Benim Otomatik Av Sistemim'de Eğer Otomatik Av Çalışıyor ve Karakter CTRL + G ile Bineğe Binmiş İse (Tabii Burada CTRL + G İle Binmesi Şart Değil Kısaca Bineğe Binmiş İse
) Karakter Öylece Duruyor'du. Benim Açımdan Zaten Ben (TR'de Nasıl Bilmiyorum) Binek İle Otomatik Av'ın Çalışmasını İstemiyorum. Fakat Bineğe Binince Durması Üzücü Bir Durum. O Nedenle Belki Sizde de Böyle Olmasını İstiyor Olabilirsiniz Otomatik Av Çalışırken Bineğe Binilmesini İstemiyor Olabilirsiniz. O Nedenle Bu Konu Tam Size Göre.
Ayrıca CTRL + G İle Engelledikten Sonra İtemi Kullandığınızda da Giyecek Onu'da Engellemeniz Gerekecek. Bu Sadece CTRL + G 'yi Engeller.
Öncelikle Bu Konudaki Sistemi Eklemeniz Gerekiyor. (Tabii Benim Gibi Yapmak İstiyorsanız)
Sistemi Ekledikten Sonra;
Root/Game.py Açalım ve Aratalım:
Hemen Altına Ekleyelim:
Burada Ben Efek Sorguluyorum. Sol Üstteki Otomatik Av Etkisi İle Karıştırmayın Bu Otomatik Av Çalıştığında Benim Karakterimin Üstünde AFF_ Olarak Otomatik Av Yazısı Efekti Çıkar (GM yazısı gibi) Fakat GM Yazısından Dolayı Göremiyorsunuz. Bu Kontrol O AddAffect'in ilk Argümanındaki Affect İsmi.
locale/xx/locale_game.txt İçine Ekleyin:
KANIT:
Ayrıca CTRL + G İle Engelledikten Sonra İtemi Kullandığınızda da Giyecek Onu'da Engellemeniz Gerekecek. Bu Sadece CTRL + G 'yi Engeller.
Öncelikle Bu Konudaki Sistemi Eklemeniz Gerekiyor. (Tabii Benim Gibi Yapmak İstiyorsanız)
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için üye olmalısınız!
Giriş yap veya üye ol.
Sistemi Ekledikten Sonra;
Root/Game.py Açalım ve Aratalım:
Kod:
def __PressGKey(self):
Hemen Altına Ekleyelim:
Kod:
if app.ENABLE_AFFECT_CHECK: if player.CheckAffect(long(chr.NEW_AFFECT_AUTO), 0): chat.AppendChat(chat.CHAT_TYPE_INFO, localeInfo.CANNOT_MOUNT_AUTO_HUNT_RUNNIG) return
Burada Ben Efek Sorguluyorum. Sol Üstteki Otomatik Av Etkisi İle Karıştırmayın Bu Otomatik Av Çalıştığında Benim Karakterimin Üstünde AFF_ Olarak Otomatik Av Yazısı Efekti Çıkar (GM yazısı gibi) Fakat GM Yazısından Dolayı Göremiyorsunuz. Bu Kontrol O AddAffect'in ilk Argümanındaki Affect İsmi.
locale/xx/locale_game.txt İçine Ekleyin:
Kod:
CANNOT_MOUNT_AUTO_HUNT_RUNNIG Otomatik Av çalışırken bineğe binemezsin.
KANIT:
Metin2 Otomasyon ve Oyun İçinde Kontrol Sorunu: [Python] Otomatik Av Çalışıyorken CTRL + G ile Bineğe Binemezsin
Metin2 özel sunucularında oyun içi otomasyonlar ve gelişmiş sistemler, oyuncuların deneyimini zenginleştirir. Özellikle Python tabanlı otomatik av sistemleri, oyuncuların uzun süreli farming yapmasını kolaylaştırır. Ancak bu tür sistemler bazen beklenmedik durumlara yol açabilir. Bu yazıda, otomatik av çalışırken CTRL + G tuş kombinasyonu ile bineğe binilememe sorunundan bahsedeceğiz.
Sorun Nedir?
Otomatik av sistemleri genellikle klavye ve fare girişlerini taklit ederek karakterin hareket etmesini, mobları öldürmesini ve item toplamasını sağlar. Ancak bu süreçte oyun içi bazı kısayollar, örneğin bineğe binme komutu (CTRL + G) devre dışı kalabilir veya sistem tarafından engellenebilir. Bu durum, özellikle PvP savaşları sırasında veya hızlı hareket gereken durumlarda büyük dezavantaj yaratır.
Neden Bu Sorun Oluşur?
