Olarak Görülebilmesi İçin, FreeBSD Üzerinde bu portu tetikleyen bir servisin aktif olması gerekmektedir! Aynı şekilde bu portun NAT üzerinden (Modem) Aktif edilmiş olması ve FreebSD Firewall'ında Rules Bacağı verilmiş olması gerekir!
Örn: Bkz:
Server IP sı Putty Giriş Yapıp Yapmadığını Kontrol Etmeniz İçin, Aşağıdadır.
SERVER IP ADDRESS: 212.154.6.120 PORT:22
ALT YAPI: VE SUNUCULAR; GALAXYFORGE 4D GMBH A.S AITTIR.
Umarım Açıklayıcı Olmuşumdur.
KONUNUN DEVAMI MESAJ OLARAK ATTIM ! KONUYA SIĞMADIĞI İÇİN..
Keyifli Forumlar..
VMware ESXi Server ve FreeBSD Kurulumu
Giriş
Metin2 gibi MMORPG oyun sunucularının barındırılması için güçlü ve güvenilir sistemler gereklidir. Özellikle FreeBSD tabanlı sistemler, Metin2 FreeBSD, Metin2 BSD gibi nişlerde sıkça tercih edilmektedir. Bu makalede VMware ESXi üzerinde FreeBSD kurulumunu adım adım ele alacağız. ESXi, enterprise seviyesinde sanallaştırma çözümüdür ve FreeBSD gibi sistemlerle uyumlu çalışarak Metin2 FreeBSD kurulum süreçlerini kolaylaştırır.
VMware ESXi Nedir?
VMware ESXi, fiziksel sunucuları sanal makineler haline getirerek kaynakları paylaşmaya yarayan bir hypervisor platformudur. Bu sayede birden fazla işletim sistemi aynı donanım üzerinde çalışabilir. ESXi sayesinde Metin2 FreeBSD sistemler daha stabil ve yönetilebilir hale gelir. Sanallaştırma sayesinde backup, snapshot ve resource management gibi işlemler kolayca yapılır.
FreeBSD Nedir?
FreeBSD, Unix türevi açık kaynak bir işletim sistemidir. Güvenliği, kararlılığı ve performansıyla dikkat çeker. Özellikle Metin2 FreeBSD sunucularında tercih edilir çünkü stabil ve optimize edilmiş bir yapı sunar. FreeBSD, Metin2 FreeBSD konfigurasyon, Metin2 FreeBSD src, Metin2 FreeBSD port gibi alanlarda esneklik sağlar.
VMware ESXi Kurulumu
İlk olarak VMware ESXi ISO dosyasını indirmeniz gerekir. Resmi VMware sitesinden indirebilirsiniz. Daha sonra bir USB belleğe yazdırarak BIOS üzerinden ESXi kurulumunu başlatın. Kurulum sırasında disk bölümleme, ağ ayarları gibi temel konfigürasyonları yapmanız gerekir. Ağ ayarlarını doğru yapmak, ileride FreeBSD sunucuya erişiminizi kolaylaştırır.
FreeBSD Kurulumu İçin Gerekli Hazırlıklar
ESXi üzerine FreeBSD kurmadan önce ISO dosyasını hazırlamalısınız. FreeBSD resmi sitesinden uygun sürümü indirin. ESXi web arayüzüne giriş yaptıktan sonra yeni bir sanal makine oluşturun. Donanım ayarlarında RAM, CPU ve disk boyutlarını Metin2 FreeBSD sistem gereksinimlerine göre belirleyin. Önerilen: 4GB RAM, 2 CPU çekirdek, 50GB disk alanı.
FreeBSD Sanal Makinede Kurulum Adımları
Sanal makineyi başlatın ve FreeBSD ISO dosyasını bağlayın. Kurulum ekranında dil, saat dilimi, disk bölümü gibi ayarları yapın. FreeBSD, Metin2 FreeBSD kurulumunda root şifresi ve kullanıcı oluşturma gibi adımlar içerir. Bu kullanıcılar ileride Metin2 FreeBSD shell veya Metin2 FreeBSD bash üzerinden işlemler yaparken kullanılacaktır.
FreeBSD İlk Yapılandırma[/BR][/BR]
Kurulum tamamlandıktan sonra SSH ile erişim sağlamak için FreeBSD üzerinde ssh servisini etkinleştirin. FreeBSD network ayarlarını kontrol edin. DHCP veya statik IP ataması yapabilirsiniz. FreeBSD firewall (pf) ayarları da güvenliği artırmak için önemlidir. Metin2 FreeBSD güvenlik konularında pf firewall kullanmak avantaj sağlar.
