DUNNING KRUGER: SABİT IP SERVER KURULUMU 9.2 SOURCE MAKİNESİ VİDEO ANLATIM

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 256

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
HERKEZE MERHABA ARKADAŞLAR BEN MESUT PEHLİVAN "DUNNING KRUGER" BUGÜN SİZLERE TURKMMO İÇİN YOUTUBE KANALIMA ÇEKTİĞİM VE SİZLERE HİZMET VERMEK ADINA OLUŞTURDUĞUM SABİT İP SERVER KURULUMU SOURCE MAKİNESİ VİDEOSUNU AKTARMAK İSTİYORUM. BU VİDEO'LARIN ÇEKİLMESİNİN NEDENİ SERİ OLARAK GELMESİDİR HEP BERABER METİN2 DEVELOPMENT, FİLES YAPIM, SİSTEM EKLEME GİBİ İŞLEMLERİ ÖĞRETİCEM. SADECE BANA DESTEK VERMENİZİ İSTİYORUM.

KANALA ABONE OLMAYI VE BİLDİRİMLERİ AÇMAYI UNUTMAYIN TURKMMO ARACILIĞI İLE SİZE METİN2 İLE ALAKALI BİLDİĞİM HERŞEYİ ÖĞRETİCEM.

VİDEO'LARIN TURKMMO DIŞINDA FORUMLARDA PAYLAŞILMASINA KESİNLİKLE İZİN VERMİYORUM VE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM.

FREBSD LİNKLERİ;

ORACLE WM VİRTUALBOX

VİDEO'LARI SONUNA KADAR LÜTFEN İZLEYELİM ARKADAŞLAR UNUTMAYALIMKİ BU VİDEO'LARA EMEK VERİLİYOR.

DUNNING KRUGER: SABİT IP SERVER KURULUMU 9.2 SOURCE MAKİNESİ VİDEO ANLATIM

Metin2Lobby olarak bu makalemizde, FreeBSD 9.2 tabanlı bir sistemde sabit IP sunucu kurulumu yaparken dikkat edilmesi gereken noktalara değineceğiz. Bu anlatım özellikle Metin2 sunucuları için geçerlidir ve FreeBSD sistemleriyle ilgilenen geliştiriciler için önemli teknik adımları içermektedir. Bu işlem, Metin2 sunucu sahipleri için kritik öneme sahiptir çünkü doğru yapılmadığında hem güvenlik hem de performans sorunları yaşanabilir.

Neden FreeBSD 9.2?
FreeBSD, güçlü ağ desteği, düşük kaynak tüketimi ve yüksek güvenlik sunması sebebiyle sunucu sistemleri için tercih edilmektedir. Metin2 sunucularında da sıklıkla tercih edilen bu sistem, özellikle jail gibi izolasyon yöntemleri sayesinde güvenliği artırır. 9.2 sürümü, daha eski ancak hâlâ desteklenen ve birçok geliştirici tarafından tercih edilen bir sürümdür.

Sabit IP Sunucu Kurulum Adımları
Öncelikle, sabit IP adresi ayarlamak için /etc/rc.conf dosyasında gerekli değişiklikler yapılmalıdır. Aşağıdaki gibi bir yapılandırma kullanılır:

Kod:
ifconfig_em0='inet 192.168.1.10 netmask 255.255.255.0'[BR][/BR]defaultrouter='192.168.1.1'[BR][/BR]hostname='server.metin2lobby.com'

Metin2 FreeBSD Kurulumu
FreeBSD sistemlerde Metin2 sunucusu çalıştırmak için gerekli paketlerin derlenmesi ve yapılandırılması gerekir. Bu süreçte gcc, clang, boost, mysql/mariadb gibi temel bileşenler kurulmalıdır. Port veya pkg sistemleri üzerinden kurulumlar yapılabilir. Örneğin:

Kod:
pkg install gcc mysql57-server boost-libs

Derleme Süreci
Metin2 kaynak kodları FreeBSD üzerinde derlenirken bazı özel yapılandırmalar yapılmalıdır. GCC veya Clang derleyicileri desteklenir. Derleme sırasında boost kütüphaneleri, mysql bağlantıları ve kernel ayarları dikkate alınmalıdır. make komutları kullanılırken hata alınmaması için tüm bağımlılıklar eksiksiz kurulmalıdır.

