Arkadaşlar kesinlikle ama kesinlikle
dahi kullanmayınız 50tl ödeme karşılığı srcleri vericeğini belirtti
inanmasamda denemek istedim kendisini aynen dediğim gibi 50tl aldı sonrasında
akıllılık yaptığını sanıp yazışmaları sildi ancak birazdan satarken video aldım kişiyi kendisi
farkında olmadı malesef hak ediyorlar birazdan kanıtıda koyucam konuya link upluad ediliyor
BEN SKYPE YE KONUŞMALARIMI İSTEDİM YARDIMCI OLACAKLAR
ANCAK BİR ARKADAŞIMIZINDA 5TL SİNİ DOLANDIRACAK KADAR
DÜŞTÜĞÜNÜDE KANITLADIK BUYRUN BU BİR ARKADAŞIMIZIN
KONUŞMALARI ARTIK YETMEZMİ BU SAHTEKARIN YAPTIKLARI
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için üye olmalısınız!
Giriş yap veya üye ol.
almayı bırakın paylaştığı filesleridahi kullanmayınız 50tl ödeme karşılığı srcleri vericeğini belirtti
inanmasamda denemek istedim kendisini aynen dediğim gibi 50tl aldı sonrasında
akıllılık yaptığını sanıp yazışmaları sildi ancak birazdan satarken video aldım kişiyi kendisi
farkında olmadı malesef hak ediyorlar birazdan kanıtıda koyucam konuya link upluad ediliyor
BEN SKYPE YE KONUŞMALARIMI İSTEDİM YARDIMCI OLACAKLAR
ANCAK BİR ARKADAŞIMIZINDA 5TL SİNİ DOLANDIRACAK KADAR
DÜŞTÜĞÜNÜDE KANITLADIK BUYRUN BU BİR ARKADAŞIMIZIN
KONUŞMALARI ARTIK YETMEZMİ BU SAHTEKARIN YAPTIKLARI
ÇOK YAKINDA VİDEO DA GELİYOR REZİLLİĞİN DANİSKASI BUYRUN
EXTRA BİR FOTO DAHA DALGA GEÇİYOR BİRDE
Files Lisansı Kaldırılır mı?
Metin2 özel sunucu geliştiricileri arasında sıkça tartışılan konulardan biri, oyun dosyalarının (files) lisanslandırılması ve bu korumaların kaldırılıp kaldırılamayacağıdır. Bu makalede, files lisansının ne anlama geldiğini, neden kullanıldığını ve gerçekten kaldırılıp kaldırılamayacağını detaylı şekilde inceleyeceğiz.
Files Nedir?[/BR][/BR]Metin2 özel sunucu dünyasında 'files', oyunun istemci (client) ve sunucu (server) tarafında kullanılan temel dosya setlerini ifade eder. Bu dosyalar; item_proto, mob_proto, quest dosyaları, binary dosyaları ve diğer yapılandırma verilerini içerir. Files, sunucunun işleyişini doğrudan etkileyen en kritik bileşenlerden biridir.
Files Lisansı Nedir?[/BR][/BR]Bazı geliştiriciler, emeklerinin çalınmasını önlemek amacıyla files’lerine lisanslama uygular. Bu lisanslama genellikle belirli bir IP adresi, MAC adresi veya donanım kimliğine (HWID) bağlı olarak çalışır. Sunucu bu bilgileri kontrol eder ve eşleşmiyorsa sistem çalışmaz ya da hata verir.
Lisans Kaldırılabilir mi?[/BR][/BR]Files üzerindeki lisans koruması, teknik olarak kaldırılabilir ancak bu işlem yasadışı olup, telif hakkı ihlali anlamına gelir. Ayrıca, lisans kaldırma girişimleri genellikle anti-debugging, obfuscation ve encryption gibi gelişmiş koruma mekanizmalarıyla engellenmeye çalışılır. Bu tür korumaları aşmak yalnızca ileri düzey ters mühendislik bilgisi gerektirir ve etik açıdan da tartışmalıdır.
Ne Yapmalı?[/BR][/BR]Eğer bir files seti kullanmak istiyorsanız, lisanslıysa mutlaka sahibinden izin almalısınız. Alternatif olarak, açık kaynak veya lisanssız files setlerini tercih edebilirsiniz. Metin2Lobby.com üzerinden birçok güvenilir ve lisanssız files paylaşımı bulabilirsiniz.
Sonuç[/BR][/BR]Files lisansı, geliştiricilerin emeğini korumak için kullanılan geçerli bir yöntemdir. Lisansı kaldırmak hem yasadışı hem de topluluk ahlakına aykırıdır. Geliştirici ekosisteminin sürdürülebilir olması için her zaman orijinal kaynaklara saygı gösterilmelidir.