[TEK]*Yeni*Scp1453*Kill Point Sistemi-V1-[IP' ye Bağlı]

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 262

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
Herkese iyi forumlar.🆒

Uzun süredir bulunan fakat kanıt eklemeye üşendiğim için paylaşadığım questim, tamamen kendim yazdım.

Benim için elveda questi niteliğinde, uzun bir süre forumda olamayacağım.

Birçok bilişimde bulunan NP Sistemi' de oyuncular karşı bayrakta hesap açıp NP kasabiliyorlardı. Bu sistem ile artık yapamayacaklar. o_O

Henüz V1 olduğu için market eklemedim, V2 için market, test durumunu oyun içi değiştirebilme ve GM'ler için yönetim paneli düşünüyorum.

Gelelim Quest Özelliklerine:

1. Sistem test durumuna getirilebiliyor. Yaptığınız değişikliklerin işlenip işlenmediğini görebiliyorsunuz.2. Birkaç şey function ile eklenmiştir, ileriye dönük bir quest olduğu için heryerde değiştirmek yerine kolayca tek yerden kontrol sağlanılabilmesi için.3. Aynı krallıktan KP kazanılamaz.4. Level farkı 13(değiştirilebilir) den fazla ise KP kazanılamaz.5. Oyuncunun Database-Player-Player daki IP sütunundan IP sini alarak işler ve bir kere kesdikten sonra 1 saat(değiştirilebilir) içerisinde tekrar KP alamaz.Quest:

DW: Questi kullanmayın, güncellenecek! Ve ya isterseniz pc_get_ip() fonksiyonlarını server filesinizdeki ile değiştirin(Genelde pc.get_ip() oluyor.).

VT:
180393_1b855d1f919493a5fb0ac67188461d12.png

Yeni Scp1453 Kill Point Sistemi - IP'ye Bağlı V1

Metin2 sunucularında oyuncuların etkileşimini artırmak ve oyun içi rekabeti desteklemek amacıyla geliştirilen Scp1453 Kill Point Sistemi, son derece popülerdir. Bu sistem, oyuncuların öldürdüğü rakiplerden puan kazanmasını sağlar ve bu puanlar IP tabanlı olarak saklanır. Bu sayede her oyuncunun kendi hesabında bir puan birikimi olur ve sunucu yeniden başlatıldığında bile bu değerler korunur.

Sistem Özellikleri
  • IP'ye dayalı puan takibi
  • Toplam öldürme sayısı
  • Canlı anlık puan güncellemesi
  • Quest üzerinden entegrasyon
  • Lua tabanlı script desteği

Nasıl Çalışır?
Sistem, Metin2 sunucusunda quest dosyası üzerinden çalışır. Oyuncu bir başka oyuncuyu öldürdüğünde, sistem otomatik olarak öldürülen oyuncunun IP'sine göre puanı artırır. Bu puanlar, scp_kill_point_data.txt gibi bir dosya üzerinde saklanır. Oyuncu tekrar giriş yaptığında, sistem bu dosyadan puanını okur ve ekrana yansıtır.

Avantajları
  • Sunucuya rekabet havası getirir
  • Oyuncuları aktif tutar
  • Quest sistemiyle kolayca entegre edilir
  • Puanlar IP bazlı olduğu için hile yapılmasını engeller

Dikkat Edilmesi Gerekenler
Sistem doğru çalışabilmesi için lua dosyalarında bazı değişiklikler yapılması gerekir. Özellikle quest_function.lua dosyasında gerekli fonksiyonların tanımlanması önemlidir. Ayrıca IP tabanlı sistem olduğu için, aynı IP'den birden fazla karakterin oynaması durumunda karışıklık olabilir. Bu nedenle, her karakterin farklı IP'den bağlanması önerilir.

Kurulum Talimatları
  • scp_kill_point_v1.quest dosyasını sunucuya yükleyin
  • Gerekli lua fonksiyonlarını tanımlayın
  • scp_kill_point_data.txt dosyasının yazma iznine sahip olduğundan emin olun
  • Quest'i aktif hale getirin

Sonuç
Scp1453 Kill Point Sistemi, Metin2 sunucularında etkileşimli ve rekabetçi bir deneyim sunmak için ideal bir çözümdür. IP'ye dayalı olması, güvenilirliği artırırken, Lua scriptleri sayesinde kolayca özelleştirilebilir. Metin2Lobby.com üzerinden daha fazla quest ve script bulabilirsiniz.

New Scp1453 Kill Point System - V1 (IP-Based)

The Scp1453 Kill Point System, designed to increase player interaction and support in-game competition on Metin2 servers, has become very popular. This system allows players to earn points from killing opponents, with these points stored based on their IP addresses. As such, each player accumulates points under their account, which are preserved even after server restarts.

System Features
  • IP-based point tracking
  • Total kill count
  • Live point updates
  • Integration via quest
  • Lua-based script support

How Does It Work?
The system operates through a quest file on the Metin2 server. When a player kills another player, the system automatically increases the killer’s points based on the victim's IP address. These points are saved in a file like scp_kill_point_data.txt. Upon logging in again, the system reads the player's points from this file and displays them.

Advantages
  • Adds a competitive atmosphere to the server
  • Keeps players engaged
  • Easily integrated with quest systems
  • Prevents cheating since it's IP-based

Important Considerations
To function correctly, certain modifications must be made to lua files. Specifically, required functions must be defined in the quest_function.lua file. Moreover, since the system is IP-based, conflicts may arise if multiple characters play from the same IP address. Therefore, it's recommended that each character connects from a unique IP.

Installation Instructions
  • Upload the scp_kill_point_v1.quest file to your server
  • Define necessary lua functions
  • Ensure the scp_kill_point_data.txt file has write permissions
  • Activate the quest

Conclusion
The Scp1453 Kill Point System is an ideal solution for delivering an interactive and competitive experience on Metin2 servers. Its IP-based structure enhances reliability, while Lua scripts allow for easy customization. You can find more quests and scripts at Metin2Lobby.com.

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)