İTEME TEKLİ +12 GÜÇ EFSUNU EKLEME

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 920

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
Biraz araştırdığımda bununla ilgili tam olarak açılmış bir konu bulamadım. Bende kendi derdimi kendim çözmeyi denedim ve şöyle bir sonuca ulaştım;

-Öncelikle itemde en az 1 efsun bulunmalı change_attribute üzerinden çektiği için.
-add_attribute üzerinden çektirirseniz itemde en az 1 efsun olma zorunluluğu kalmaz.

İtemde 5 efsun varsa ekleme yapmaz, itemde güç efsunu varsa ekleme yapmaz, sadece silah ve kalkanlara ekleyebilirsiniz. Eğer filesinizde 6. ve 7. efsun varsa o sisteme 5 efsun olmadan ekleme yapmaması için bir komut eklemeniz gerekir. O komut anlatım.cpp içerisinde mevcut.

#ANLATIM İÇERİSİNDE MEVCUT ve HEDİYE OLARAKTA İCON İÇİN BİR PNG BIRAKTIM#

#KANIT#

Metin2'de +12 Güç Efsunu Ekleme Rehberi

Metin2 özel sunucularında geliştirme yaparken, oyuncuların seviye atlamasını ve güçlü efsunlar kazanmasını desteklemek büyük önem taşır. Bu rehberde, iteMe sistemine özel olarak [+12] Güç Efsunu eklemeyi adım adım inceleyeceğiz. Bu işlem, hem sunucu sahipleri hem de geliştiriciler için oldukça değerli bir özelliktir. Metin2 lobby sistemlerinde güçlü efsunlar ile PvP deneyimini artırmak isteyenler için bu rehber kritik bir rol oynar.

Güç Efsunu Nedir?

Güç Efsunu, Metin2 oyununda eşyaların [+12] seviyesine ulaşmasıyla etkinleşen özel bir bonus sistemidir. Oyuncular bu seviyeye ulaştığında, eşyalarına ekstra özellikler kazandırılır. Bu özellikler saldırı, savunma, can veya hız gibi parametreleri artırabilir. [+12] efsunu ile birlikte gelen bonuslar, PvP savaşlarında ciddi bir fark yaratır. Bu nedenle, özel sunucularda [+12] efsunu eklemek büyük avantaj sağlar.

iteMe Sistemine Özel +12 Güç Efsunu Ekleme Adımları

iteMe, Metin2 özel sunucularında yaygın olarak kullanılan bir sistemdir. Bu sistemde [+12] efsunu eklemek için birkaç temel dosya üzerinde değişiklik yapılması gerekir. Öncelikle client src ve game src dosyalarına müdahale edilmelidir. Özellikle char_item.cpp, item_addon.cpp gibi dosyalar üzerinde çalışılması önerilir.

1. Efsun Tanımlamalarını Yap
Önce game db kısmında [+12] efsunu için yeni bir bonus tanımlaması yapılmalıdır. Bu tanımlama, efsunun hangi bonusları vereceğini belirler. Örneğin:攻击力 +50, 생명력 +100 gibi. Bu veriler item_proto dosyasında tanımlanır.

2. Client Tarafında Görsel Efekt Ekleme
Client src tarafında, [+12] efsunu aktif olduğunda ekranda bir görsel efekt veya ikon göstermek isterseniz, uiscript dosyalarında gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. Bu sayede oyuncular, [+12] efsununun etkin olduğunu kolayca anlayabilirler.

3. item_attr, item_vnum ve Bonus Ayarları
item_attr dosyasında [+12] bonusları tanımlanmalı ve item_vnum üzerinden doğru eşya ile eşleştirilmelidir. Bu ayarlar doğrudan oyuncunun [+12] efsunundan alacağı bonusları belirler.

Bonus Eklentileri

Efsun sistemi ile birlikte bonus eklentileri de ekleyebilirsiniz. Örneğin, [+12] efsunu ile birlikte %5 daha fazla hasar alma veya %3 daha az can harcama gibi özel efektler tanımlanabilir. Bu bonuslar, C++ source edit sırasında özel fonksiyonlarla aktif edilebilir.

Python Script Entegrasyonu

Eğer sunucunuzda Python tabanlı sistemler varsa, [+12] efsunu kontrolünü py script ile de yönetebilirsiniz. Bu sistem, özellikle Martysama tabanlı sunucularda yaygın olarak kullanılır. Py root üzerinden efsun kontrolü, loglama ve özel komut sistemleri entegre edilebilir.

Sonuç

iteMe sistemine [+12] güç efsunu eklemek, Metin2 özel sunucularında oyuncuların ilgisini çekecek etkileyici bir özelliktir. Bu rehber sayesinde, source edit, db core ve game core üzerinde yapılan değişikliklerle güçlü bir efsun sistemi oluşturabilirsiniz. [+12] efsunu ile oyuncuların PvP deneyimi ciddi anlamda artar. Bu tür sistemler, Metin2Lobby tarzı platformlarda dikkat çeken gelişmelerdir.

Adding +12 Power Enchant in Metin2

When developing custom Metin2 servers, supporting character progression and powerful enchantments is crucial. In this guide, we will detail how to add a [+12] Power Enchantment specific to the iteMe system. This process is highly valuable for both server owners and developers. For those looking to enhance PvP experiences with strong enchantments on lobby-based Metin2 servers, this guide serves as a critical resource.

What is Power Enchant?

Power Enchant is a special bonus system activated in Metin2 when items reach the [+12] level. Upon reaching this level, additional stats such as attack power, defense, health, or speed are granted to players. The bonuses provided by [+12] enchantments create significant advantages in PvP battles, which is why adding [+12] enchantment support to custom servers offers substantial benefits.

Steps to Add +12 Power Enchant to the iteMe System

iteMe is a widely used system in custom Metin2 servers. Adding a [+12] enchant requires modifying certain key files, primarily within client src and game src. Files like char_item.cpp and item_addon.cpp need adjustments.

1. Define Enchant Attributes
Firstly, define the [+12] enchant bonuses in the game db. These attributes determine what bonuses the enchant provides, such as Attack Power +50 or Health +100. These values are defined in the item_proto file.

2. Visual Effects on Client Side
If you want to show visual effects or icons when the [+12] enchant is active, modifications must be made in uiscript files located within client src. This helps players easily recognize when the [+12] enchant is active.

3. Item Attributes and Bonus Settings
Define [+12] bonuses in the item_attr file and associate them correctly with the right item via item_vnum. These settings directly determine the bonuses a player receives from the [+12] enchant.

Bonus Additions

Additional bonuses can also be added alongside the enchant system. For instance, +%5 more damage or -%3 less HP usage can be implemented through custom functions during C++ source edit.

Python Script Integration

If your server uses Python-based systems, you can manage the [+12] enchant control via py script. This is common in Martysama-based servers. Through Py root, enchant controls, logging, and custom command systems can be integrated.

Conclusion

Adding a [+12] power enchant to the iteMe system is an impressive feature that attracts interest on custom Metin2 servers. With this guide, you can build a robust enchant system by modifying source edit, db core, and game core. Such systems significantly enhance the PvP experience for players and represent notable advancements on platforms similar to Metin2Lobby.

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)

Geri
Üst Alt