[C++]Derece Eksideyken item Düşme Levelini Ayarlama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 35

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
Çar agresif ve altındaysa item düşme levelini ayarlamak için;

char_battle.cpp

Arat

Kod:
void CHARACTER::ItemDropPenalty(LPCHARACTER pkKiller)

Hemen altında
Kod:
if (GetLevel() < 50)//Burdan Leveli Ayarlayabilirsiniz.

iyi forumlar.
Metin2 Private Server Geliştirme Serisi: C++ ile Derece Eksideyken Item Düşme Seviyesini Ayarlama

Metin2 özel sunucularında geliştirme yaparken, oyuncuların düşman karakterlerden item alabilmesi için birçok sistem optimize edilmektedir. Bunlardan biri de derece eksideyken düşecek itemlerin seviyesini belirlemektir. Bu sistem özellikle PvP ortamlarında stratejik bir önem taşır. Bu makalede, C++ tabanlı game server source üzerinde nasıl ayarlanacağını detaylıca inceleyeceğiz.

Neden Derece Eksideyken Item Düşürme Sistemi Önemlidir?
Metin2 oyununda bir karakter başka bir karakteri öldürdüğünde, düşman seviyesine göre bir item düşebilir veya düşmeyebilir. Bu sistem, level farkı ve item drop oranları ile yönetilir. Ancak özel sunucularda bu sistem özelleştirilebilir. Özellikle PvP odaklı sunucularda, derece eksideyken düşecek itemlerin seviyesi ya da niteliği oyuncu dengesini korumak için önemli bir rol oynar.

C++ Kaynak Kodlarında Ayar Noktaları
Metin2 game server source kodlarında, item düşme mekanizması genellikle char_battle.cpp, char_manager.cpp, item.cpp gibi dosyalarda yönetilir. Bu dosyalar üzerinde C++ bilgisiyle değişiklik yapılarak, derece eksideyken düşecek itemin seviyesi ayarlanabilir.

Örnek Kod Yapısı:
Bir oyuncu diğerini öldürdüğünde, DropItem fonksiyonu çağrılır. Bu fonksiyonun içinde, victim->GetLevel() ve killer->GetLevel() karşılaştırılır. Eğer victim level < killer level ise, drop_level değişkeni buna göre hesaplanabilir. Bu işlem için örnek bir mantık şu şekildedir:

Kod:
if (victim->GetLevel() < killer->GetLevel()) { [BR][/BR]int level_diff = killer->GetLevel() - victim->GetLevel();[BR][/BR]int drop_level = victim->GetLevel() - (level_diff / 2); // Oranlamaya göre düşürülmüş seviye[BR][/BR]// Burada item_drop_rate ve item_quality ayarlanabilir[BR][/BR]}

Item Seviyesi ve Niteliği Ayarları
Ayrıca, düşecek itemin niteliği (örneğin normal, blessed, soul, life) de C++ üzerinden belirlenebilir. Bu sayede, derece eksideyken sadece düşük seviye itemler değil, örneğin blessed itemler bile düşebilir. Bu, oyuncular arasında rekabeti artırır ve PvP deneyimini daha keyifli hale getirir.

Uyarı: Bu tür düzenlemeleri yaparken, server stability ve database integrity konularına dikkat edilmelidir. Yanlış bir değişiklik sunucuda crashlere neden olabilir. Her zaman backup alınmış halini kullanmanız önerilir.

Python Script Entegrasyonu
Ayrıca, bazı sunucular item düşme sistemini Python scriptleri ile de kontrol eder. Py root klasörlerinde yer alan item_drop.py gibi dosyalarla, C++ seviyesindeki kontrollerle birlikte daha gelişmiş sistemler kurulabilir. Bu tür sistemlerde hem server side hem de client side uyumlu çalışmak önemlidir.

Sonuç
Metin2 özel sunucularında derece eksideyken item düşme seviyesi ayarı, sunucu dengesini ve oyuncu deneyimini doğrudan etkiler. C++ kaynak kodları üzerinde yapılan bu tür düzenlemeler, sunucunuzun farklılaşmasını ve kaliteli bir PvP ortam sunmasını sağlar. Martysama ve benzeri kaynaklar üzerinden source edit işlemleri yaparken, bu gibi detaylara dikkat etmek, profesyonel bir Metin2 development süreci için şarttır.

Metin2 Private Server Development Series: C++ How to Set Item Drop Level When Degree is Negative

While developing on Metin2 private servers, many systems are optimized so that players can obtain items from enemy characters. One of these is determining the level of items that will drop when degree is negative. This system is particularly important in PvP environments where it carries strategic value. In this article, we will examine in detail how to configure this within C++-based game server source.

Why Is the Item Drop System Important When Degree is Negative?
In Metin2, when one character kills another, an item may drop based on the defeated character's level. This system is managed through level difference and item drop rates. However, on private servers, this system can be customized. Especially in PvP-focused servers, the level or quality of items dropped when degree is negative plays a crucial role in maintaining player balance.

Configuration Points in C++ Source Code
Within Metin2 game server source code, the item drop mechanism is generally handled in files such as char_battle.cpp, char_manager.cpp, and item.cpp. By modifying these files with C++ knowledge, the level of items dropped when degree is negative can be adjusted.

Sample Code Structure:
When a player kills another, the DropItem function is called. Within this function, victim->GetLevel() and killer->GetLevel() are compared. If victim level < killer level, then the drop_level variable can be calculated accordingly. An example logic for this operation is as follows:

Kod:
if (victim->GetLevel() < killer->GetLevel()) { [BR][/BR]int level_diff = killer->GetLevel() - victim->GetLevel();[BR][/BR]int drop_level = victim->GetLevel() - (level_diff / 2); // Reduced level based on ratio[BR][/BR]// Here, item_drop_rate and item_quality can be set[BR][/BR]}

Item Level and Quality Settings
Additionally, the quality of the dropped item (e.g., normal, blessed, soul, life) can also be determined via C++. Thus, not only low-level items but even blessed items can drop when degree is negative. This increases competition among players and makes the PvP experience more enjoyable.

Warning: While making such adjustments, attention must be paid to server stability and database integrity. Incorrect modifications may cause crashes on the server. It is always recommended to use a backed-up version.

Python Script Integration
Furthermore, some servers control the item drop system via Python scripts. Files like item_drop.py located in py root folders allow for more advanced systems combined with C++-level controls. In such systems, compatibility between server side and client side is critical.

Conclusion
Setting the item drop level when degree is negative on Metin2 private servers directly affects server balance and player experience. Adjustments made at the C++ source code level help your server stand out and provide a high-quality PvP environment. Paying attention to details like these during source edit processes using sources like Martysama is essential for a professional Metin2 development process.

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)

Geri
Üst Alt