Balıkçılık Yarışma Sistemi, Ve Haritası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 93

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
Merhaba arkadaslar;
xxmehmetcc'den alınmıştır.
Bugunki konumuz balıkcılık yarışma sistemi ve mapı, konuya başlamadan önce balıktut.lua ve player.sql bana ait değildir geriye kalan herşeyi kendim hazırladım,Map'ı paylaştılar ama sadece map dosyalarını paylaştılar filezilla dosyasını kendim hazırladım.

Sistem işleyişi;
Sistem sadece balık tutma haritasında çalışır. Balıkcıdan yarışmayı başlatırsınız,sonlandırırsınız veya iptal edebilirsiniz. Urielden balık tutma mapına ışınlanılıyor ve isimsiz çiçeklerden girişleri açıyorsunuz. Ve ek olarak mapı kapattığınızda biri map'a ışınlanamaz bunun yanında mapda karekter bırakıp siz kapattıktan sonra girerse otomatik 1. köye ışınlar.
Sistem yapılışı;
Filezilla ile serverinize giriş yapın.
Kod:
/usr/game/share/locale/turkey/map/
'a girin içinde index isminde dosya vardır en altına inin
Kod:
220    metin2_map_a9
ekleyin ve kapatın ardından /usr/game/channel1 ve /usr/game/game99'un içinde
CONFİG isminde dosya bulunur map allow'un arasına 220 ekleyin 2 sinede ve kaydedip çıkın.
Sonra root.epk eix açın içinden atlasinfo.py açın en alta
Kod:
metin2_map_a9    428000    0    2    2
ekleyin ve kapatın.
ardından textureset.epk eix açın. aşagıdaki dosyada bulunan metin2_map_a9.txt dosyasını source/textureset bölümüne atın xml kodlarının arasına
Kod:
<File archivedPath="textureset/metin2_map_a9.txt" type="2"><![CDATA[Source\textureset\metin2_map_a9.txt]]></File>
ekleyin ve paketleyip packa atın.
Sonrasında pack klasöründen index'i açın map yazılarının arasına
Kod:
metin2_map_a9/ Outdoor_a9
ekleyin ve kapatın.
Sonrasında quest dosyalarını
Kod:
/usr/game/share/locale/turkey/quest
kısmına atın ve hongkong_list'e
Kod:
balik_basla.lua balik_giris.lua balik_kontrol.lua baliktut.lua

Sonrasında questlib.lua açın en üste
Kod:
dofile("locale/turkey/quest/questing.lua")
ekleyin.

Putty giriş yapıp sırasıyla kodları yapın. (Önemli Not: questing.lua' yı qclemeyin!!!)
Kod:
cd /usr/game/share/locale/turkey/quest
Kod:
./qc balik_basla.lua ./qc balik_giris.lua ./qc balik_kontrol.lua ./qc baliktut.lua

Ve Son olarak Dosyalarda Verdiğim player.sql yi mysql online olup player dartbasesine okutun.

Player.sql Özellikleri;
Başarı sistemi eklidir.
Balık tutma yarısma sistemi eklidir.

Dipnot: Sistem hiçbir forumda paylaşılmadı sadece baliktut.lua ' yı ben yazmadım geriye kalan tüm questler benim.
Dipnot2: Sistemi paylaştım öbürünkü herkesin elinde quest var ama sistemi yapamıyorlar o sebepten dolayı.

Konuyu burda bitirmek istiyorum umarım açıklayıcı olmuştur.

Dosyalar;

VirusTotal;

Resim;
mcy6u.png

işinize yaradıysaa bir yorumu çok görmeyin..

Metin2 Lobby olarak, Metin2 oyununun en popüler sistemlerinden biri olan Balıkçılık Yarışma Sistemi ve harita detaylarını siz oyuncular için derledik.
Bu sistem, hem eğlenceli hem de oyuncuların ekonomik kazanç sağlayabileceği önemli bir özelliktir.
Oyuncuların deneyim seviyesi arttıkça balıkçılık yaparak değerli ödüller elde etmesi mümkündür.