Metin2 FreeBSD Port ve Pkg Kullanımı[/BR][/BR]
FreeBSD üzerinde Metin2 FreeBSD port install işlemleri için ports koleksiyonunu güncelleyin. Alternatif olarak pkg sistemini kullanabilirsiniz. Metin2 FreeBSD pkg komutu ile gerekli kütüphaneleri, derleyici (gcc/clang), python, mysql/mariadb gibi bağımlılıkları yükleyin. Bu adımlar Metin2 FreeBSD compile süreci için gereklidir.
FreeBSD Sistem Performans ve Güvenlik Ayarları[/BR][/BR]
FreeBSD kernel yapılandırması, jail kullanımı gibi gelişmiş konular Metin2 FreeBSD sistem optimizasyonu için önemlidir. Jail sistemi, Metin2 FreeBSD jail gibi izole ortamlar oluşturarak güvenliği artırır. Ayrıca Metin2 FreeBSD boost, Metin2 FreeBSD mysql gibi servisler için sistem seviyesinde ayarlamalar yapılmalıdır.
Sonuç[/BR][/BR]
VMware ESXi üzerinde FreeBSD kurulumu, Metin2 FreeBSD sistem yönetimi için güçlü bir altyapı sağlar. ESXi sayesinde sistem yönetimi kolaylaşır, FreeBSD ise güvenli ve stabil bir sunucu ortamı sunar. Metin2 FreeBSD konfigurasyon süreçleri bu altyapı sayesinde daha verimli hale gelir.
VMware ESXi Server and FreeBSD Installation
Introduction
Reliable and robust systems are essential for hosting MMORPG game servers like Metin2. Particularly, FreeBSD-based systems are frequently preferred in niches such as Metin2 FreeBSD, Metin2 BSD. In this article, we will detail how to install FreeBSD on VMware ESXi step by step. ESXi is an enterprise-level virtualization solution that works well with systems like FreeBSD, simplifying processes such as Metin2 FreeBSD installations.
What is VMware ESXi?
VMware ESXi is a hypervisor platform that turns physical servers into virtual machines, allowing multiple operating systems to run simultaneously on the same hardware. This makes Metin2 FreeBSD servers more stable and manageable. Virtualization enables easy backup, snapshots, and resource management.
What is FreeBSD?
FreeBSD is an open-source Unix-like operating system known for its security, stability, and performance. It is often chosen for Metin2 FreeBSD servers due to its reliable and optimized structure. FreeBSD provides flexibility in areas such as Metin2 FreeBSD configuration, source code handling, and port installations.
Installing VMware ESXi
Firstly, you need to download the VMware ESXi ISO file from the official VMware website. Then flash it onto a USB drive and boot from it via BIOS to start the ESXi installation. During the process, configure basic settings like disk partitioning and network configurations. Proper network configuration ensures easier access to your FreeBSD server later.
Preparations for Installing FreeBSD[/BR][/BR]
Before installing FreeBSD on ESXi, prepare the ISO file. Download the appropriate version from the FreeBSD site. Through the ESXi web interface, create a new virtual machine. Configure hardware settings like RAM, CPU, and disk space according to Metin2 FreeBSD requirements. Recommended: 4GB RAM, 2 CPU cores, 50GB disk space.
Installing FreeBSD on the Virtual Machine[/BR][/BR]
Start the virtual machine and attach the FreeBSD ISO file. During installation, set language, timezone, disk partitioning, etc. The FreeBSD installation includes steps like setting a root password and creating users, which will be used later for shell operations on the Metin2 FreeBSD server.
Initial FreeBSD Configuration[/BR][/BR]
After installation, enable the SSH service to allow remote access. Check network settings in FreeBSD and assign either DHCP or static IP addresses. Configuring the pf firewall in FreeBSD enhances security, especially important in Metin2 FreeBSD setups.
Using FreeBSD Ports and Packages[/BR][/BR]
To install dependencies required for Metin2 FreeBSD compilation, update the ports collection or use the pkg package manager. Install necessary libraries, compilers (gcc/clang), Python, MySQL/MariaDB, etc., using pkg commands. These steps are essential for compiling Metin2 on FreeBSD.
FreeBSD System Performance and Security Settings[/BR][/BR]
Configuring the FreeBSD kernel and using jails are advanced topics crucial for optimizing Metin2 FreeBSD systems. Jails provide isolated environments, enhancing security. System-level configurations for services like MySQL or Boost are also necessary for optimal performance.
Conclusion[/BR][/BR]
Installing FreeBSD on VMware ESXi provides a strong infrastructure for managing Metin2 FreeBSD systems. ESXi simplifies system administration while FreeBSD offers a secure and stable server environment. Configuration processes for Metin2 FreeBSD benefit significantly from this setup.