Python tabanlı otomatik sistemler genellikle oyunun penceresine doğrudan klavye girdisi gönderir. Bu, oyun tarafından normal kullanıcı girişi gibi algılanmayabilir. Ayrıca, bazı otomasyon sistemleri tuş kombinasyonlarını bloke edecek şekilde yapılandırılmıştır. Bu da CTRL + G gibi kombinasyonların işe yaramamasına neden olur. Ayrıca bazı C++ tabanlı core sistemler bu tür dışsal girdileri güvenlik açısından sınırlayabilir.
Çözüm Yaklaşımları[/BR]
Bu sorunla başa çıkmanın birkaç yolu vardır:
1. Python Script Yeniden Yapılandırması: Otomatik av sistemini kontrol eden Python dosyasında, CTRL + G tuşuna özel izin veren veya bu kombinasyonu bloke etmeyen bir yapı oluşturulabilir. Bu genellikle klavye dinleyici (keyboard listener) modülünde yapılan küçük değişikliklerle sağlanabilir.
2. Otomasyon Sistemini Geçici Olarak Askıya Alma[/BR] : Oyuncu bineğe binmek istediğinde otomatik av sistemini kısa süreliğine durdurup daha sonra tekrar başlatan bir mekanizma kurulabilir. Bu sayede tuş kombinasyonları normale döner.
3. C++ Sunucu Tarafında Ayarlamalar: Eğer sorun sunucu tarafında güvenlik önlemlerinden kaynaklanıyorsa, game core üzerinde klavye girdileri için özel izin ayarları yapılabilir.
Py GUI ve UIscript Entegrasyonu
Bazı geliştiriciler, Py GUI ve UIscript kullanarak daha kullanıcı dostu arayüzler geliştirir. Bu tür arayüzler üzerinden bineğe binme komutu vermek, doğrudan klavye kısayolunu kullanmaktan daha güvenli olabilir. Böylece hem otomatik av devam eder hem de oyuncu istenen anda bineğe geçiş yapabilir.
Sonuç
Metin2 özel sunucularında Python tabanlı otomatik sistemler büyük kolaylık sağlasa da, bazen beklenmedik sorunlara yol açabilir. CTRL + G ile bineğe binememe sorunu da bunlardan biridir. Bu sorun, doğru yapılandırmalar ve küçük kod değişiklikleri ile çözülebilir. Geliştiricilerin bu tür detaylara dikkat etmesi, oyuncuların daha akıcı bir deneyim yaşamasını sağlar.
Metin2 Automation and In-Game Control Issue: You Cannot Mount Your Horse with CTRL + G While Auto-Farming is Running
In Metin2 private servers, in-game automation and advanced systems enhance the player experience. Especially Python-based auto-farming systems make long-term farming easier for players. However, such systems can sometimes cause unexpected issues. In this article, we will discuss the issue where you cannot mount your horse using the CTRL + G key combination while auto-farming is active.
What Is The Problem?
Auto-farming systems usually simulate keyboard and mouse inputs to make the character move, kill monsters, and collect items. During this process, certain in-game shortcuts, such as the mount command (CTRL + G), may become disabled or blocked by the system. This situation can create significant disadvantages during PvP battles or in scenarios requiring quick movement.
Why Does This Issue Occur?
Python-based automation systems often send direct keyboard input to the game window. These inputs may not be recognized by the game as normal user input. Additionally, some automation systems are configured to block certain key combinations. This causes commands like CTRL + G to fail. Also, certain C++ based core systems might restrict such external inputs for security reasons.
Solution Approaches
There are several ways to address this issue:
1. Reconfigure the Python Script: The Python file controlling the auto-farming system can be modified to allow the CTRL + G key combination or prevent it from being blocked. This is usually done with minor adjustments to the keyboard listener module.
2. Temporarily Pause the Automation System: A mechanism can be created to pause the auto-farming system briefly when the player wants to mount their horse, then resume it afterward. This allows the key combination to work normally.
3. Adjustments on the C++ Server-Side: If the issue stems from security measures on the server side, special permission settings for keyboard inputs can be made on the game core.
Py GUI and UIscript Integration
Some developers use Py GUI and UIscript to create more user-friendly interfaces. Issuing a mount command through such interfaces may be safer than using a direct keyboard shortcut. This way, auto-farming continues while the player can switch to their mount at any desired moment.
Conclusion
Although Python-based auto systems provide great convenience in Metin2 private servers, they can sometimes lead to unexpected problems. The inability to mount your horse with CTRL + G is one of these issues. With proper configurations and minor code changes, this problem can be resolved. Attention to such details by developers ensures a smoother gaming experience for players.