- Konular
- 50,542
- M2 Yaşı
- 3 yıl 11 ay 29 gün
- Trophy Puan
- 48
- M2 Yang
- 511,464
--------------------------------------------------------------------------
Video'da Sistemle İlgili Herşeyin Anlatıldığını Düşünüyorum.
Gelelim Sistemin Yapılışına.
Anlatım Dosyaların İçerisinde Mevcuttur.
NOT: Sistem Ve Anlatım Türkçedir.
Video'da Sistemle İlgili Herşeyin Anlatıldığını Düşünüyorum.
Gelelim Sistemin Yapılışına.
Anlatım Dosyaların İçerisinde Mevcuttur.
NOT: Sistem Ve Anlatım Türkçedir.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için üye olmalısınız!
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için üye olmalısınız!
Giriş yap veya üye ol.
Yeni Işınlanma Sistemi - Python Tabanlı Metin2 Geliştirme
Metin2 özel sunucularında gelişmiş ışınlanma sistemi geliştirmek isteyen geliştiriciler için bu makalede Python dilini kullanarak nasıl modern ve kullanıcı dostu bir ışınlanma modülü oluşturulacağını adım adım inceleyeceğiz. Bu sistem, hem oyuncular için daha eğlenceli bir deneyim sunar hem de sunucu tarafında esneklik sağlar.
Işınlanma Sisteminin Temelleri
Metin2 özel sunucularında ışınlanma sistemi, oyuncuların belirli haritalar arasında hızlıca geçiş yapabilmesi için kritik öneme sahiptir. Geleneksel yöntemlerde bu işlem genellikle statik NPC dialogları ile yapılır. Ancak Python ile yazılmış dinamik sistemler sayesinde, bu işlem daha akıllı, esnek ve görsel olarak zengin hale getirilebilir.
Python GUI Kullanımı ile Işınlanma Menüsü
Metin2 sunucularında Python GUI sistemleri (uiscript) kullanarak özelleştirilmiş menüler oluşturabilirsiniz. Işınlanma sisteminizi bu menü üzerinden aktif ederek, kullanıcıların belirli harita veya bölge adlarına tıklamasıyla anında ışınlanmasını sağlayabilirsiniz. Örneğin, py root dosyaları içinde bir teleport.py dosyası oluşturarak, menüde gösterilecek konumları dinamik olarak yükleyebilirsiniz.
Sistem Özellikleri
- Oyuncuya özel ışınlanma listeleri
- Seviye veya quest bazlı erişim kontrolü
- Harita ve bölge isimlerinin görsel listesi
- Görsel efektlerle desteklenmiş buton animasyonları
- DB üzerinden konfigürasyon yönetimi
Python Kod Yapısı[/COORD]
Python tarafında temel yapı şu şekildedir:
1. teleport.py dosyasında konum listesi tanımlanır.
2. uiscript ile arayüz tasarlanır.
3. Oyuncu seçim yaptığında game core ile koordinatlar güncellenir.
4. DB ile entegrasyon sağlanarak konfigürasyon yönetimi yapılır.
Otomatik Konum Listeleme
Python script ile DB üzerinden konum bilgileri alınabilir. Bu sayede adminler, yeni ışınlanma noktalarını yönetim panelinden ekleyebilir. Böylece her seferinde kod değişikliği yapmadan sistem genişletilebilir.
C++ ve Python Entegrasyonu
Metin2 sunucularında game ve auth katmanları genellikle C++ tabanlıdır. Python ile yazılan ışınlanma sistemi, bu katmanlarla entegre çalışarak güvenli ve hızlı ışınlanma işlemleri sağlar. Özellikle martysama ve benzeri sistemlerde bu entegrasyon daha kolay hale gelmektedir.
Sonuç
Bu makalede ele alınan ışınlanma sistemi, Metin2 özel sunucularında PvP deneyimini artırmak, oyuncuları harita içinde daha aktif hareket ettirmek ve sunucu yönetimini kolaylaştırmak için idealdir. Python ile yazılmış bu sistem, Py GUI, uiscript, DB ve game core entegrasyonu sayesinde profesyonel düzeyde bir çözüm sunar.
New Teleport System - Python Based Metin2 Development
Advanced teleportation system for Metin2 private servers is essential for developers looking to create modern and user-friendly teleportation modules. This article will guide you step by step on how to build such a module using Python. The system provides both a more enjoyable experience for players and flexibility on the server side.
Basics of Teleportation Systems
In Metin2 private servers, the teleportation system is critical for allowing players to quickly travel between maps. Traditional methods often rely on static NPC dialogs. However, with dynamic systems written in Python, this process can become smarter, more flexible, and visually rich.
Using Python GUI for Teleport Menus
With Python GUI systems (uiscript) in Metin2 servers, you can create custom menus. By activating your teleport system through these menus, players can instantly teleport by clicking on specific map or location names. For example, within py root files, a teleport.py file can dynamically load locations to be shown in the menu.
System Features
- Player-specific teleport lists
- Level or quest-based access control
- Visual display of map and location names
- Animated buttons with visual effects
- Configuration management via DB
Python Code Structure
The basic structure on the Python side looks like this:
1. Location list defined in teleport.py.
2. Interface designed via uiscript.
3. Coordinates updated via game core when player selects a destination.
4. Configuration managed via DB integration.
Automatic Location Listing
Location information can be retrieved from DB using Python scripts. Admins can add new teleport points via the admin panel, making it easy to expand the system without modifying code each time.
C++ and Python Integration
Metin2 server layers like game and auth are typically based on C++. The Python-based teleportation system integrates with these layers to provide secure and fast teleport operations. Integration becomes easier with systems like martysama.
Conclusion
The teleport system discussed in this article is ideal for enhancing PvP gameplay, encouraging active map movement, and simplifying server administration in Metin2 private servers. Thanks to its integration with Py GUI, uiscript, DB, and game core, this Python-based solution offers a professional-grade approach.