Güvenlik Ayarları
FreeBSD sistemlerde pf (Packet Filter) kullanarak güçlü bir güvenlik duvarı yapılandırması yapılabilir. Gerekli portlar açılırken, sadece sunucu trafiğine izin verilmeli, diğer erişimler engellenmelidir. Ayrıca jail sistemleri ile uygulamalar izole edilebilir. Bu, Metin2 sunucularında hem güvenlik hem de kararlılık sağlar.

Video Anlatım
Dunning Kruger efektini yansıtan bu anlatımda, bilgi seviyesi arttıkça farkındalığın nasıl geliştiğini gözlemleyebilirsiniz. Özellikle Metin2 sunucu yapılandırmasında deneyimsiz kullanıcıların karşılaştığı zorlukları, doğru bilgiyle nasıl aştığını anlatıyoruz. Video anlatımda tüm adımlar adım adım gösterilerek, FreeBSD 9.2 üzerinde Metin2 sunucu kurulumu tamamlanmaktadır.

Kaynak Kodları Derleme
Metin2 sunucu derlemesi sırasında src klasörlerinde yapılan değişiklikler önemlidir. Özellikle game, auth, db gibi servislerin doğru derlenmesi ve yapılandırılması gerekir. Shell veya bash komutları ile bu işlemler kolayca yapılabilir. Ancak hatalar büyük sorunlara neden olabilir.

Sonuç
Bu rehber sayesinde, FreeBSD 9.2 tabanlı Metin2 sunucu kurulumunu video anlatım eşliğinde gerçekleştirebilirsiniz. Güvenlik, performans ve kararlılık açısından önemli adımları içeren bu süreçte dikkatli hareket etmek büyük fayda sağlar. Metin2Lobby olarak bu tür rehberlerle topluluğa katkı sağlamaya devam ediyoruz.

DUNNING KRUGER: STATIC IP SERVER SETUP 9.2 SOURCE MACHINE VIDEO TUTORIAL

At Metin2Lobby, in this article, we will address important points to consider when setting up a static IP server on a FreeBSD 9.2 based system. This tutorial is especially relevant for Metin2 servers and includes crucial technical steps for developers working with FreeBSD systems. This process is critically important for Metin2 server owners because incorrect execution can lead to both security and performance issues.

Why FreeBSD 9.2?
FreeBSD is preferred for server environments due to its robust networking support, low resource consumption, and high security. In Metin2 servers, this system is frequently chosen because of isolation methods like jails, which enhance security. Version 9.2, although older, is still supported and favored by many developers.

Static IP Server Setup Steps
Firstly, to configure a static IP address, necessary changes must be made in the /etc/rc.conf file. A configuration like the following should be used:

Kod:
ifconfig_em0='inet 192.168.1.10 netmask 255.255.255.0'[BR][/BR]defaultrouter='192.168.1.1'[BR][/BR]hostname='server.metin2lobby.com'

Metin2 FreeBSD Installation
To run a Metin2 server on FreeBSD, required packages must be compiled and configured. Essential components such as gcc, clang, boost, mysql/mariadb must be installed. Installations can be done through port or pkg systems. For example:

Kod:
pkg install gcc mysql57-server boost-libs

Compilation Process
When compiling Metin2 source codes on FreeBSD, specific configurations must be applied. GCC or Clang compilers are supported. During compilation, boost libraries, mysql connections, and kernel settings must be considered. All dependencies must be fully installed to avoid errors during make commands.

Security Settings
On FreeBSD systems, strong firewall configurations can be achieved using pf (Packet Filter). When opening necessary ports, access should only be granted to server traffic; other accesses must be blocked. Additionally, applications can be isolated using jails. This ensures both security and stability in Metin2 servers.

Video Tutorial
In this tutorial reflecting the Dunning Kruger effect, you can observe how awareness develops as knowledge increases. Especially in configuring Metin2 servers, we explain how inexperienced users overcome difficulties they encounter, through correct information. In the video tutorial, all steps are shown one by one, completing the Metin2 server setup on FreeBSD 9.2.

Compiling Source Codes
During Metin2 server compilation, changes made in src folders are important. Particularly, correct compilation and configuration of services like game, auth, db are essential. These operations can be easily done using shell or bash commands. However, errors may cause major problems.

Conclusion
With this guide, you can perform a Metin2 server setup on FreeBSD 9.2 following the video tutorial. This process, containing important steps for security, performance, and stability, requires careful attention. As Metin2Lobby, we continue contributing to the community with such guides.

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)