Balıkçılık Yarışması Nedir?
Balıkçılık yarışması, Metin2 sunucularında belirli gün ve saatlerde gerçekleşen etkinliklerdir.
Bu etkinliklerde oyuncular, balık tutarak en iyi avcılar arasında yer almayı hedefler.
Yarışmalar genellikle haftalık veya aylık olarak düzenlenir ve en çok balık tutan oyunculara özel ödüller verilir.

Sistem Özellikleri
Bu sistem sayesinde oyuncular hem eğlenir hem de karakterlerini güçlendirecek eşyalar kazanabilirler.
Özellikle PvP Client kullanıcıları için ekstra bir motivasyon kaynağıdır.
Yarışma esnasında farklı balık türleri yakalanabilir; bunların her biri farklı değerlerdedir.
Ayrıca bazı balıklar özel efektler veya bonuslar içerir.

Balıkçılık Haritası
Metin2’de balıkçılık yapabilmek için belirli bölgeler vardır.
Genellikle göller, nehirler ve deniz kenarları balıkçılık haritalarında yer alır.
Bu alanlarda oyuncular özel aletlerle balık avlayabilir.
Harita üzerinde bazı özel lokasyonlar, daha nadir balıkların çıkarılma ihtimalini artırır.

Nasıl Katılınır?
Yarışmalara katılmak için öncelikle balıkçılık becerisini öğrenmelisiniz.
Ayrıca doğru balıkçılık ekipmanlarına sahip olmanız gerekir.
Sunucu yönetimi tarafından açıklanan zaman diliminde, balıkçılık haritasına gidip yarışmaya dahil olabilirsiniz.
Yarışma süresince en çok balık tutan ilk 10 kişiye özel ödüller verilir.

Ödüller Nelerdir?
Balıkçılık yarışmasında ödüller genellikle eşya, EXP kartları, para veya özel kostümler olabilir.
Ayrıca bazı sunucularda Client Edit ile uyarlanan özel ödüller de yer alabilir.
En çok balık tutan oyuncuya verilen ödül genellikle sınırsız kullanım hakkı olan bir aksesuardır.

Metin2 Lobby olarak, bu gibi sistemleri daha da geliştirmek ve oyuncularımıza daha keyifli bir deneyim sunmak için sürekli çalışıyoruz.
Eğer Metin2 Client ya da Pack arıyorsanız, sitemizde birçok ücretsiz ve yüksek kaliteli dosya bulabilirsiniz.

Metin2 Lobby has compiled for you the details of one of the most popular systems in Metin2, the Fishing Competition System and map information.
This system is an important feature that allows players to have fun and gain economic benefits.
As player experience levels increase, it becomes possible to obtain valuable rewards by fishing.

What is the Fishing Competition?
The fishing competition is an event held at specific days and times on Metin2 servers.
In these events, players aim to become among the top fishermen by catching fish.
Competitions are usually organized weekly or monthly, with special rewards given to players who catch the most fish.

System Features
Through this system, players can both enjoy themselves and earn items to strengthen their characters.
It serves as an extra source of motivation especially for PvP Client users.
During competitions, different types of fish can be caught, each having varying values.
Moreover, some fish may contain special effects or bonuses.

Fishing Map
There are specific areas in Metin2 where fishing can be done.
Generally, lakes, rivers, and seaside areas are included in the fishing maps.
Players can fish using special tools in these zones.
Some special locations on the map increase the chance of catching rarer fish.

How to Join?
To participate in the competitions, you must first learn the fishing skill.
Additionally, you need to possess the correct fishing equipment.
During the announced time frame by server administration, you can go to the fishing map and join the competition.
During the competition, special rewards are given to the top 10 players who catch the most fish.

What Are the Rewards?
Rewards in the fishing competition generally include items, EXP cards, money, or exclusive costumes.
On certain servers, special rewards customized through Client Edit may also be available.
The reward given to the player catching the most fish is usually a limited-use accessory.

Metin2 Lobby continuously works to improve such systems and provide a more enjoyable gaming experience for our players.
If you are looking for Metin2 Client or Pack, you can find many free and high-quality files on our site.

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)